اعتماد مردم به روحانیان زمینه ساز اصلاح اجتماع/عالمان طبیبان جامعه هستند

خبرگزاری شبستان: مدیرکل تبلیغات اسلامی گیلان با بیان اینکه آیت الله محمدی گیلانی از شخصیت های وارسته کشور بود گفت: عالمان طبیبان جامعه هستند که باید با تاثیرگذاری در جامعه در راستای اصلاح آن بکوشند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، حجت اسلام جمال یاری، مدیرکل تبلیغات اسلامی گیلان امروز(۱۶تیر) در مراسم سالگرد ارتحال عالم ربانی آیت الله محمدی گیلانی که در مصلی امام خمینی( رحمته الله علیه ) رشت با حضور جمعی از مسئولان استانی و محلی برگزار شد اظهار کرد: آیت الله محمدی گیلانی از عالمان ربانی، فقیه و حکیم، فیلسوف، مفسر و عارف و یک حاکم شرع به معنای واقعی بود.

وی با بیان اینکه برخی از امور در جهان در دست انسان مقدر نیست گفت: ریزش باران، نورخورشید، دنیای خلقت و رویش گیاهان و غیره همه از الطاف خداونددر جهان هستی است انسان آنقدر قوی نیست که در جهان هستی نقش اساسی ایفا کند تمام این امور در اختیار پروردگار است.

این مقام مسئول اذعان کرد: به دنیا آمدن فرزند صالح و پرورش این انسان در جهان هستی در درجه نخست جای تشکر و قدردانی از پروردگار و بعد از آن از اولیا و افراد شایسته ای که در پرورش شخصیت برجسته در جامعه تلاش و کوشش کرده‌اند، دارد.

حجت اسلام یاری با تاکید بر اینکه نقش عالمان نقش محوری در جامعه است خاطرنشان کرد: امام ( رحمه الله علیه ) از عالمان برجسته کشور بود که توانست با مدیریت و درایت خود چراغ انقلاب را در ایران روشن کند و در تحقق این امر شاگردان و عالمان این مرز و بوم یار و یاور وی بودند.

وی تصریح کرد: آیت الله محمدی گیلانی، آیت الله بروجردی، آیت الله گلپایگانی و دیگر عالمان برجسته ایران همواره در کنار امام ( رحمه الله ) بعد از انقلاب و قبل از انقلاب تلاش‌های بسیاری در جهت شکوفایی انقلاب اسلامی انجام داده‌اند.

مدیرکل تبلیغات اسلامی گیلان به شخصیت برجسته آیت الله محمدی گیلانی در نزد امام ( رحمه الله علیه ) اشاره و اذعان کرد: آیت الله گلپایگانی از شخصیت‌های برجسته کشور و از یاران نزدیک امام بود به طوریکه امام درباره وی فرمود: "وجود آیت الله محمدی گیلانی قوت قلبی من است "و بدان اطمینان داشت.

وی تصریح کرد: نخستین حکم امام در اوایل انقلاب به آیت الله محمدی گیلانی حکم قضایی بود و وی در قضاوت هرگز به حواشی نمی‌پرداخت و با درایت و صداقت قضاوت می‌کرد.

حجت الاسلام یاری تصریح کرد: آیت الله محمدی گیلانی شجاع، مسئولیت پذیر، با ایمان، با سخاوت بود و در هنگام راه رفتن با ابهت گام  برمی‌داشت.

این مقام مسئول به تاثیرپذیری افراد از عالمان با اشاره به روایتی از امام موسی کاظم ( علیه اسلام ) پرداخت و گفت: امام موسی کاظم ( علیه اسلام ) فرموده اند:«نزد هر عالمی ننشینید و نزد هر کسی جهت تعلیم و تربیت قرار نگیرید، نزد عالمی بنشینید که زمینه ارتقاء شما را فراهم کند.»

وی در ادامه اظهار کرد: از شک به یقین رسیدن، تواضع و فروتنی، از ریا به اخلاص و از دشمنی به برادری از جمله ویژگی‌های یک عالم برجسته است که باید در همنشینی با عالمان شخصیت افراد بدین صورت دگرگون شود.

حجت اسلام یاری تصریح کرد: آیت الله محمدی گیلانی در راه خدا گام برداشت و درخشید و اکنون که در میان ما نیست مال و ثروتی برای خود نیندوخته بود بلکه خاطرات زییا و نگارش کتاب‌هایش در اذهان ماندگار شده است و این است که بعد مرگ از انسان به یادگار خواهد ماند.

وی خاطر نشان کرد: عالمان طبیبان جامعه هستند و مردم بدانها توجه و اعتماد دارند پس با تاثیرگذاری خود در افراد می‌توانند در راستای اصلاح جامعه بکوشند.

این مقام مسئول به شب شهادت مولای علی ( علیه السلام ) اشاره و اظهار کرد: امام علی ( علیه السلام ) در خلوت شب بر سر سفره‌های یتیمان کوفه آذوقه می‌فرستاد در این روزهای و شب‌های عزیز همگان سعی کنیم با تاسی از مولای متقیان در جهت کمک به نیازمندان بکوشیم و از بیچارگان و نیازمندان جامعه غافل نباشیم.

گفتنی است، آیت الله محمدی گیلانی در سال ۱۳۰۷ در روستای دعوی سرا از توابع شهرستان رودسر در استان گیلان در میان خانواده‌ای مذهبی به دنیا آمد. وی با به پایان بردن دوره دبستان و شروع جنگ جهانی دوم در سال ۱۳۲۰ مجبور به ترک مدرسه شده و به کمک پدر رفت و چند سال به کشاورزی مشغول شد. در سال ۱۳۲۳ همزمان با تأسیس حوزه علمیه رودسر توسط سید محمدهادی روحانی به حوزه علمیه رودسر رفت و جامع‌المقدمات را فرا گرفت. آنگاه در سال ۱۳۲۵ به حوزه علمیه قم رفت و به تکمیل دروس ادبیات و فراگیری دروس دوره سطح پرداخت. با پایان یافتن دوره سطح، به درس خارج آیت الله بروجردی راه یافت و در مدت ۱۲سال کتاب صلوة را اتمام رساند. به موازات آن در درس اصول آیت‌الله خمینی نیز حضور پیدا کرد. در طول این مدت در درس اسفار و شفای علامه طباطبائی نیز به شرکت کرد. وی از اساتید دانشکده الهیات دانشگاه تهران و دانشگاه امام صادق بود.

محمدی گیلانی پس از پیروزی انقلاب اسلامی از سوی آیت‌الله خمینی به عنوان حاکم شرع تعیین شد و پس از آن به ریاست دادگاه‌های انقلاب اسلامی رسید.

حاکم شرع و ریاست دادگاههای انقلاب اسلامی به دستور امام خمینی(ره)، عضو فقها و دبیر شورای نگهبان، نماینده امام راحل در دانشگاه‌ها و ریاست شورای مرکزی نمایندگان رهبر در دانشگاه‌ها. رئیس هیأت عفو امام خمینی(ره)، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، عضو شورای بازنگری قانون اساسی، نماینده مردم تهران در چهار دوره مجلس خبرگان و رئیس دیوان عالی کشور از سمت‌های آیت الله محمدی گلپایگانی بوده است.

وی که از ۳۰ اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۳ به دلیل مشکل ریوی در بخش «آی. سی. یو» یکی از بیمارستان‌های تهران بستری شده بود در ۱۸ تیرماه ۱۳۹۳ در سن ۸۶ سالگی درگذشت.

پایان پیام/

 

 

 

 

کد خبر 470974

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha