اوباما در فکر انصراف از شرکت در انتخابات 2012 است

مواجه با اختلافات احزاب مختلف و به تعبیری جنگ داخلی پیش بینی خطرناکی است که تحلیلگران با اشاره به تجربه مشابه آمریکا در سال 1968 برآورد می کنند که باراک اوباما از نامزدی دور بعدی انتخابات انصراف دهد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، گود فری هودگسون، نویسنده و مدیر سابق فنداسیون آژانس خبری رویترز در دانشگاه آکسفورد و خبرنگار سیاست های خارجی آمریکا از شانس کم باراک اوباما، ریاست جمهوری آمریکا در انتخابات ریاست جمهوری 2012 این کشور خبر داد و گفت: کمپهای تبلیغاتی ریاست جمهوری آمریکا اعم از دموکرات و جمهوری خواه فعالیت خود را آغاز کرده اند در حالیکه همه تحلیلگران سیاسی معتقد و مطمئن هستند که باراک اوباما کوچکترین شانسی در برد این انتخابات ندارد و تمام هزینه هایی که وی در تبلیغات خود صرف می کند بیهوده و بی نتیجه است.

جدایی سیاسی آمریکا در میان احزاب مختلف ممکن است تاریخ سال 1968 این کشور را تکرار کند زمانی که لیندن بی جانسون در 31 مارس 1968 به واسطه خطر احزاب گرایی در آمریکا از شرکت در انتخابات امتناع کرد. به این ترتیب او تلاش کرد تا آمریکا را از یک جنگ داخلی نجات دهد.

به تبع تکرار همین جنگ داخلی در آمریکا احتمال انصراف اوباما از شرکت در انتخابات 2012 بسیار قوی پیش بینی شده است در حالیکه باید خاطرنشان کرد شرایط اوباما در مقایسه با بی جانسون بسیار وخیم تر گزارش شده است.

چرا که وضع بحرانی 1968 آمریکا محدود می شد به جنگ و افتضاح واشنگتن در ویتنام و تغییرات نه چندان پایه ای این کشور، اما امروز آمریکا در مقابل انواع بحران های داخلی و خارجی قرار گرفته است که فرار از آن مستلزم زمانی بیش از چند ماه باقی مانده به انتخابات آمریکا می باشد.

دو مشکل اساسی و پایه ای پیش روی باراک اوباما اقتصادی (بیکاری – بودجه) و سیاست خارجی (افغانستان-پاکستان) است در حالیکه شرایط بحرانی هر یک از آنها یا وضعیت اورژانسی شان به قدری پیچیده است که کاخ سفید نمی داند در حل کدامیک پیش رو باشد.

ورای این شرایط پیچیده در آمریکا این کشور تلاش می کند همچنان چهره خود را در جامعه جهانی زنده نگه دارد اما با وجود شرط پرداخت 25 میلیارد دلار بدهی تا 25 آگوست 2011 آیا باز هم انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در فضایی آرام و بدون تنش داخلی و خارجی برگزار می شود؟

درگیری سنای آمریکا با مسائلی چون حل بودجه، بهداشت، جنگ های خارجی، بیکاری و عدم اعتماد مردم به دولت به قدری اوج گرفته است که هر یک از جمهوری خواهان و دموکرات ها سعی دارند وظیفه تبلیغات را مستقیماً به گردن کمپ های تبلیغاتی بیندازند.

به گزارش اپن دموکراسی، باراک اوباما در جایی بیشتر از همیشه با شکست روبرو شد که جمهوری خواهان به کمک شرکت های صنعتی خصوصی ثابت کردند بسیاری از طرح های سیاسی اوباما از همان ابتدا با بن بست روبرو بوده و ارایه مدارک مستند از همین ادعا برای مردم راه چاره ای را برای اوباما باز نخواهد گذاشت.

در چنین زمانی که شکاف عمیق سیاسی در آمریکا حاصل شده سخنرانی عجیب رابرت گیتس، وزیر دفاع این کشور مزید بر علت شده است.

درخواست گیتس از ناتو در دفاع از جنگ های آمریکا که خاورمیانه را در برگرفته است به مشکلات دولت اوباما می افزاید.

بنابراین گزارش، در چنین اوضاع پیچیده ای باراک اوباما شخصاً تصمیم گرفته است سیاستهایش را در قبال سوریه، یمن و ایران فعلاً متوقف کند.

جالب است که مرگ اسامه بن لادن که آخرین تیر اوباما در تاریکی به شمار می رفت هر چه بیشتر موجب پایین آمدن محبوبیت این رییس جمهور دموکرات در آمریکا شد.

بیش از هر مساله دیگری که سال 1968 را به 2012 در آمریکا شبیه می کند شکاف سیاسی عمیق در این کشور باعث شده تا اوباما در شرکت در دور بعدی ریاست جمهوری آمریکا بیشتر مردد شود.

پایان پیام/
 

کد خبر 47097

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha