هادی جعفری، مسئول کارگروه بازی های رایانه ای سازمان نظام صنفی رایانه ای در مورد جایگاه بازی های رایانه ای داخلی در بین کاربران به خبرنگار شبستان گفت: تولیدکنندگان بازی های رایانه ای با سختی بسیار در تلاش هستند تا بین مخاطبان ایرانی نفوذ کنند. متاسفانه تولیدکنندگان ما که اکثرا از نیروهای جوان و متخصص هستند با مشکلات جدی مواجه هستند.
جعفری با اشاره به اینکه برای تولید بازی های خارجی هزینه زیادی صرف می شود، بیان کرد: رقیب ما در زمینه بازی های رایانه ای، بازی هایی هستند که چند صد میلیون دلار صرف تولید و چند ده میلیون دلار هزینه تبلیغات آنها در جهان می شود. قیمت این بازی ها 70-60 دلار است که در ایران به دلیل نبود قانون کپی رایت به قیمت 5-4 هزار تومان به فروش می رسد. وقتی کالای قاچاق با بهترین کیفیت و کمترین قیمت در اختیار کاربران است، انتظار داریم که بازی ما که هزیه ساخت آن یک صدم هزینه ساخت بازی خارجی نیست به فروش برسد و مورد استقبال قرار گیرد.
عضو کمیسیون نرم افزار سازمان نظام صنفی بازی های رایانه ای با ابراز تاسف از عدم کوچکترین حمایت از بازی سازان عنوان کرد: ما بازی سازان از طرف سطوح حاکمیت حمایت معنی داری را شاهد نبودیم. کار بچه های تولیدکننده بازی رایانه ای به سختی و با مشکلات زیاد به جلو پیش می رود و در حقیقت آنها از نظر مالی بسیار تحت فشار هستند.
وی با اشاره به اینکه بازی های رایانه ای ردیف بودجه مشخص و مستقلی ندارد، تصریح کرد: چقدر بودجه صرف سینما، تئاتر و بخش های دیگر هنر و فرهنگ می شود و آنها مدام هم می نالند و از کمبود بودجه و امکانات شکایت می کنند. آیا بازی های رایانه ای را شاخه ای از فرهنگ می دانیم؟ بازی های رایانه ای هیچ ردیف بودجه ای شفاف و مستقلی ندارد.
جعفری در پاسخ به این سوال که حمایت بنیاد ملی بازی های رایانه ای از بازی سازان چگونه است به شبستان گفت: متاسفانه دست مسئولان بنیاد ملی بازی های رایانه ای بسته است و نمی توانند برای بازی سازان کاری کنند. بنیاد بازی های رایانه ای ردیف بودجه مشخص و مصوبی ندارد و در این شرایط نمی توان هم از آنها انتظاری داشت.
مسئول کارگروه بازی های رایانه ای سازمان نظام صنفی رایانه ای ایران خاطرنشان کرد: حاکمیت یک بار جواب قطعی به ما بازی سازان بدهد که آیا گیم می خواهد یا نه؟ صریح و واضح جواب ما را بدهد. منظور من از حاکمیت، بنیاد ملی بازی های رایانه ای نیست بلکه مجلس، شورای عالی انقلاب فرهنگی و سطوح بالای تصمیم گیرنده است. اگر قضیه گیم را جدی می دانند پس کاری بکنند، قدمی بردارند تا مردم با بازی های تولید داخل آشنا شوند.
وی خواستار حمایت حاکمیت از بازی سازان شد و افزود: اگر گیم می خواهند باید بازار بازی درست کنند به هر طریق که صلاح می دانند. محصولی که من تولید می کنم قرار است با بازی خارجی که برایش 80-70 دلار هزینه می شود رقابت کند، پس قطعا نیاز به حمایت دارد، ما برای بازی های رایانه ای چقدر هزینه می کنیم و آنها چقدر هزینه می کنند؟
سازنده بازی "جنون سیاه" اظهار داشت: مهمترین چیزی که ما بازی سازان می خواهیم این است حاکمیت تکلیف ما و خود را مشخص کند و واضح و صریح بگوید که گیم می خواهد یا نه. حاکمیت ما را دعوت کرده است و ما با هزار امید و آرزو و وعده و وعید به میدان آمدیم و الان در زمین و آسمان معلق هستیم.
