به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر، توران ولي مراد، مدير شوراي همكاريهاي زنان با بيان اينكه علل اعتياد در كشور مختلف است، گفت: يكي از علل گرايش زنان به مواد مخدر و اعتياد آنها، دست نيافتن به هويت فردي و احساس عزت نفس و كرامت بوده و افزايش اعتماد به نفس زن در پيشگيري از اعتياد آن بسيار موثر است.
اين فعال حوزه زنان با بيان اينكه برخي از رفاه بيش از حد و برخي از فقر فرهنگي به سمت مواد مخدر روي ميآورند، افزود: همه عوامل اعتياد بايد شناسايي شود و جهت رفع آن اقدامات لازم انجام گيرد. در اصل ريشهبابي مساله بسيار حائز اهميت است.
وي با اشاره به اينكه متاسفانه امروزه آسيبهاي اجتماعي و خانوادگي در ميان زنان گسترش يافته و جرم و جنايت نيز نسبت به گذشته بيشتر شده است، ادامه داد: هرچند كه انقلاب اسلامي تاثير شگرفي در پيشرفت زنان داشته است و جهشي بزرگ در اين راستا به وقوع پيوسته و اعتماد به نفس را به زنان بازگردانده است ولي متاسفانه مسئولين از اين رشد فزاينده به درستي استفاده نكرده و بدان توجه نداشته اند.
وي با بيان اينكه وقتي زنان با چالش براي دستيابي هويت روبه رو شوند، آشفتگي خانوادگي هم ايجاد مي شود، گفت: فقر اجتماعي در اعتياد زنان بسيار موثر بوده و توليدات فرهنگي نامنطبق با واقعيت جامعه موجب اعتياد ميشود.
اين فعال حوزه زنان توليدات ماهوارهاي را از عوامل موثر ديگر در جهت تغيير فرهنگ زنان عنوان داشت و گفت: اشكال همه اين مسائل اين بوده كه در حوزه زنان برنامهريزي ريشهاي نداشتهايم.
ولي مراد با اشاره به اينكه گاهي با ارائه طرحهاي تك بعدي به اين مشكل دامن زدهايم در حالي كه مسائل زنان به حل پايه اي نياز دارد، تصريح كرد: طرح ها بايد در جهت وضعيت مطلوب ارائه شود.
وي به تاثير كمبود شادي، تفريح و ورزش زنان و اعتياد اشاره كرد و گفت: در اين مسير اقدامي موثر انجام نشده، برنامهريزي صورت نگرفته و در جهت دستيابي به خانواده سالم تعريفي نشده است لازم است همه جوانب اجتماعي، حقوقي، فرهنگي، سياسي در مساله زنان لحاظ شود و طرح و برنامه ريزي انجام داد تا شاهد كاهش آسيبهاي اجتماعي همچون اعتياد در ميان آنها باشيم.
عليمردادي گفت: خانواده هاي ما در حال حاضر آرام نيستند و زنان خشونت عاطفي، احساسي و كلامي دارند. خانههاي ما ديگر امن و با آرامش نيست ما مشكلات اساسي در مورد زنان داريم. شادي زنان در خانواده از بين رفته و ابزار شادي آفرين نيز نيست و در اين رابطه مسير صحيح نيز پيش پاي آنها گذاشته نشده است؛ لذا به سمت ابزارهاي آفت زا همچون مجالس رقص و افراط در آرايش و ظاهر سازي مي روند.
وي با اشاره به اينكه ترويج بي حجابي خشونت عليه زنان است و هويت انساني را تهديد و زن را به ابزار جنسي تبديل ميكند، افزود: مسئولان بايد اين مسائل را بيان و جهت رفع آن اقدامات اصولي انجام دهند.
اين تهيه كننده تلويزيون در پايان گفت: متناسب با انقلاب و جمهوري اسلامي تعريف از زن، خانواده مطلوب و نقش اجتماعي زن نداريم. فقط شعار مطرح مي شود كه آسيب زا است و عدم توازن ايجاد مي كند. اين مساله ابتدا زن و كودك را قرباني و سپس مردان را قرباني ميسازد.
پایان پیام/
نظر شما