از پیشنهادات فرهنگی رمضانی نمایندگان تا چند و چون برنامه ششم توسعه از دیدگاه پارلمان

خبرگزاری شبستان: لزوم انجام تمهیدات ویژه در ماه مبارک رمضان، بحث اقتصاد مقاومتی در سیاستهای کلی برنامه ششم متبلور است، خوداتکا کردن اقشار محروم از اولویت های بندهای اجتماعی برنامه ششم برخی از عناوین مهم اخبار حوزه پارلمان در هفته گذشته بود.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، لزوم ایجاد اوقات خوب برای مردم در ماه رمضان، لزوم انجام تمهیدات ویژه در ماه مبارک رمضان، بحث اقتصاد مقاومتی در سیاستهای کلی برنامه ششم متبلور است، خوداتکا کردن اقشار محروم از اولویت های بندهای اجتماعی برنامه ششم برخی از عناوین مهم اخبار حوزه پارلمان در هفته گذشته بود. ادامه اخبار این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:
 

آمریکا خود را بر اساس معیارهای حقوق بشری دنیا نمی سنجد

نوذر شفیعی، سخنگوی امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در مورد حقوق بشر آمریکایی و همچنین حادثه 12 تیر و سرنگونی هواپیمای مسافربری جمهوری اسلامی در آب های خلیج فارس از سوی آمریکا به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: تعریف آمریکا از حقوق بشر بر اساس قرائتی است که خودشان از این موضوع دارند و در واقع دیگران به آنها بر اساس این معیار می سنجند.

وی اظهار کرد: آنها خودشان را بر اساس معیارهای حقوق بشری که در دنیا وجود دارد نمی سنجند و بر اساس دیدگاه های سیاسی که نسبت به مسئله حقوق بشر دارند دیگر کشورها را نیز می پسندند.

وی با اشاره به حادثه 12 تیر که در آن هواپیمای مسافربری جمهوری اسلامی در آب های خلیج فارس از سوی آمریکا مورد هدف قرار گرفت، گفت: نمونه آشکار نقض حقوق بشر هدف قرار دادن هواپیمایی بود که تمام سرنشینان آن زنان و کودکان و افراد بی گناه بودند و قطعا دنیا این مصداق های نقض حقوق بشر را دیده است و همگان می دانند که آمریکا هیچ کدام از معیارهای حقوق بشر را در رفتارش رعایت نمی کند.

هر روز؛ روز نقض حقوق بشر امریکایی است

عباسعلی منصوری آرانی، رییس گروه دوستی پارلمانی ایران و انگلستان با اشاره به حادثه 12 تیر و سرنگونی هواپیمای جمهوری اسلامی در آب های خلیج فارس از سوی آمریکا و بحث حقوق بشر آمریکایی به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: اگر این دیدگاه مقام معظم رهبری را درباره نقض حقوق بشر آمریکایی که مختص به یک روز نیست را به کل دنیا تعمیم دهیم می بینیم که هر روز را باید روز نقض حقوق بشر امریکایی بدانیم.

وی اظهار کرد: ما می بینیم در گوشه گوشه دنیا و تمامی کشورها رد پایی از مسایل و جنایات آمریکا به چشم می خورد و تمامی اینها مسایل ضد حقوق بشری است که این کشور به ادعایی که دارد آنها را زیر پا می گذارد.

آرانی منصوری خاطرنشان کرد: جنگ در افغانستان، عراق، لیبی و اخیرا در سوریه نمونه هایی از نقض حقوق بشر آشکاری است که از سوی آمریکا انجام می شود و حتی اقدامات جاسوسی کشور در کشورهای دوست اروپایی اش نیز این مسئله را نشان می دهد.

مذاکرات به جاهای خوبی رسیده است/امکان توافق نهایی بیشتر شده است

منصور حقیقت‌پور، نایب رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در ارزیابی خود از فضای فعلی مذاکرات هسته ای جمهوری اسلامی ایران و 1+5 به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: خوشبختانه مذاکرات به جاهای خوبی رسیده است و امید به دستیابی به توافقی جامع دور از انتظار نیست.

 

وی اظهار کرد: قطعاً اگر طرف غربی و به ویژه آمریکا دست از زورگویی و لجاجت‌ها و خواسته‌ها و زیاده‌خواهی‌هایشان بردارند این توافق حاصل خواهند شد.

حقیقت‌پور تصریح کرد: البته جمهوری اسلامی ایران بر حفظ منافع خویش ایستاده است و هیچ گاه نیز در پای هیچ میز مذاکره‌ای قصد زورگویی نداشته است و فقط برای دفاع از منافع و حقوق مردمش سخن گفته است.

باید در ماه مبارک رمضان اوقات بسیار خوب و سالمی برای مردم فراهم شود

غلامعلی جعفرزاده، نماینده رشت در مجلس در مورد لزوم برنامه‌ریزی مناسب برای ماه مبارک رمضان به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: خوشبختانه امسال دیدیم که برنامه ریزی هایی از سوی برخی نهادها برای ماه مبارک رمضان انجام شد که از آن جمله برنامه آستان قدس رضوی برای اجرای برخی برنامه ها دراین ماه بود.

وی اظهار کرد: مثلا بهتر است در این زمینه شهرداریهای ما نیز وارد شوند و اقداماتی را از اذان تا اذان انجام دهند و در حال حاضر نیز دو شهر کشور برنامه اذان تا اذان را اجرا می کنند و برنامه های فرهنگی و شادی برای عموم مردم ارایه می‌دهند مثلاً با توجه به اینکه فصل تابستان است و دانش آموزان نیز تعطیل هستند سینماها و پارکها و اماکن تفریحی باز هستند.

جعفرزاده تاکید کرد: ما می بینیم در فاصله اذان تا اذان حتی مراکز قرآنی نیز فعالیتهای خود را ادامه می دهند و مردم نیز از این فعالیتها بسیار استقبال می کنند و در واقع مزه ماه مبارک رمضان را با این اقدامات دستگاهها می توانند بیشتر بچشند و موسوم این ماه را بیشتر حس کنند.

بحث اقتصاد مقاومتی در سیاستهای کلی برنامه ششم متبلور است

غلامرضا اسداللهی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به ابلاغ سیاستهای کلی برنامه ششم در بخش اقتصادی به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: در سیاستهای کلی برنامه ششم نیز بحث اقتصاد مقاومتی در راس موارد است.

وی اظهار کرد: با توجه به اینکه سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی از سوی رهبری تنظیم و ابلاغ شد و دولت و مجلس نیز اجرای این سیاستها را مدنظر قرار داده اند لذا شاهدیم در برنامه ششم توسعه نیز آنچه در سیاستهای رهبری در بندهای اقتصادی این سیاستها تبلور دارد بحث اقتصاد مقاومتی است.

وی اظهار کرد: در حال حاضر باید احکام اقتصاد مقاومتی را در برنامه ششم توسعه بیاوریم و دولت نیز مکلف است هر ساله بودجه این موضوع را به مجلس ارایه کند.

اسداللهی تاکید کرد: اینکه در ابتدای برنامه ششم توسعه کجا بودیم و در پایان این برنامه به کجا می‌رسیم بحثی است که باید با برنامه‌ریزی دقیق و سنجیده آن را پیش ببریم.

خوداتکا کردن اقشار محروم از اولویت های بندهای اجتماعی برنامه ششم توسعه است

محمداسماعیل سعیدی، دبیر کمیسیون اجتماعی و نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ابلاغ سیاستهای کلی برنامه ششم توسعه از سوی رهبری و بندهای اجتماعی این سیاستها به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: یکی از بندهایی که رهبری به آن توجه کرده است خوداتکا کردن اقشار محروم جامعه است که خوشبختانه در حال حاضر سازمانها و دستگاههای حمایتی در این زمینه برنامه هایی را دارند اما لازم است که در برنامه ششم توسعه طوری به این موضوع توجه شود و پیش بینی های لازم انجام شد که محرومین و اقشار محروم به سمت خوداتکایی پیش بروند زیرا این موضوع باعث می شود که نیروی مولد در جامعه زیاد شود و مشکلات ما در بحث اشتغال نیز حل شود.

وی تاکید کرد: از نظر روحی و روانی نیز افرادی که نیازمند هستند وقتی خوداتکا شوند انگیزه قوی و لازم برای کار و زندگی را خواهند داشت.

لزوم انجام تمهیدات ویژه در ماه مبارک رمضان

ایرج ندیمی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در مورد لزوم برنامه ریزی های ویژه برای ماه مبارک رمضان به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: با توجه به سفرهایی که به برخی از کشورهایی که در آنها تعدادی مسلمان وجود دارد داشته‌ام به این نتیجه رسیده ام که حتی در این کشورها مسلمانان برای ماه مبارک رمضان تعریف خاصی از ماه مبارک رمضان و برنامه ریزی های ویژه برای این ماه دارند بر فرض مثال در تاتارستان روسیه که 43 درصد مسلمان هستند تعریف خاصی از ماه مبارک رمضان که در بحث تخفیف‌های فروشگاهها و چه در سایر موارد وجود دارند.

وی اظهار کرد: در کشورهایی همانند کره روزهای ملی شان را همه فروشگاهها باید 50 درصد تخفیف بدهند و یا در کشورهای عربی و اسلامی نیز در رابطه با ماه مبارک رمضان تمهیدات ویژه ای اندیشیده می شود.

