به گزارش خبرگزاری شبستان از یاسوج، منوچهر حبیبی، معاون امور عمرانی استانداری کهگیلویه و بویراحمد عصر امروز(30خرداد) در نشست شورای ترافیک استان کهگیلویه وبویراحمد در یاسوج، گفت: حمل و نقل یکی از پایه های اصلی توسعه پایدار و متوازن در جوامع بشری محسوب می شود و با مقوله های مهمی چون اقتصاد، امنیت و عدالت اجتماعی ارتباط تنگاتنگ دارد.
حبیبی افزود: تامین و ارتقای عبور و مرور با توجه به آمار بالای تصادفات کشور یکی از دغدغه های مهم مسئولین است.
وی با بیان اینکه تصادفات ترافیکی در حال حاضر به صورت یک معضل اجتماعی مطرح است، تصریح کرد: تصادفات در سطح جاده های اصلی و روستایی همه ساله جان تعداد زیادی از هموطنان را گرفته و هزینه های گزافی را به جامعه تحمیل می کند.
حبیبی خاطرنشان کرد: به طور متوسط هر ساله قریب به 23 هزار نفر در سطح جاده های کشور کشته شده و حدود 700 هزار نفر نیز مصدوم می شوند.
معاون امور عمرانی استاندار کهگیلویه وبویراحمد افزود: تلفات ناشی از تصادفات رانندگی در ایران با آمار شهدای معزز در طول 8 سال جنگ تحمیلی قابل مقایسه است.
وی ادامه داد: در 8 سال جنگ تحمیلی بالغ بر 218 هزار و 767 نفر از هموطنان ما به شهادت رسیدند که به طور متوسط بیش از 28 هزار نفر در سال می باشد و این در صورتی است که در سطح جاده ها نیز سالانه قریب به 23 هزار کشته و بیش از 700 هزار نفر مصدوم می شوند.
حبیبی با تاکید براینکه ایمنی در جاده ها یک موضوع چند جانبه است، افزود: باید پذیرفت که هیچ دستگاهی به تنهایی نمی تواند از پس این مشکلات بربیاید لذا ایمنی جاده ها نیازمند یک کار تیمی است.
وی اذعان داشت: وضعیت تصادفات ومرگ و میرها درمقایسه با سال 86 کاهش 16درصدی داشته واین در حالی است که تعداد وسائط نقلیه دوبرابر شده است.
معاون عمرانی استاندار کهگیلویه وبویراحمد در ادامه، ابراز داشت: تصادفات ترافیکی اتفاقی نیست و نتیجه اختلال در سیستم انسان، وسیله نقلیه، راه و محیط می باشد و اقدامات باید به گونه ای باشد که تعداد این اختلالات را کاهش داده و یا در صورت بروز از عواقب آن بکاهد.
وی خاطرنشان کرد: سیستم حمل و نقل باید به نحوی طراحی شود که تشویق کننده ایمنی و رفتار ایمن باشد و در سرمایه گذاری ها برای ایمنی راه با دید باز و آینده نگری نگاه کنیم چرا که هزینه تصادفات برون شهری ایران به تنهایی در سال های اخیر بیش از 10 برابر بودجه کل ساخت و نگهداری راههای کشور بوده است.
حبیبی عنوان کرد: هزینه متوسط یک فوت ناشی از تصادفات حدود 200 میلیون تومان است و هزینه یک معلولیت دائم حدود 300 میلیون تومان برآورد شده است.
وی با بیان اینکه در اردیبهشت ماه سال جاری تصادفات جاده ای 28 درصد کاهش داشته است، گفت: این در حالی است که در فروردین ماه با افزایش آمار تصادفات جاده ای مواجه بودیم.
معاون عمرانی استاندار کهگیلویه وبویراحمد حجم مسافران ورودی به استان، موقعیت آب و هوایی، تبلیغات صورت گرفته در راستای معرفی استان، نامگذاری استان در راستای مقاصد گردشگری و از همه مهمتر میان رو بودن مسیرهای استان باعث شده است که طی دوسال اخیر ترافیک ورودی به استان به نحو چشمگیری افزایش پیدا کند.
وی در پایان متذکر شد: یکی از اهداف طرح هدفمندی یارانه ها، مدیریت زمان، هزینه و اقتصاد بوده و چنانچه درست و بجا رعایت شود در باب ترافیک و جلوگیری از ترددها و مسافرت های غیرضرور و همچنین مسائل زیست محیطی تاثیرات بسیاری خواهد داشت.
پایان پیام/
نظر شما