مسئول کارگروه بازی های رایانه ای سازمان نظام صنفی رایانه ای ایران نقش تبلیغات را معرفی و در فروش بازی های رایانه ای بسیار مهم دانست و افزود: شهرداری گاهی تمام بیلبوردهای خود را در اختیار برگزارکنندگان یک نمایشگاه می گذارد اما حاضر نیست یک قدم برای بازی های رایانه ای بردارد و حداقل 10 بیلبورد را به بازی سازان اختصاص دهد.
جعفری با بیان اینکه صدا و سیما و شهرداری هیچ گونه همکاری مبنی بر تبلیغات بازی های رایانه ای انجام نمی دهند، عنوان کرد: برای صدا و سیما و شهرداری میلیارد، عددی نیست اما آنها حاضر نیستند برای تبلیغ بازی های رایانه ای کوچکترین قدمی بردارند. بسیاری از مشکلات ما با همکاری شهرداری و انجام تبلیغات از بین می رود. اگر قرار است بازی ایرانی را ترویج دهیم، شهرداری و صدا و سیما و سایر نهادهای فرهنگی هم باید با بازی سازان همکاری کنند.
عضو کمیسیون نرم افزاری سازمان نظام صنفی بازی های رایانه ای یادآور شد: بازی سازان با هزار و یک مشکل و با دست خالی، به معنای واقعی دست خالی، زحمت می کشند. آنها تلاش می کنند که با امکانات موجود و سرمایه شخصی خود یک بازی با قابلیت عرضه جهانی تولید کنند.
جعفری با بیان اینکه حمایت عملی است نه شعاری، اظهار داشت: من بازی ساز ابتدای راه و در حال رشد هستم. بازی را با بودجه شخصی خود و هزار و یک مشکل تولید می کنم دیگر هزینه تبلیغات را ندارم. اگر حاکمیت می خواهد از بازی تولید داخل حمایت کند باید در عمل نشان دهد زیرا حمایت، شعار نیست، حرف نیست. حمایت یک سخنرانی و صحبت کردن نیست، تشکیل جلسات بی حاصل نیست.
وی با اشاره به تاکیدات حضرت آیت الله خامنه ای مبنی بر حمایت از بازی های مفید و تولید داخل، بیان کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی فرمودند که از تولید بازی های داخلی و موثر و مفید حمایت لازم صورت گیرد. نمایندگان مجلس باید اقدامی در جهت فرمایشات مقام معظم رهبری انجام دهند. اینکه نمایندگان مجلس بگویند بازی های رایانه ای داخلی خوب است و آفرین مشکلی را حل نمی کند.
به گفته جعفری، بسیاری از تولیدکنندگان بازی های رایانه ای که محصولات فاخری هم تولید کردند با ضررهای هنگفت روبرو شده اند و در حال ترک صنعت گیم هستند و بسیاری از تیم های بازی ساز داخلی منحل شدند و این صنعت را ترک کردند و رو به مشاغلی آوردند که هیچ ارتباطی با علاقه و تخصص آنها ندارد.
مسئول کارگروه بازی های رایانه ای سازمان نظام صنفی بازی های رایانه ای ایران با بیان اینکه بازی سازان در ایران پرپر می زنند، عنوان کرد: حکایت ما، حکایت رزمندگانی است که در اوایل جنگ راهی جبهه شدند و درخواست حمایت لوژستیکی داشتند اما مرکزنشین ها اعتنایی نمی کردند. وضعیت بچه های بازی ساز هم این است. آنها بازی را می سازند اما وضعیت توزیع و قاچاق، بازار را خراب کرده اس.، بازی ها فروش نمی رود. برای کسی هم مهم نیست و کسی هم از بازی سازان طرفداری نمی کند.
عضو کمیسیون نرم افزاری سازمان نظام صنفی بازی های رایانه ای خاطرنشان کرد: تیم های بازی ساز یک به یک در حال تعطیلی هستند، عده ای به کارهای بی ربط جذب می شوند و عده ای هم به خارج کشور می روند و جذب کمپانی هایی می شوند که ما می گوییم کارهای ضد فرهنگی انجام می دهند.
پایان پیام/
نظر شما