ندیمی تصریح کرد: ما باید در ابتدا یک باب رویکردی را نسبت به ماه مبارک رمضان داشته باشیم یعنی همانگونه که نمایشگاههای بهاره و پاییزه برگزار می کنیم باید در این ماه نیز نمایشگاههای عرضه کالا یا سایر نمایشگاههایی را در این زمینه برگزار می کردیم.

برنامه ششم در راستای سند بالادستی افق ۱۴۰۴ تنظیم شده است

قاسم جعفری، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به ابلاغ سیاستهای کلی برنامه ششم از سوی رهبری و بندهای مربوط به توسعه علم و فناوری این سیاستها به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: به نظر می رسد سیاستهای کلی مقام معظم رهبری در برنامه ششم در راستای سند بالادستی افق 1404 تنظیم شده است و قطعاً اگر مطالب آن درست پیگیری شود تاثیرگذار خواهد بود.

وی اظهار کرد: البته یک بررسی و اسیب شناسی دقیق در این زمینه نیاز است زیرا حتی خود رهبری نیز در ابتدای سیاستهای برنامه ششم تاکید کرده اند که در ابتدای دهه دوم برنامه 20 ساله هستیم و باید با دقت این برنامه‌ها تدوین و مصوب شود.

وی تاکید کرد: مهم در بحث سیاستهای کلی 5 ساله حجم زیاد قانون ماده و تبصره نیست بلکه باید مواد و تبصره های روشن و شفاف تدوین و مصوب شود.

وی تاکید کرد: دستیابی به رتبه های اول منطقه در بحث علم و فناوری موضوعی است که باید از سوی مسئولان علمی کشور مورد توجه قرار گیرد.

آمادگی مجلس برای تدوین قانون جامع مهندسی مسکن

محمد فیروزی درگفت وگو با خبرنگارخبرگزاری خانه ملت،با انتقاد از نابسامانی بازار اجاره بها و پیش فروش مسکن، گفت:برای بهبود فضای بازار مسکن نیازمند سازوکاری مشخص و قانونی مدون هستیم.

 نماینده مردم نطنز،بادرود و قمصر درمجلس شورای اسلامی،با بیان اینکه برای خروج از بن بست اقتصادی مسکن چه دربحث اجاره نشینی و چه خرید و پیش فروش آن باید نظارت کافی وجود داشته باشد،افزود:با توجه به مشکلاتی که درحوزه صنعت ساختمان وجود دارد،باید قانونی مدون و منسجم برای جبران خلاء قانونی در این زمینه تدوین شود.

این نماینده مردم درمجلس نهم،با اشاره به مشکلات عدیده پیش روی موجر و مستاجر،تصریح کرد: درصورتی که قانونی مشخص به تعیین وظایف بین این دو بپردازد؛به طورحتم شاهد بروز معضلی در این زمینه نخواهیم بود.

توضیحات معاون امور مجلس سپاه درباره ساخت وساز عشرت آباد

محمدرضا یزدی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، درباره ساخت وسازها در میدان سپاه، گفت: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در راستای خدمت رسانی به شهروندان و تسهیل تردد در شهر و سایر خدماتی که شهرداری به شهروندان در شهر ارائه می کند، با شهرداری همکاری کرده است به عنوان نمونه در ساخت اتوبان صیاد شیرازی از میدان سپاه به سمت شمال مجموعه سپاه بخشی از محدوده پادگان را رهاسازی کرده است.

لاریجانی، سخنران پیش از خطبه نماز جمعه این هفته تهران

علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی سخنران پیش از خطبه نماز جمعه این هفته تهران  خواهد بود. لاریجانی در روز جمعه -19 تیر-مصادف با روز قدس پیش از خطبه نماز جمعه تهران سخنرانی می کند.

وحدت کلید حل مشکلات کشورهای اسلامی

علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار با کارکنان سپاه حفاظت انصارالمهدی با تاکید بر اینکه ملت ایران باید همچنان برای مقابله با توطئه های دشمن خود را آماده نگه دارد افزود: باید روحیه شهامت و شهادت طلبی را در خود زنده نگه داریم تا بتوانیم در مقابل دسیسه هایی که دشمنان بر علیه این ملت در سر دارند ایستادگی و مشکلاتی که بر سر راه ملت اسلامی قرار داده شده است را با موفقیت از سر راه برداریم.

رییس قوه مقننه، با قدردانی از تلاش های دلسوزانه کارکنان سپاه حفاظت انصارالمهدی و خانواده های آنان اظهار داشت: شما پاسداران طعم مجاهدت را در زندگی خود چشیده اند و این سعادتی بزرگ برای انسان است که در مسیر زندگی خود  با این ویژگی همراه باشد.

پایان پیام/

کد خبر 471659

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha