کانون های مساجد پیش قراولان سوادآموزی / آمار بی سوادان استان البرز به یک و نیم درصد رسید

خبرگزاری شبستان: رئیس اداره سوادآموزی اداره کلّ آموزش و پرورش استان البرز با تأکید بر نقش کانون های مساجد در سوادآموزی گفت: پیش بینی می شود، آمار بی سوادان استان البرز به یک و نیم درصد برسد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از البرز، امر سوادآموزی یکی از مهم ترین سرفصل های اجرایی در استان البرز است، که با ممارست و پیگیری های متولیان امر همواره در سطح کشور توانسته است، موفقیت های بسیاری را به دست آورد. براین حسب کانون های فرهنگی هنری مساجد استان البرز نیز به سهم و نوبه خود در جذب، آموزش سوادآموزان نقش بارزی داشته و دارند. نشست حجت الاسلام حمیدرضا ولی زاده، مدیر دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان البرز با سید محمود حسینی، رئیس اداره سوادآموزی اداره کلّ آموزش و پرورش استان البرز و جمیله فلاح پیشه ، کارشناس ساماندهی دوره های سوادآموزی آموزش و پرورش استان زمینه ای شد، تا از آنان برای مصاحبه در دفتر خبرگزاری شبستان در این استان دعوت کنیم.

 

سید محمود حسینی، رئیس اداره سوادآموزی آموزش و پرورش استان البرز در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری شبستان در استان البرز در خصوص وضعیت سوادآموزی در استان البرز اظهار کرد: بنابر آمار سرشماری سال 1390 قریب به شست و هفت هزار و 150 نفر بی سواد در گروه سنی 10 تا 49 سال در سطح استان وجود داشته است، که این آمار شامل اتباع خارجی بی سواد در همین گروه سنی نیز بود. با تلاش ها و پیگیری های انجام شده از سال 1390 تاکنون در معاونت سواد آموزی استان پیش بینی ما برای آمار بی سوادان در سال جاری به یک ونیم درصد می رسد.

 

سوادآموزی عزم جهادی می طلبد

 

به گفته حسینی، کار سوادآموزی عزم جهادی همه آحاد جامعه به ویژه مسئولین دستگاه ها و نهادهای دولتی و غیر دولتی و سازمان های مردم نهاد را می طلبد، و تنها رسالت سازمان نهضت سوادآموزی نیست، بلکه طبق مصوبه 595 شورای عالی انقلاب فرهنگی تمامی دستگاه ها موظف اند، در این زمینه فعالیت کنند.

 

این مسئول با نظر بر این مهم که بایستی ارتقاء سطح سواد به عنوان دغدغه مسئولان استان باشد توضیح داد: بنابر اهمیت رویکرد توجه تمامی مسئولان به امر سوادآموزی ، مطابق مصوبه جلسه شورای اموزش و پرورش استان البرز به ریاست استاندار محترم مقرر شد در اسرع وقت شورای پشتیبانی سوادآموزی با حضور مدیران ارشد دستگاه ها در استان تشکیل شود و در این شورا در خصوص راهبردهای ممکن تبادل نظر می شود و شرح وظایف هر دستگاه در عرصه سوادآموزی ابلاغ و عملیاتی خواهد شد.

 

کانونی های مساجد در جذب و آموزش سوادآموزان نقش اساسی دارند

 

رئیس اداره نهضت سوادآموزی آموزش و پرورش استان البرز با بیان این مهم که مسجد ظرفیت بالایی را برای تبلیغ و ترویج، آموزش و جذب افراد در خصوص سوادآموزی دارد، افزود: با توجه به تمایل و ارتباط آحاد جامعه نسبت به مسجد افق پیش بینی ما این است، که با تغییر رویکرد و نگاهی که در کانون های فرهنگی هنری مساجد استان البرز در سال جاری دیده می شود، شاهد رشد در جذب و آموزش سوادآموزان در مساجد این استان باشیم.

 

این مسئول خاطرنشان کرد: در نهضت سوادآموزی روش های آموزش نیز متناسب با نیاز سوادآموزان منعطف گردیده است و درسال جاری سوادآموزی با روش خودآموز انجام خواهد شد که در این روش سرانه هزینه تمام شده آموزش بعد از شرکت سوادآموزان در دوره سوادآموزی مشروط به قبولی و اخذ مدرک این دوره به شخص سوادآموز پرداخت می شود.

 

به گفته وی، بنابر مصوبه اخیر هیآت وزیران در اسفند ماه سال 1393هر فرد بی سوادی که متقاضی آموزش باشد و در دوره سوادآموزی شرکت نماید و موفق به اخذ مدرک قبولی در این دوره شود معادل 20 درصد از سرانه آموزش را به خودش می دهیم.

 

یادگیری سواد همراه با آموزش مهارت های زندگی و شهروندی

 

وی با ذکر اهمیت آموزش های مهارت های زندگی برای سوادآموزان بیان کرد: ایجاد پایگاه های یادگیری با هدف آموزش مهارت های زندگی و شهروندی و حرفه ای در کنارآموزش سوادآموزی پایه از جمله تمهیداتی است، که در سال جاری بنا نهاده خواهد شد.

 

حسینی افزود: در سال جاری بر اساس بخشنامه ارسالی سازمان نهضت سوادآموزی دستگاه ها ،نهادها و اشخاص فعال در عرصه سوادآموزی مورد ارزیابی قرار خواهند گرفت و منتخبین آن ها  در سه مرحله شهرستانی، استانی و کشوری انتخاب و تقدیر خواهند شد.

 

به گفته وی، هر فردی که حداقل مدرک دیپلم را داشته باشد، و هر دانش آموزی که در مقطع دوره دوم متوسطه از پایه دوم به بالا باشد از طریق طرح نشر علم می تواند در عرصه سوادآموزی فعالیت نماید.

 

۳۶ ساعت دوره آموزشی رایگان برای آموزش دهندگان

 

در توضیح به این سوال که چه افرادی می توانند آموزش دهند این مسئول افزود: به منظور آمادگی آموزش دهندگان  ، دوره 36 ساعته توجیهی و آموزش روش تدریس به صورت رایگان برای آموزش دهندگان قبل از شروع به کار برگزار خواهد شد هم چنین کتاب و اقلام آموزشی نیز به صورت رایگان به آموزش دهندگان و سوادآموزان ارائه می شود.

 

رئیس اداره سوادآموزی آموزش و پرورش استان البرز، یکی از راه های جلوگیری از بی سوادی انسداد مبادی بی سوادی و جلوگیری از رجعت به بی سوادی خواند و افزود: از این رو دوره تحکیم سواد نیز قرار داده شده است، تا افرادی علاقمندان بتوانند سواد خود را در سطوح مختلف تقویت و بارور کنند.

 

در پایان سید محمود حسینی اذعان کرد: ما آموزش کودکان کار کودکان بی سرپرست و بدسرپرست و معلول را در سنین 10 تا 20 سال در دست داریم، که با همت سازمان بهزیستی و گروه های فعال مردم نهاد صورت می گیرد.

 

پایان پیام/

کد خبر 470563

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • علی کمالی IR ۱۴:۰۱ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۵
    0 0
    برای آموزش و درخواست باید به دبیرخانه کانون های مساجد استان مراجعه کنیم؟