چهارمین نشست «گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی» برگزار شد

خبرگزاری شبستان: چهارمین نشست «گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی» به میزبانی دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان اصفهان و با حضور اساتید دانشگاه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، حجت الاسلام والمسلمین رمضانعلی معتمدی، مشاور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی و مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان اصفهان ظهر امروز(9 تیر) در نشست گفتمان اقتصاد مقاومتی با بیان اینکه برای گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی در اصفهان نیاز به برنامه ریزی جامع می باشد، گفت: در این راستا ائمه جمعه و جماعات و رسانه ملی کمک شایانی می توانند داشته باشند.

 

وی بخش های آموزشی جامعه را مورد اهمیت ویژه خواند و افزود: محتوا در ابعاد مختلف برای مباحث گوناگون اقتصاد مقاومتی مثل سبک زندگی و اصلاح الگوی مصرف باید پرداخته شود و در نهایت این گفتمان سازی رفتار جامعه را به سمتی جهت دهد که الگوی مصرف آنها شود و از طرفی سبک زندگی و استفاده از کالای داخلی در دستور قرار گیرد.

 

حجت الاسلام معتمدی، با بیان اینکه در سطح جامعه با یک مولفه ای روبه رو هستیم که جامعه را به سمت تجمل گرایی و تجمیع ثروت می برد و گویی مردم می خواهند در تجملات از هم سبقت بگیرند، اظهار داشت: این موضوع در طبقات مختلف موجب تزلزل جامعه می شود. رهبر معظم انقلاب متوجه این موضوع بوده و هستند و برای این موضوع سالها پیش هشدار و ایده ارائه فرمودند.

 

وی ادامه داد: معظم له در پیام نوزدهم به اجلاس سراسری نماز به صورت جزئی وراد برخی مباحث شدند و عنوان کردند که مسجد و نماز چه ظرفیت هایی دارد. ایشان تاکید کردند که رتبه های علمی را وارد مسجد کنید و از آنان تجلیل کنید تا برسیم به مسجد طراز اسلامی که تمام اتقافات جامعه را مدیریت کند.

 

مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان اصفهان با اشاره به اینکه بدنه جامعه و توده مردم گروه هدف ما هستند، افزود: متاسفانه قبح رباخواری و اصراف در جامعه ریخته شده است. باید این موضوعات در جامعه اسلامی زنده شود که برای این کار ابزارهایی مثل مساجد، امام جماعت، ائمه جمعه، رسانه ملی و نهادینه شدن در سطح مدیران را در اختیار داریم.

 

وی در پایان گفت: روحانیون باید با ادبیات اقتصاد مقاومتی آشنا شوندتا هر موضوعی که پیرامون اقتصاد مقاومتی برای مردم مطرح می شود در کنار آن روایت یا حدیثی نیز مطرح شود تا مورد قبول جامعه قرار گیرد.

 

در ادامه دکتر محمد حیدری، استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان و عضو هیئت علمی این دانشگاه گفت:  متاسفانه اکنون در شرایطی هستیم که جنس در ایران تولید می شود ولی مارک کشور ترکیه بر آن می خورد تا فروش داشته باشد.

 

وی اظهار داشت: مقام معظم رهبری تحرک و پویایی در اقتصاد کشور و بهبود شاخص های کلان به ویژه عدالت اجتماعی، توانایی مقاومت در برابر عوامل تهدیدزا، تکیه بر ظرفیت های داخلی در عین حال استفاده حداکثر از امکانات بیرون کشور، رویکرد جهادی، مردم محوری با واگذاری فعالیت اقتصادی به مردم، امنیت اقلام راهبردی و اساسی، کاهش وابستگی به نفت، اصلاح الگوی مصرف، فسادستیزی و امنیت اقتصادی، دانش محوری به ویژه با توجه به نیروی انسانی ویژگی های سیاست های اقتصاد مقاومتی می دانند.

 

وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب برای تحقق اقتصاد مقاومتی خواستار عزم جدی مسئولان و مدیران اصلی و فعالان مردمی، ورود در میدان عمل، هماهنگی میان بخش های گوناگون، نظارت در همه سطوح، رفع موانع قانونی، گفتمانسازی، پایش و اطلاع رسانی هستند، گفت: برای نهادینه سازی گفتمان اقتصاد مقاومتی کانون های فرهنگی منتخب با شهرک علمی و تحقیقاتی مرتبط شوند.

 

در ادامه دکتر رضا اسماعیلی معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان گفت: انقلاب اسلامی در ایران استفاده بهینه ای از رسانه ها داشت. ظرفیت عظیم مساجد در اختیار قرار گرفت و مساجد به شبکه تبدیل شد و انقلاب اسلامی نیز از شبکه سازی مساجد استفاده کرد.

 

وی با اشاره به اینکه هیچ رسانه دیگری جز اعلامیه و رادیو نبود ولی شبکه سازی رسانه ای وجود داشت، اظهار داشت: رسیدن به گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی رسالت ماست که در این راستا نشست و گفتگو با علما نیز مفید خواهد بود و از دیدگاه های آنان نیز استفاده می کنیم.

 

گفتنی است نشست های گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی به صورت هفتگی به میزبانی دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان اصفهان برگزار می شود و در این جلسه دکتر هادیان و دکتر ابراهیم زاده از اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان نیز حضور داشتند و به ارائه نقطه نظرات خود پرداختند.

 

پایان پیام/ 

کد خبر 469480

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha