چند راه ساده براي بهره مندي بي سوادها از قرآن كريم

خبرگزاري شبستان: افرادی که سواد خواندن و نوشتن ندارند، گرچه قادر به قرائت از روی قرآن نیستند اما می توانند از راههای دیگری ثواب قرائت قرآن را کسب کنند.

خبرگزاري شبستان سرويس قرآن  و معارف: ممكن است برخي از افراد كه از سواد عمومي يا دانش گسترده در علوم قراني بي بهره هستند، نزد خود تصور كنند كه چون از سواد عمومي يا دانش قرآني بي بهره هستند بنابراين نمي توانند از خوان گسترده و نعايم و مائده هاي معنوي قرآن كريم بهره مند شوند اما اين استدلال ها درست نيست.

خداوند متعال، انسان ها را به اندازه توانایی ها و امکانات آنها مکلف نموده است، چنان که فرموده:« لايُكَلِّفُ اللَّهُ نَفْساً إِلاَّ وُسْعَها / خداوندهيچ كس را، جز به اندازه توانايي اش،تكليف نمى‏كند.»

افرادی که سواد خواندن و نوشتن ندارند، گرچه قادر به قرائت از روی قرآن نیستند اما می توانند از راههای دیگری ثواب قرائت قرآن را کسب کنند.

بشارت رحمت بر استماع كلام الله

یکی از این راهها گوش کردن به آیات قرآن است. خود گوش کردن به آیات قرآن نیز ثواب دارد و خداوند متعال در قرآن کریم، امید به رحمت الهی را برای گوش کننده قرآن، متذکر شده و فرموده:« وَ إِذا قُرِئَ الْقُرْآنُ فَاسْتَمِعُوا لَهُ وَأَنْصِتُوا لَعَلَّكُم ْتُرْحَمُونَ / هنگامى كه قرآن خوانده شود،گوش فرا دهيد و خاموش باشيد بدین امید که مشمول رحمت خدا شويد.»

 

بيان امام سجاد (ع) درباره اثر استماع قرآن بر محو گناهان

در روایتی از امام سجاد (ع) می خوانیم: "مَنِ اسْتَمَعَ حَرْفاً مِنْ كِتَابِ اللَّهِ عَزَّوَجَلَّ مِنْ غَيْرِ قِرَاءَةٍ کتب اللَّهُ لَهُ حَسَنَةً و َمَحَا عَنْهُ سَيِّئَةً وَ رَفَعَلَهُ دَرَجَةً» / کسی که گوش فرا دهد به حرفي از قرآن[و لو] بدون قرائت آن، خداوند متعال برای او یک حسنه می نویسد و یک گناه را محو نموده و درجه ای به وی اعطاء می کند."

روايت امام علي (ع) درباره ثواب مساوي قاري و مستمع قرآن

در روایت دیگري امام علی (ع) از رسول خدا (ص) نقل می فرماید: " قَارِئُ الْقُرْآنِ وَ الْمُسْتَمِعُ فِي الْأَجْرِ سَوَاء /

قرائت کننده قرآن و گوش فرادهنده به قرآن در اجر و ثواب بردن مساوی هستند."

روايت رسول الله (ص) درباره ثواب نگاه كردن به صفحات قرآن

یکی دیگر از راههای کسب فیض از محضر قرآن، نگاه کردن به آیات و صفحات قرآن است. از روایات استفاده می شود که صرف نگاه کردن به آیات قرآن نیز عبادت محسوب می شود و دارای آثار دنیوی و اخروی است.

در روایتی از رسول خدا صلّي الله عليه و آله و سلّم آمده است:" النَّظَر ُفِي ثَلَاثَةِ أَشْيَاءَ عِبَادَةٌ النَّظَر ُفِي وَجْهِ الْوَالِدَيْنِ وَ فِي الْمُصْحَفِ وَ فِي الْبَحْرِ/ نگاه كردن به سه چيز عبادت است: نگريستن به صورت والدین، قرآن ودريا"

سوره هاي قرآن را با گوش دادن حفظ كنيد

یکی دیگر از راههای بهره مندی از پاداش ها و آثار قرائت قرآن برای افراد فاقد سواد، حفظ کردن سوره های قرآن به وسیله گوش دادن به قرائت قاریان است. برخی افراد بی سواد گرچه سواد خواندن و نوشتن ندارند. اما از حافظه خوبی بهره مند هستند و لذا می توانند با حفظ نمودن سوره ها (و لو سوره های کوچک) از قرائت آنها و ثواب قرائت آنها بهره مند گردند.

پايان پيام /

کد خبر 470279

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha