رئیس سازمان میراث آذربایجان شرقی با اعلام این مطلب به خبرنگار شبستان در تبریز، بر ضرورت توجه به معماری اسلامی در احداث یا بازسازی مساجد استان تاکید کرد.
وی با انتقاد از شیوه معماری در احداث مساجد جدید اظهار داشت: مساجد جدید فاقد معماری متناسب اسلامی بوده و اکثرا به صورت یک سالن بزرگ احداث میشوند.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی بیان کرد: در همین راستا دو نقشه معماری مساجد به صورت اصولی تحویل اداره کل اوقاف و امور خیریه شده تا مساجد به صورت ساده و سالن گونه احداث نشوند.
تراب محمدی با اشاره به اجرای طرح مرمت و بازسازی 23 مسجد تاریخی در شهر تبریز اظهار داشت: عملیات مرمت برخی مساجد از جمله مسجد حوزه صادقیه امسال آغاز شده و تا پایان سال به اتمام می رسد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی گفت: برخی مساجد مدفون شده بازار تبریز نیز که اثری از آنها باقی نمانده بود، امسال مرمت شده و در اختیار مومنان قرار گرفته است.
محمدی تاکید کرد: مسجد فاطمه الزهرا(س) خیابان تربیت تبریز نیز که در جریان جنگ جهانی آسیب جدی دیده بود امسال مرمت میشود.
محمدی تبدیل پنجرههای فلزی مساجد تاریخی تبریز به پنجره چوبی را از دیگر اقدامهای این سازمان برشمرد و گفت: در حال حاضر دو مسجد مقبره و جامع در این طرح قرار دارند که با هزینه سنگین در حال انجام است.
محمدی احداث نمازخانه در مجتمعهای بینراهی را مورد تاکید قرارداد و اذعان داشت: در مجتمعهای بینراهی استان نیز 78 نمازخانه بین راهی احداث شده و یا در حال احداث است.
وی ادامه داد: همراه با این مجتمعها بوفههایی نیز ساخته شده که به صورت رایگان تحویل متقاضیان داده میشود تا ضمن اشتغال زایی، امور نمازخانه و تنظیف آن را نیز بر عهده داشته باشند.
پایان پیام/
نظر شما