پیش بینی نیازهای اساسی سالمندان و حساس کردن جامعه نسبت به این امر ضروری است

خبرگزاری شبستان: معاون سیاسی و امنیتی استانداری مرکزی گفت: پیش بینی نیازهای اساسی سالمندان و حساس کردن جامعه نسبت به این مهم امری ضروری است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، شکر الله حسن بیگی، معاون سیاسی و امنیتی استانداری مرکزی (9 تیر) در جلسه شورای ساماندهی سالمندان که در سالن جلسات سیاسی و امنیتی استانداری مرکزی برگزار شد، ضمن تکریم سالمندان گفت: سالمندان گنجینه های گرانبها و ارزشمند جامعه هستند که تکریم این عزیزان امری ضروری است.

وی با اشاره به اینکه همه باید به این مهم توجه داشته باشند و این عزیزان ر ا که کوله باری از تجربه هستند عزیز بدارند، بیان کرد: با خرد جمعی و همکاری دستگاه های اجرایی ذیربط و برنامه ریزی دقیق می توان حرمت و جایگاه سالمندان را حفظ کرد.

این مقام مسئول با بیان اینکه شورای ساماندهی سالمندان با حساس کردن جامعه نسبت به بحث سالمندان باید به پیش بینی نیازهای اساسی آنها و ارائه خدمات رفاهی از جمله بهداشتی، درمانی، فرهنگی و اجتماعی مطلوب به سالمندان بپردازد، بیان کرد: یان خدمات باید با حفظ احترام و کرامت آنها باشد.

تکریم سالمندان از آموزه های دین مبین اسلام است

معاون سیاسی و امنیتی استانداری مرکزی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به دین اسلام و فرهنگ اسلامی بیان کرد: در دین مبین اسلام و آموزه های اسلامی تاکید فراوان بر احترام به سالمندان و افراد کهن سال شده است و ما نیز باید به آن توجه فراوان داشته باشیم.

حسن بیگی حل مسائل و مشکلات پیش روی سالمندان را ضروری دانست و اظهار کرد: باید در این راستا از تمام ظرفیت ها و امکانات خود استفاده کرد و بتوانیم زمینه های لازم را برای زندگی بهتر و حفظ موقعیت و جایگاه سالمندان فراهم کنیم.

توجه خانواده ها به سالمندان و نگهداری از آنان در کنار خود ضروری است

بهروز رفیعی، مدير كل بهزيستي استان مرکزی نیز در این جلسه ضمن ارایه گزارشی از فعالیت های این سازمان در بخش سالمندان بیان کرد: اداره بهزیستی فعالیت های گسترده ای را در این زمینه انجام می دهد ولی توجه هر چه بیشتر خانواده ها به سالمندان و نگهداری از آنان در کنار خود سبب شادی و آرامش خاطر این گنجینه های گرانبها می شود.

وی با اشاره به اینکه منظور از ساماندهي سالمندان، بهبود روش زندگي وارتقاء كيفيت آن و ايجاد رضايت از زندگي در سالمندان ازطريق ارائه خدمات رفاهي، بهداشتي، درماني و توانبخشي است، اضافه کرد: این مهم با فراهم ساختن امكان تداوم حضور سالمند درجامعه، حفظ موقعيت وجايگاه سالمند درجامعه، تامين حداقل نيازهاي اساسي سالمندان، حفظ احترام وحرمت سالمند وفراهم ساختن امكان مشاركت مردم ،انجمن ها وموسسات غير دولتي ورعايت سياستهاي موجود انجام مي پذيرد.

رفیعی اضافه کرد: لازمه داشتن جامعه سالم، توجه به سالمندان است و ارائه خدمات به سالمندان معلول در حوزه توانبخشی یکی از فعالیت های بهزیستی در این زمینه است.

وی با اشاره به اینکه خدمات نگهداری مراقبتی، مراکز شبانه روزی، خدمات ویزیت در منزل توسط کادر تخصصی، ارائه خدمات مراقبتی در منزل از جمله خدماتی است که بهزیستی به سالمندان ارایه می دهد، اضافه کرد: در حال حاضر بیشتر سالمندان در نزد خانواده‌ها زندگی می‌کنند و در صد کمی از خانواده‌ها که قادر به نگهداری از سالمندان خود به دلیل بیماری هایی مانند آلزایمر و پارکینسون نیستند آنان را به مراکز شبانه‌روزی بهزیستی می‌سپارند.    

وی سیاستهای پیشنهادی جهت پیگیری در شورای ملی سالمندان را ایجاد فرهنگ صحیح در خصوص مسایل سالمندی با رویکرد دینی، آموزش برخورداری از زندگی سالم و اجتناب از رفتارهای پرخطر، ایجاد پوشش کامل بیمه ای و رفاهی و ایجاد فرصت مشارکت سالمندان در روند توسعه جامعه دانست و بیان کرد: ایجاد زمینه حضور سالمندان در کنار خانواده، توجه ویژه به نیازهای زنان سالمند، تقویت نقش نهادهای مردمی مرتبط، تخصصی شدن رویکردهای بهداشتی (طب پیشگیری)، درمانی و توانبخشی سالمندان  و ارتقاء کیفیت زندگی سالمندان از دیگر سیاست های پیشنهادی این شورا است.

پایان پیام/

کد خبر 469424

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha