به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان، فضل الله شیرانی متخلص به سخای اصفهانی، مدیرعامل انجمن شاعران استان اصفهان شامگاه (10 تیر) همزمان با شب ولادت حضرت امام حسن مجتبی(ع) و در آیین بزرگداشت صائب تبریزی که در کنار آرامگاه این شاعر مضمون پرداز سبک اصفهانی برگزار شد، گفت: از سال 1388 برای ثبت روزی در تقویم رسمی به عنوان روز صائب تلاش کردیم.
وی با بیان اینکه صائب تبریزی در اصفهان متولد شد و دوران رشد و نمو را در اصفهان سپری کرد افزود: این بزرگ مرد فقط شش سال در هند به سر برده است و سپس به اصفهان بازگشته است و به سبک شعر خود در اصفهان نشو و نما نموده و در همین شهر آرمیده است.
وی با اشاره به اینکه آرامگاه صائب در اصفهان متاسفانه مورد کم لطفی مسئولان در رابطه با تعمیر و بازسازی قرار گرفته، گفت: امیدوراریم توجه بیشتری به این آرامگاه تاریخی شود با این حال این مکان برای اهالی شعر و ادب و اهل دل جایگاه خاصی دارد و نیاز بود که ثبت روز صائب در تقویم انجام شود.
سخای اصفهانی ادامه داد:: در سال 1392 بزرگداشت صائب تبریزی در تالار وحدت تهران برگزار شد و با پیگیری های انجام شده در سال 1392 و 1393 انجمن هاماهنگی شاعرات استان اصفهان با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان اقدام به برگزاری دو همایش بزرگداشت کردند.
رییس انجمن شاعران استان اصفهان با بیان اینکه جمع صائب در حروف ابجد 103 می شود، گفت: به همین منظور 10 تیرماه در تقویم رسمی به نام صائب ثبت شد.
وی ادامه داد: لازم است از همکاری های دکتر ارزانی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان، حجت الاسلام ارزانی معاون فرهنگی این اداره کل و حجت الاسلام معتمدی مشاور مدیرکل و رییس دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان و همچنین همکاری های شهرداری منطقه یک اصفهان تجلیل و قدردانی نماییم.
فضل الله شیرانی تاکید کرد: امیدواریم برگزاری همایش های بزرگداشت صائب بتواند در شناخت هرچه بیشتر این شاعر بزرگ به عنوان شاعر اخلاق به عموم جامعه موثر باشد.
در ادامه نیز خسرو احتشامی، استاد دانشگاه و شاعر نام آشنای اصفهان گفت: این آرامگاه در سال 1345 بعد از حدود 200 سال کشف شد.
وی افزود: صائب تبریزی نقش بی بدیلی در شعر و ادبیات پارسی داشته است و لازم است آرامگاه وی در بهترین حالت و شرایط باشد و تدابیر ویژه ای برای آن در نظر گرفته شود.
استاد دانشگاه و شاعر نام آشنای اصفهان با بیان اینکه اصفهان هنرپرور است و در رشته های مختلف اساتید نام آشنایی را به این مرز و بوم اهدا کرده است ادامه داد: لازم است در جهت بزرگداشت این اساتید برنامه ریزی شود.
وی ادامه داد: جایگاه اصفهان همواره در زمینه شعر و ادبیات پارسی رفیغ بوده است و در حال حاضر انجمن های ادبی در سطح این استان فعال هستند و نوجوانان و جوانان در کنار اساتید حضور پیدا می کنند.
استاد خسرو احتشامی با بیان اینکه سبک اصفهانی در حوزه شعر و ادبیات رفیع است ادامه داد: سبک عراقی برگرفته از سبک اصفهانی است و تاثیرگذاری آن کاملا مشهود است.
استاد دانشگاه و شاعر نام آشنای اصفهان تصریح کرد: لازم است از همه کسانی ما را در برپایی این آیین نکوداشت همیاری و کمک نموده اند صمیمانه سپاسگزاری کرده و برای توسعه و گسترش فرهنگ شعر و ادبیات در جامعه تلاش کنیم.
پایان پیام/
نظر شما