حجت الاسلام علی عباسی در گفتگو با خبرنگار شبستان در قزوین بیان کرد: مساجد در ماه مبارک رمضان پایگاه اصلی برای نشر معارف دینی، ترویج بندگی خدا و اطلاع رسانی هستند.
وی ادامه داد: در واقع مساجد محل حضور مومنان است و ازهمین رو بر اساس روایات متعددی که وجود دارد، مساجد خانه های خدا است که احکام و معارف الهی در آن ترویج می شود.
معاون تهذیب حوزه علمیه قزوین عنوان کرد: یکی از احکام الهی، بحث روزه است که باید موارد مربوط به این بخش تبیین شود و اگر کسانی روزه خواری می کنند و حرمت ماه رمضان را می شکنند، ائمه جماعات مساجد باید این بحث را تشریح کرده و بگویند اگر کسی عذر هم داشته باشد مسافر و یا بیمار است حق خوردن در آشکار و شکستن قانون الهی را ندارد و این بی احترامی به جامعه مسلمین است و اینها باید در مساجد بیان شود.
وی اضافه کرد: برگزاری نمازهای جماعات از دیگر مواردی است که در مساجد صورت می گیرد و ظهور بندگی خداست و البته خود اجتماع در مسجد موضوعیت دارد از همین رو وقتی تعداد زیاد می شود ارزش آن نیز بیشتر می شود به طوری که در روایتی آمده آن کسانی که در مسجد حاضر می شوند برای اقامه نماز جماعت اگر تعدادشان از 10 نفر بیشتر شد اگر ملائکه نویسنده، آسمان ها و زمین کاغذ، درختان قلم و دریاها مرکب شوند، نمی توانند ثواب ان را بنویسند.
حجت الاسلام عباسی با اشاره به حضور پررنگ مردم در ماه رمضان در مساجد و لزوم استمرار آن در تمام ماه های سال اظهار کرد: ما باید در این راستا فرهنگ سازی کرده و با این مسئله به صورت مقطعی برخورد نکنیم، به طوری که وقتی افراد وارد مسجد می شوند اهمیت موضوع را برای آنها تبیین کنیم.
معاون تهذیب حوزه علمیه قزوین تصریح کرد: باید به مردم بگوییم برای اینکه می خواهید بنده خدا بوده، خداشناسی داشته، قیامت را شناخته و ارتباط با خدا داشته باشید، حضور در مسجد در این امر بسیار اثرگذار است؛ انسان وقتی ارتباطش با خدا قطع شود مانند لامپ هایی است که ارتباطش با نیروگاه قطع شده و خاموش می شود.
وی تأکید کرد: نیروگاه هستی خدای متعال است، ارتباط با خدا در مسجد به بهترین نحو صورت می گیرد بنابراین انسان همیشه نیاز به این ارتباط دارد و مربوط به مقطع خاصی نمی شود و انسان باید به طور دائم نیرو بگیرد.
حجت الاسلام عباسی توضیح داد: یک تلفن همراه نیاز به شارژ دارد و زمانی که شارژ آن تمام شود باید مجدد شارژ شود، مساجد شارژر معنوی انسان ها هستند یعنی وقتی انسان ضعف اعتقادی می یابد این مساجد راه را به انسان نشان می دهد و انسان نیز 12 ماه نیاز به شارژ معنوی، قدرت و نیرو گرفتن دارد و این خلاصه به یک ماه نمی شود. اگر ما آموزه های مربوط به مساجد را به این صورت و با بیان مثال در بین مردم و جامعه نهادینه کنیم در آن زمان اثرش را خواهیم دید.
وی خاطر نشان کرد: بر اساس روایات شیطان در ماه مبارک رمضان در قل و زنجیر است و ما نیاز داریم همیشه شیاطین در زنجیر باشند و اگر ما بعد از ماه رمضان ارتباط خود را با مسجد قطع کردیم یعنی شیاطین را آزاد کردیم که با اصول کلی ما سازگار نیست.
پایان پیام/
نظر شما