مسجد بهترین سنگر در برابر هجمه‌های دشمن/ ارتباط عمیقی بین امام زمان(عج) ومسجد وجود دارد

خبرگزاری شبستان: کارشناس حوزه مسجد با بیان این که مسجد مهم‌ترین پایگاهی است که می‌تواند پیوند میان جامعه اسلامی ایجاد کند، گفت: مسجد بهترین سنگر و پایگاه در برابر تهاجم و هجمه‌های دشمن است، بنابراین جامعه اسلامی باید به مسجد به عنوان پایگاه اصیل و معنوی توجه زیادی داشته باشد.

حجت الاسلام و المسلمین محمدعلی حججی کارشناس مهدویت در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان با اشاره به این که جایگاه مسجد در نظام دینی و اعتقادی اسلام، جایگاه رفیع و بلندی است، عنوان کرد: نقش مسجد در پیشبرد اهداف دینی در تاریخ اسلام پررنگ و برجسته است، همچنین جایگاه مسجد در انقلاب‌ها و نهضت‌هایی که بر پایه اعتقادات دینی تشکیل شده است، حائز اهمیت است و در عصر حاضر ایران بهترین نمونه برای این موضوع است.

 

مسجد در تداوم و حفظ انقلاب اسلامی اهمیت به سزایی دارد

 

کارشناس حوزه مسجد بیان داشت: شکل‌گیری، رشد و گسترش انقلاب اسلامی ایران از مساجد شروع شد و با مساجد قوت پیدا کرد و به پیروزی رسید، پایگاه فکری و اندیشه‌ای جامعه در آن ایام، مساجد بودند و مردم خط مشی خود را از مساجد می‌گرفتند و با انقلاب همراه بودند.

 

حجت الاسلام و المسلمین حججی با بیان این که مسجد در تداوم و حفظ انقلاب اسلامی نیز اهمیت به سزایی دارد، گفت: در 8 سال دفاع مقدس، مساجد بودند که جنگ تحمیلی را مدیریت کردند و نیروهای بسیجی از مساجد برخواستند و به عنوان مجاهد در عرصه دفاع حضور یافتند.

 

وی با اشاره به 270 شهید دفاع مقدس که اخیرا پیکر آنان تشییع شد، افزود: شهدای انقلاب و 8 سال دفاع مقدس ازجمله افرادی بودند که از طریق مساجد اعزام، حمایت و پشتیبانی می‌شدند و تحول عظیمی در جامعه ما ایجاد کردند و پس از شهادت نیز از مساجد تشییع شدند و به جایگاه ابدی رفتند.

 

اهمیت جایگاه مسجد در خیزش‌های بیداری اسلامی/توجه به عکس‌العمل‌های دشمن در تقابل با مسجد

 

مدیر مؤسسه «مسجد، میقات پاکان» با اشاره به جایگاه مساجد در قیام‌ها تصریح کرد: امروز اگر نگاه گذرا به بیداری اسلامی در کشورهای اسلامی داشته باشیم، خواهیم دید که جایگاه مسجد در خیزش‌های بیداری اسلامی بسیار بااهمیت و قابل توجه است.

 

حجت الاسلام و المسلمین حججی اضافه کرد: اگر ما به عکس العمل دشمن در برابر حرکت‌های انقلابی نگاهی بیندازیم، تقابل دشمن با مسجد، بیانگر جایگاه مسجد است. در تاریخ اسلام، مسجد ضرار توسط دشمنان اسلام ساخته می‌شود، زیرا یکی از برنامه‌های دشمن این است که از طریق پایگاه دینی به دین ضربه بزند و چون مسجد مهم‌ترین و اصلی‌ترین مقر و پایگاه دینی محسوب می‌شد، دشمنان (منافقان) تصمیم گرفتند که با استفاده از این موقعیت هم به اهداف خود برسند و هم به این پایگاه موثر ضربه بزنند.

 

وی تأکید کرد: در عصر حاضر نیز دشمن در تقابل با مسجد، عکس العمل‌هایی نشان داده است که بیانگر اهمیت مسجد است، از جمله در دو فتنه مهم که در سال‌های 78 و 88 در ایران به وجود آمد، فتنه گران یکی از مکانهایی که مورد هجمه قرار دادند و آنرا به آتش کشیدند، مسجد بود و این موضوع نشان می‌دهد که دشمن یکی از مهم‌ترین اماکن راهبردی ما مسلمانان را خوب شناخته و از آن چه کینه‌ای دارد.

 

گروه‌های تکفیری از مسجد کینه به دل دارند

 

کارشناس مهدویت افزود: در جریانات بین المللی، زمانی که اسرائیل به غزه حمله می‌کند، یکی از اهداف مورد تهاجم آنان، مساجد است؛ همچنین در مقابله با بیداری اسلامی، مساجد مورد حمله قرار می‌گیرد، چنانچه در وقایع بحرین، مساجد فراوانی تخریب شدند.  

 

حجت الاسلام و المسلمین حججی اظهار داشت: گروه‌های تکفیری چرا باید با شعار اسلام، مساجد را تخریب کنند، اگر آنان حرف از دین می‌زنند، نباید با مساجد مشکلی داشته باشند، در حالی که مساجد را منفجر می‌کنند و این موضوع نشان می‌دهد که چگونه از این پایگاه دینی هراس دارند.

 

مسجد مهم‌ترین پایگاه در پیوند میان جامعه اسلامی/مسجد بهترین سنگر در برابر هجمه‌های دشمن

 

وی یادآور شد: امام خمینی (ره) به مسجد توجه ویژه ای داشتند و از آن تعبیر به سنگر کردند و فرمودند: «دشمنان از مسجد می‌ترسند، من تكلیفم را باید ادا كنم به شما بگویم، شما دانشگاهی‌ها شما دانشجوها، همه‌تان مساجد را بروید پر كنید، مسجد سنگر است، سنگرها را باید پر كرد» (صحیفه امام، جلد 12، صفحه 393).

 

کارشناس حوزه مسجد ادامه داد: امام راحل (ره) همچنین در سخنان خود فرمودند: «روز غیر جمعه هم بروید مساجد را پرد کنید، اگر این مسجد و مرکز ستاد اسلام قوی باشد، ترس از فانتوم‌ها نداشته باشید! ترس از آمریکا و استکبار نداشته باشید! آن روز باید ترس داشته باشید که شما پشت کنید به اسلام، پشت کنید به مساجد» (صحیفه امام، جلد 13، صفحه 21).

 

حجت الاسلام و المسلمین حججی تصریح کرد: مسجد مهم‌ترین پایگاهی است که می‌تواند پیوند میان جامعه اسلامی ایجاد کند و بهترین سنگر و پایگاه در برابر تهاجم و هجمه‌های دشمن است، بنابراین جامعه اسلامی باید به مسجد به عنوان پایگاه اصیل و معنوی توجه زیادی داشته باشد.

 

ارتباط عمیقی بین امام زمان (عج) و مسجد وجود دارد

 

وی با اشاره به این که قیام امام زمان (عج) یک نهضت جهانی است، عنوان کرد: همان طور که آیات قرآن کریم، کلام انبیای الهی و ائمه معصومین (علیهم السلام) اشاره دارد، این انقلاب جهانی تحقق می‌یابد و حضرت مهدی (عج) قیام می‌کنند.  

 

کارشناس مهدویت با بیان این که بین امام زمان (عج) و مسجد ارتباط عمیقی وجود دارد، گفت: امام زمان (عج) در مسجد الحرام، مهم ترین پایگاه دینی جهان اسلام ظهور می‌کند و پرچم عدالت گستر خود را از این نقطه زمین برای گسترش عدالت و قسط، بلند می کند و توجه جهانیان را به اهداف عدالت گستر الهی جلب می کند.

 

حجت الاسلام و المسلمین حججی افزود: اولین حرکت امام عصر (عج) پس از ظهور، بحث نیروی انسانی است و در روایات اسلامی آمده است که 313 یار آن حضرت در مسجدالحرام با آن حضرت بیعت می‌کنند و قیام آن حضرت از مسجدالحرام آغاز می‌شود.

 

وی تصریح کرد: پایگاه حکومتی امام زمان (عج) مسجد کوفه خواهد بود و محل استقرار آن حضرت، مسجد سهله است، محل زندگی امام عصر (عج) و دارالحکومت آن حضرت با مسجد گره خورده است، همانند امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) که منزلشان و دارالحکومت آن حضرت کنار مسجد قرار داشت که همه اینها، اهمیت و جایگاه مسجد را نشان می‌دهد.

 

امام زمان (عج) در هنگام تشکیل حکومت با تحریفات مسجد مقابله می‌کند

 

مدیر مؤسسه «مسجد، میقات پاکان» با اشاره به این که در روایات وارد شده است که امام زمان (عج) در هنگام تشکیل حکومت با تحریفات مسجد مقابله می‌کند، بیان داشت: یکی از برنامه‌های حکومتی امام زمان (عج)، برخورد با تحریف‌هایی است که در مساجد وجود دارد، به طوری که مساجد را به حالت سابق در صدر اسلام بر می‌گرداند.

 

حجت الاسلام و المسلمین حججی اظهار داشت: در سال‌های اخیر، معماری‌هایی در کنار مسجدالحرام و کعبه  ایجاد شده است که آنجا را از فضای معنوی که در گذشته داشته است، خارج کرده است و فاصله‌ای بین مسجدالحرام با جایگاه اصلی آن ایجاد کرده است.

 

وی با اشاره به این که مساجد در صدر اسلام، کارکردهای زیادی داشتند، افزود: امروز ما برخی از کارکردهای مساجد را از آنها گرفته‌ایم، از جمله ما با ایجاد فرهنگسراها و مراکز مختلف فرهنگی جوانان را از مساجد دور کردیم، در گذشته مأمن و پناهگاه افرادی که نیازمند بودند، مسجد بود.

 

مراکز و مؤسسات فرهنگی، حمایتی و خیریه را با محوریت مسجد ایجاد کنیم/مسجد را به عنوان سنگر حفظ کنیم

 

کارشناس حوزه مسجد تصریح کرد: ما نباید این مؤسسات و تشکیلات حمایتی را خارج از مسجد ایجاد و از پایگاه اصلی جدا می‌کردیم، ما باید فرهنگسراها، مراکز و مؤسسات فرهنگی، حمایتی و خیریه را با محوریت مسجد ایجاد کنیم.

 

حجت الاسلام و المسلمین بیان داشت: امید است که این کلام امام خمینی (ره) که «مسجد سنگر است، سنگرها را حفظ کنید» را همیشه مد نظر قرار دهیم، دشمن برای این که به جامعه اسلامی نفوذ کند و به اهداف خود برسد، سنگرها را از بین می‌برد.

 

کارشناس مهدویت در پایان گفت: امروز اگر دشمن بخواهد در جنگ فرهنگی موفق شود، سنگرها و مساجد را مورد حمله و تهاجم فرهنگی قرار می‌دهد، بنابراین در حفظ این سنگر باید مراقب و هشیار باشیم.

 

پایان پیام/

 

 

کد خبر 469302

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha