اوقات فراغت، مناسب ترین مکمل تعلیم و تربیت در جامعه است

مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری گیلان، اوقات فراغت را مناسب ترین مکمل تعلیم و تربیت در جامعه عنوان کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، افتتاحیه طرح اوقات فراغت کانون های فرهنگی هنری مساجد استان گیلان(آسمانی های5)، عصر روز گذشته(30 خرداد) در سالن وارش مجتمع فرهنگی و هنری خاتم انبیا(ص) رشت برگزار شد.

 

حجت السلام والمسلمین سلیمان پورابراهیم، مسئول دبیرخانه فرهنگی هنری مساجد استان گیلان گفت: امسال، آسمانی های 5 ، از ویژه برنامه های خاصی برخوردار است.

 

وی مصادف شدن این طرح با ماه مبارک رجب، شعبان و رمضان را از ویژه گی های اوقات فراغت تابستان امسال دانست و افزود: برگزاری طرح تابستانی اوقات فراغت(آسمانی ها) باید در عالی ترین شکل ممکن و در شان مساجد و دین مبین اسلام باشد.

 

حجت الاسلام پور ابراهیم با اشاره به برنامه های اجرا شده در طول سال 89 ، اذعان کرد: 70 درصد از برنامه های پیش بینی شده ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد اجرا شده است.

 

وی اضافه کرد: دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد گیلان توانست با عملکرد خوب و موفق مسئولان کانون ها، مقام دوم را در سطح کشور کسب کند.

 

حجت الاسلام پورابراهیم با بیان اینکه بهترین و مناسب ترین مکمل تعلیم و تربیت، اوقات فراغت است، خاطر نشان کرد: اوقات فراغت در مساجد یک سری ویژه گی هایی دارد که در سایر فعالیت ها موجود نیست.

 

وی پویایی در طرح اوقات فراغت را غیر موظف بودن افراد، تنوع در برنامه ها و توجه به حساسیت موضوع عنوان کرد و گفت: مسئولان کانون ها باید در متناسب بودن برنامه ها با روحیه جوانان و نوجوانان بیشتر دقت کنند تا باعث شود این اوقات با نشاط و فراغت بهتری سپری شود.

 

حجت الاسلام پورابراهیم اضافه کرد: وظیفه اصحاب مسجد در پویایی جوانان سنگین تر است چرا که باید به رشد جوان و شکل گیری هویت آنان در اوقات فراغت، توجه ویژه ای داشته باشد.

 

وی در ادامه به شاخصه های اوقات فراغت اشاره کرد و افزود: اوقات فراغت مختص یک قشر نیست و برای همه اقشار تعریف می شود.

 

حجت الاسلام پورابراهیم با بیان اینکه در گذشته اوقات فراغت غیر رسمی بود ولی امروزه جنبه رسمی پیدا کرده است، بیان کرد: در این فضا بعضی از موسسات متولی برنامه اوقات فراغت شدند.

 

وی گفت: امروزه اوقات فراغت اهمیتی و جایگاه خاصی پیدا کرده و نمی شود از این نکته مهم غفلت کرد، چرا که یک نیاز به شمار می رود.

 

حجت الاسلام پورابراهیم اضافه کرد: اگر بخواهیم خصوصیات فرهنگ یک جامعه را بدانیم باید به نحوه گذراندن اوقات فراغت آن توجه کنیم که بیانگر فرهنگ آن جامعه است.

 

وی در ادامه اذعان کرد: جوان دنبال الگو است و دقت در این زمینه خیلی مسائل را برای ما روشن می کند.

 

مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری گیلان، تداوم برنامه های تابستانی را از جمله مواردی دانست که باید مد نظر قرار گیرد.

 

حجت الاسلام پورابراهیم اظهار کرد: فقدان هدف در برنامه های تابستانی کانون های فرهنگی هنری مساجد، مخرب انگیز است چرا که فقدان برنامه مناسب، فراغت بیمارگونه در برنامه های جوانان ایجاد می کند که این امر شایسته کانون های مساجد نیست.

 

وی در ادامه با بیان اینکه اوقات فراغت در بعضی از کشورها و جوامع با هم فرق می کند، گفت: در کشور اسلامی ما، اوقات فراغت باید برای رفع خستگی و موج نشاط در برنامه ها باشد.

 

حجت الاسلام پورابراهیم، تجدید قوا و تفریح از خستگی و گریز از روزمره گی را از موارد دیگر اوقات فراغت دانست و خاطر نشان کرد: رشد و تعالی شخصیت فردی، در طرح اوقات فراغت فراهم می شود.

 

وی ادامه داد: در اسلام فراغت و کار هر دو عبادت محسوب می شود که همه اینها تکلیف و مقدمه ای است که اعمال دینی خود را به نحو احسن انجام دهیم.

 

حجت الاسلام پورابراهیم در ادامه از مسئولان کانون ها خواست، امسال در طرح آسمانی های 5 ، یکپارچه و متحد به اطلاع رسانی ظرفیت کانون ها اقدام کنند و با توجه به شعار امسال ستاد مبنی بر"ارتقای سطح کیفی کانون ها"، بر بالا بردن کیفیت برنامه ها بکوشند.


وی در بخش دیگری از مطالبش در خصوص برگزاری جشنواره ملی شیوه های نوین تدریس معارف دین(شکوه اندیشه) که از سری برنامه های ششمین جشنواره بزرگ جوانان مساجد کشور ، گفت: این جشنواره در چهار بخش قرآن با محوریت روانخوانی، اعتقادات با محوریت معاد، احکام با محوریت روزه و اخلاق با محوریت آداب سفر، به همت دبیرخانه نظارت بر کانون های فرهنگی و هنری مساجد گیلان، 22 تیرماه سال جاری در رشت برگزار می شود.

مسئول دبیرخانه نظارت بر کانون های فرهنگی و هنری مساجد گیلان ادامه داد: از تاریخ آغاز فراخوان جشنواره شیوه های نوین تدریس معارف دین(شکوه اندیشه) در گیلان، تعداد 83 اثر از 55 محقق و پژوهشگر کشور به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است.

 

وی با اشاره به اینکه بعضی از شرکت کننده ها بیش از یک اثر را به دبیرخانه جشنواره شکوه اندیشه ارسال کرده اند، خاطرنشان کرد: استان گیلان با ارسال 18 اثر بیشترین شرکت کنندگان را دارد.

 

حجت الاسلام پور ابراهیم با بیان اینکه آخرین فرصت شرکت در جشنواره شیوه های نوین تدریس معارف دین(شکوه اندیشه)، 5 تیر سال جاری می باشد، تصریح کرد: همایش اختتامیه و اعلام نتایج در ( 22 تیر) سال جاری و در رشت برگزار می شود.


وی با اشاره به اینکه علاقه مندان می توانند برای کسب اطلاعات بیشتر به پایگاه اطلاع رسانی جشنواره به آدرس، www.novin-tadris.ir مراجعه کنند، اذعان کرد: علاقه مندان و صاحب اثران می توانند آثار خود را به دبیرخانه امور مساجد استان ارسال کنند.

 

گفتنی است در این مراسم چند تن از مسئولان کانون های فرهنگی و هنری استان به بیان عملکرد فعالیت های خود پرداختند.

 

پایان پیام/

کد خبر 47014

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha