در کلیات این تفاهمنامه آمده است؛ به منظور سامان دهی و جلب کمکهای افراد خیر و ایجاد بستری مناسب برای مشارکت آحاد جامعه در این امر خداپسندانه، صندوقی به نام «صندوق توسعه عدالت آموزشی» در جامعه خیرین مدرسه ساز کشور ایجاد میشود و موجودی «صندوق توسعه عدالت آموزشی» از محل کمکهای بلاعوض و منافع سپردههای بلندمدت خیرین که مجوز آن را به بانک عامل تفویض کردهاند، تأمین میشود.
در ماده (4) تفاهمنامه درخصوص نظارت بر عملکرد صندوق تصریح شده است؛ هیئت 3 نفرهای متشکل از رئیس جامعه خیرین، یک نفر خیر مدرسهساز به انتخاب هیئت مدیره جامعه خیرین و نماینده وزیر آموزش وپرورش به عنوان هیئت مدیره صندوق توسعه عدالت آموزشی بر عملکرد صندوق نظارت خواهند داشت.
در ماده (6) تفاهمنامه در خصوص ابلاغ آییننامه داخلی استانها، شهرستانها و مناطق آمده است؛ دبیرخانه صندوق در جامعه خیرین کشوری و متناظر آن در مجمع خیرین استان، شهرستان ومنطقه تشکیل خواهد شد و آییننامه داخلی هیئت در اولین جلسه هیئت مدیره صندوق توسعه عدالت آموزشی، بررسی، تدوین و پس از تصویب به هیئت مدیرههای استانی، شهرستانی و منطقهای ابلاغ خواهد شد.
بر این اساس تهیه لیست مدارس مناطق محروم با اولویت شبانهروزی، عشایری، روستایی دورافتاده و محروم، اعلام تمامی هزینههای جاری مدارس اعم از تعمیراتی یا کیفیتبخشی برنامههای آموزشی و ارائه برنامه سالانه مدارس همراه با برآورد تقریبی میزان هزینه ها با محوریت معاونت توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش وپرورش بخشی از تعهدات وزارت آموزش وپرورش در این تفاهمنامه برشمرده شده است.
در این تفاهمنامه افتتاح حساب سپرده بلندمدت خیرین نزد بانک عامل با انتفاع صندوق توسعه عدالت آموزشی کشور، تعیین سود حاصل از سپردهگذاری و هزینه آن در مدرسه مورد نظر توسط خیر و ایجاد شرایط مناسب برای تمدید سپردهگذاری در 5 سال نیز بخشی از تعهدات جامعه خیرین کشوری و مجامع استانی در این تفاهمنامه است.
این تفاهمنامه در 23 ماده و 2 تبصره به امضای علیاصغر فانی وزیر آموزش وپرورش و محمدرضا حافظی رئیس جامعه خیرین مدرسه ساز رسید.
پایان پیام/
نظر شما