به گزارش خلرگزاری شبستان ، زهرا نقی زاده، معاون سازمان فعالیت های قرآنی جهاد دانشگاهی با اشاره به فعالیت 30 غرفه در بخش دانشگاهی گفت: امسال در بخش دانشگاهی 30 غرفه از دانشگاه های مختلف کشور میزبان دانشجویان و استادان بازدید کننده از نمایشگاه قرآن است. هماهنگی های لازم برای برگزاری بخش دانشگاهی از اردیبهشت ماه بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، جهاد دانشگاهی و دستگاه های دانشگاهی سراسر کشور انجام شد.
وی درباره دستگاه های دانشگاهی که در فعالیت های قرآنی نمایشگاه مشارکت کردند، گفت: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت و درمان و آموزش های پزشکی، دانشگاه های فرهنگیان، فنی و حرفه ای، جامع علمی و کاربردی، پیام نور، علوم و معارف قرآن، آزاد، بسیج دانشجویی، نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه ها و جهاد دانشگاهی از جمله دستگاه های دانشگاهی فعال در بخش دانشگاهی نمایشگاه قرآن هستند.
به گفته نقی زاده امسال در نمایشگاه قرآن علاوه بر سالن کنفرانس ویژه بخش دانشگاهی، 875 متر بخش دانشگاهی در داخل باغ کتاب و 700 متر بخش دانشجویی در فضای آزاد به فعالیت کارگاه های هنری این بخش اختصاص دارد.
نقی زاده با اشاره به مهم ترین برنامه های بخش دانشگاهی گفت: فعالیت های بخش دانشگاهی به دو بخش ستادی و اختصاصی تقسیم می شود. برخی از برنامه های ستادی شامل: برگزاری افتتاحیه و اختتامیه بخش دانشگاهی، تولید خبرنامه در ایام برگزاری نمایشگاه، تولید ویژه نامه برای توزیع در فضای داخلی بخش دانشگاهی، تقدیر از کانون های برتر قرآنی دستگاه های دانشگاهی، تقدیر از نشریات و وبلاگ های برتر قرآنی دستگاه های دانشگاهی، رونمایی از آثار فاخر قرآنی دانشگاهی و... است.
معاون سازمان فعالیت های قرآنی جهاد دانشگاهی با تاکید بر مهم ترین اهداف بخش دانشگاهی گفت: معرفی، اطلاع رسانی، عرضه محصولات و شناسایی استعدادها، ظرفیت ها و توانمندی های دانشگاهیان در زمینه قرآن و عترت، ایجاد زمینه های لازم برای ارزیابی فعالیت های قرآنی و عترت مرکز آموزش عالی و دانشگاهیان، ایجاد روحیه همکاری برای انجام فعالیت های مشترک و تبادل نظر بین نهاد های دانشگاهی، شناخت نیازهای فعالیت های قرآن و عترت دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی برای ایجاد رقابت سالم بین نهادها و سازمان های دانشگاهی در عرصه فعالیت های قرآن و عترت از جمله مهم ترین اهداف استقرار و فعالیت بخش دانشگاهی در نمایشگاه قرآن است که موجب جلب مشارکت های حداکثری دستگاه ها و نهاد های دانشگاهی می شود.
وی با تاکید بر سیاست های اتخاذ شده در بخش دانشگاهی در این دوره از نمایشگاه قرآن گفت: امکانات در نظر گرفته شده برای اطلاع رسانی به بازدید کنندگان، توجه به فعالیت های هنری برای انتقال مفاهیم والای قرآنی، شناسایی و ارتباط فعال و مستمر با بازدید کنندگان به ویژه دانشگاهیان فعال و علاقه مند به فعالیت های قرآن و عترت دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی، پرهیز از ارائه آثار تفرقه افکن بین فرقه های اسلامی و سایر ادیان الهی، حضور کامل نهادها و سازمان های دانشگاهی، امکان ایجاد نوآوری در نحوه ارائه آثار، محصولات و فعالیت های قرآنی از جمله سیاست های این بخش است که با رعایت کامل نظم و شئونات اسلامی فراهم شده است.
نقی زاده درباره نشست ها، کارگاه ها و آثار نمایشی غرفه سازمان فعالیت های قرآنی جهاد دانشگاهی اظهار داشت: در این بخش با برگزاری نشست های تخصصی در زمینه پژوهش های میان رشته ای و موضوعات قرآنی، نقد و بررسی طرح ها و برنامه ها در راستای تقویت غنای برنامه های جهاد دانشگاهی و همچنین نمایش کتب، پایان نامه ها و مجلات در زمینه پژوهش های میان رشته ای، چاپ و اهدای کتابچه راهنمای تدوین پایان نامه و ارائه مشاوره نگارش پایان نامه سعی کردیم بهترین خدمات را در کوتاه ترین زمان در اختیار مراجعه کنندگان قرار دهیم.
به گفته نقی زاده غرفه فنی و حرفه ای با نمایش آثار هنری، فیلم و عکس، فراخوان ایده های برتر قرآنی و معرفی برگزیدگان جشنواره های قرآنی و هیات های مذهبی توجه بسیاری از بازدید کنندگان را جلب کرده است.
او با اشاره به برگزاری چهار نشست آزاد اندیشی از منظر قرآن کریم در غرفه وزارت علوم، اظهار داشت: گردانندگان این غرفه با برگزاری نشست ها و اعلام فراخوان ایده های برتر قرآنی می کوشند دانشجویان و افراد فعال را برای ایجاد شبکه های اجتماعی در حوزه فعالیت های قرآنی و معرفی برنامه های وزارت علوم جذب کنند.
نقی زاده با اشاره به برخی از برنامه های اجرایی توسط غرفه نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، اظهار داشت: در این بخش علاوه بر برگزاری 3 نشست تخصصی و مسابقات مختلف نهج البلاغه، صحیفه سجادیه، احکام روزه و آیات برگزیده، خدماتی در قالب لوح فشرده تلاوت ها و حفظ قرآن کریم به بازدید کنندگان ارائه شد.
وی معرفی فعالیت های قرآنی دانشگاه ها، نمایش آثار پژوهشی از قبیل کتاب و پایان نامه و نمایش آثار هنری مانند تابلوهای نقاشی، سفالگری، طراحی و... را از جمله فعالیت های بخش دانشگاه فرهنگیان دانست و در این باره گفت: معرفی آثار فاخر قرآنی، اهدای بسته های فرهنگی و تقدیر از دانشجویان و اساتید برتر قرآنی بخشی از فعالیت های برنامه ریزی و اجرا شده در این غرفه است.
به گفته معاون سازمان فعالیت های قرآنی جهاد دانشگاهی، برگزاری نشست های تخصصی فرهنگ سازی سبک زندگی اسلامی ایرانی، سلامت معنوی و تغذیه با رویکرد مبتنی بر قرآن و طب بخشی از برنامه های اجرایی غرفه وزارت بهداشت در این دوره از نمایشگاه قرآن است.
دانشگاه آزاد یکی دیگر از غرفه های فعال بخش دانشگاهی است که نقی زاده با اشاره به برخی از فعالیت های این غرفه گفت: برگزاری جلسه های پرسش و پاسخ با حضور اساتید برجسته دانشگاهی و برگزاری مسابقات قرآنی به صورت متوالی با اهداء جوایز و همچنین برگزاری نشست های تخصصی بخشی از برنامه های این غرفه است.
نقی زاده در پایان به معرفی فعالیت های غرفه پیام نور پرداخت و گفت: نمایش دستاوردهای قرآنی، معرفی دبیرخانه قرآن و عترت و چاپ و توزیع ویژه نامه های قرآنی از جمله فعالیت های بخش دانشگاهی پیام نور است که در قالب جمع آوری ایده های برتر قرآنی و دعوت از کانون های فعال قرآن و عترت دانشگاه انجام شد.
نظر شما