به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، حمیدرضا قاسمی، معاون صنایع دستی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین گفت: با توجه به برپایی نمایشگاه صنایع دستی در مصلای تهران، استان قزوین به عنوان دبیر برخی از استانهای شمالی در این نمایشگاه حضور یافت و با به نمایش گذاشتن آثاری از 10 رشته بومی و شاخص خود در این نمایشگاه شرکت کرد و علاوه بر آن برنامههای متنوعی را در سطح استان در دست اجرا داشت.
وی ادامه داد: نمایشگاه صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور تا 29 خرداد ماه در مصلای تهران برپا شد که علاوه بر این برنامهها، در راستای توسعه و ترویج صنایع دستی برنامههای دیگری نیز در نظر گرفته شد که برگزاری مسابقه انیمیشن، برپایی نمایشگاه صنایع دستی در دو نگارخانه در قزوین از جمله این برنامهها بود.
معاون میراث فرهنگی استان قزوین اعلام کرد: در حال حاضر 15 مرکز آموزش صنایع دستی و هنرهای سنتی در استان قزوین فعالیت میکند که طی سال گذشته بالغ بر 2 هزار نفر در دورههای آموزشی برگزار شده در این مراکز آموزش دیدند و در ترم بهار امسال نیز حدود 600 نفر در کلاسها و دورههای مختلف شرکت کردهاند.
وی میزان گرایش جوانان برای شرکت در دورههای آموزشی هنرهای سنتی و صنایع دستی را طی سالهای گذشته رو به رشد دانست و یادآور شد: با توجه به رویکرد کلان دولت برای حمایت از مشاغل خانگی، اهمیت و جایگاه یادگیری و اشتغال در صنایع دستی و هنرهای سنتی بالا میرود و بر اساس برآوردی که وزارت کار و امور اجتماعی داشته، از 214 رشته مشاغل خانگی، به ترتیب 120 رشته در حوزه صنایع دستی است.
به گزارس روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین، قاسمی، حمایت دولت از مشاغل خانگی را پررنگ خواند و اضافه کرد: با توجه به تسهیلات بیمهای و بانکی به صاحبان مشاغل خانگی که فعالان عرصه صنایع دستی را نیز دربر میگیرد، این انتظار میرود که میزان گرایش و کشش برای یادگیری صنایع دستی و هنرهای سنتی بالا رفته و امیدواریم که این حمایتها در راستای ترویج صنایع دستی موثر باشد.
وی خاطرنشان کرد: استان قزوین نیز در بخش صنایع دستی دارای ظرفیتها و توان بالایی است و امیدواریم با حمایتهای دولت و اهمیت حفظ صنایع دستی، شاهد افزایش روزافزون علاقه مندان به یادگیری رشتههای مختلف صنایع دستی در استان باشیم.
پایان پیام/
نظر شما