به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از حوزه هنری، سید قاسم یاحسینی، خاطره نگار و نویسنده با اشاره به خصوصیات آثاری از جنس خاطره نگاری گفت: به باور من خاطره نگاری فی نفسه نمی تواند سبك زندگی افرادی كه خاطرهشان را می گویند نقل كند.
وی افزود: اما اگر به خاطره نگاری با دیده تعلیمی نگاه كنیم، شاید بتوان در مواردی سبك زندگی افراد را از آن استخراج كرد.
یاحسینی در ادامه به بررسی یكی از آسیب هایی كه در انتقال سبك زندگی از طریق خاطره نگاری رخ می دهد، پرداخت و توضیح داد: البته وقتی كه ما می خواهیم از طریق خاطره نگاری سبك زندگی را منتقل كنیم یك مشكل بزرگ رخ می نماید. آن مشكل این است كه خاطرات رزمندگان بیشتر در اردوگاه های نظامی و جبهه های جنگی جریان دارد و روایت های آن به شرایط اضطرار تعلق دارد و آن روایت ها را نمی شود در فضای خیابان و كوچه و فضای اداره به كار بست و وارد كرد.
وی در ادامه گفت: به این ترتیب، سبك زندگی جبهه و جنگ را نمی شود به مردم شهر آموخت؛ چرا كه پرسش های كلانی در این وضعیت به وجود می آید كه با عقلانیت ابزاری و كاربردی می بایست به آن ها پاسخ داد.
یاحسینی در نهایت تصریح كرد: در یك تحلیل اولیه و كلی به نظر من خاطرات رزمندگان فی نفسه نمی تواند سبك زندگی شهری را بازتولید كند و منبع الهام برای یك سبك زندگی باشد.
خبرگزاری شبستان: یک خاطره نگار و نویسنده، معتقد است كه خاطرات رزمندگان چون به دوران جنگ و اضطرار متعلق است نمی تواند منبع الهام سبك زندگی برای شهرنشینی باشد مگر اینكه با یك نگاه تعلیمی بدان نگریسته شود.
کد خبر 469295
نظر شما