۱۸ سال میهمان سفره الهی با رنگ و بوی سادگی

خبرگزاری شبستان: اینجا خبری از سفره رنگین، میوه های رنگارنگ، غذاهای آنچنانی نیست. فقط صفا و صمیمیت است، دل‌های مردمان دریاست و حس زیبای با هم بودن در این سفره موج می زند. افطاری با رنگ و بوی سادگی، آنچه که مورد تاکید مقام معظم رهبری است.

خبرگزاری شبستان: در شب های ماه مبارک رمضان در حالی که نزدیکی های اذان مردم سعی می کنند تا قبل از شنیدن اذان خود را به  منزل برساند و برخی هم در تکاپوی تهیه سفره افطار منازل خودشان هستند تا روزه خود را باز کنند. اهالی مسجدی در میدان هفتم تیر تهران مشغول آماده کردن سفرهای افطار برای مومنین روزه دار ضیافت الهی در خانه خدا هستند.

اینجا مسجد الجواد(ع) در میدان هفتم تیر تهران است، اولین مسجد مدرن ایران در گوشه‌ای از میدان هفت تیر، خیلی ها از روزهای پرشور آن در کشاکش مبارزات انقلابی چیزی به خاطر ندارند، اما این مسجد  با معماری منحصر به فرد که بیش از 50 سال از قدمت آن می گذرد هنوز نیز در فعالیت های انقلابی همانند روزهای خون و آتش و قیام پیش گام است و نمونه‌ بارزی از یک مسجد طراز اسلامی به شمار می‌رود.

 

تاریخچه فعالیت های این مسجد با نام یکی از بزرگمردان ماندگار انقلاب گره خورده، استاد شهید مرتضی مطهری، که سال ها امام جماعت این مسجد بوده و قدیمی ها، خطبه های آتشین او را روی منبر مسجد الجواد(ع) خوب به خاطر دارند.

 

مسجدالجواد(ع) امسال هم برای هجدهمین سال متوالی، هر شب سفره های افطاری ساده را برای مومنین روزه دار ماه ضیافت الهی مهیا می کند. هنگام غروب و دم افطار است و نمازگزاران یکی یکی وارد مسجد می شوند. در حیاط مسجد عده ای مشغول وضو گرفتن هستند و گروهی دیگر در شبستان مسجد مشغول جز خوانی قران. اما عده ای از ساعت ها قبل مشغول آماده کردن سفرهای افطار  و در گیر تهیه کردن غذا برای میهمانانی هستند که قرار است در سفره ضیافت الهی مسجد الجواد(ع) حاضر شوند.

 

تا فرصتی که به اذان و زمان افطار باقی مانده با مدیر مسجد در مورد فعالیت های مسجد به گفتگو می نشینم.

عبدالله چنگیزی، مدیر مسجد الجواد(ع) از پیشگامی این مسجد در فعالیت های انقلابی توضیح می دهد و به خبرنگار حوزه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان می گوید که مسجد الجواد(ع) چه قبل و چه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، همچنان فعالیت‌های ارزشی خود را دنبال کرده ‌است و دارا بودن پایگاه بسیج فعال، کتابخانه و انجام امور فرهنگی در کمیت و کیفت بالا از مواردی است که به ما این جرات را می‌دهد که مسجد الجواد(ع) را همچنان یکی از پایگاه‌های مستحکم در پشتیبانی و حمایت از نظام اسلامی معرفی کنیم.

 

 به گفته وی برنامه های فرهنگی مسجد الجواد(ع) در حال حاضر آنقدر دقیق و حساب شده است که این مسجد در ایام های خاص مذهبی مانند اعیاد، ایام محرم و ماه مبارک رمضان برنامه های مفصلی دارد که طبق برنامه زمانبندی شده اجرا می شود و در بیشتر برنامه های مسجد با حضور سخنرانان و مداحان صاحب نام کشور در مسجد برگزار می شود.


وی برگزاری نمایشگاه های مختلف، برپایی یادواره ها و جشن های متنوعی، برگزاری اردوهای زیارتی و تفریحی و دیدار از خانواده های ایثارگران را از جمله برنامه های فرهنگی مسجد الجواد(ع) در مناسبت های ملی عنوان می کند و ادامه می دهد: علاوه بر این، یادمان شهدای مسجد نیز در مقابل مسجد نصب شده تا همیشه یاد شهدا در مسجد زنده باشد.


چنگیزی به برنامه های دائمی مسجد هم اشاره می کندو می افزاید: واحد فرهنگی این مسجد یکی از فعال ترین مساجد شهر است که در همه این سال ها برای عموم مخاطبان برنامه دارد و این برنامه ها با توجه به تعطیلی مدارس و دانشگاه ها در فصل تابستان به صورت ویژه برگزار می شود.

 

 

وی به برنامه های مسجد در ماه مبارک رمضان هم اشاره می کند و می گوید برگزاری جزخوانی قرآن و جلسات تفسیر در ماه مبارک رمضان از جمله برنامه های مسجد در ماه مبارک رمضان است.

 

به گفته مدیر مسجد هر روز در ماه بین 300 تا 400 نفر میهمان سفرالهی در مسجد الجواد(ع) هستند که خیرین در این زمینه همکاری خوبی با مسجد دراند که  بدون  هیچ منت و چشم داشت مادی و دنیوی  پا پیش می گذارند.

 

در این زمینه یکی از افرادی که سالیان سال در مسجد حضور دارد، در مورد سفرهای افطار این مسجد می گوید که از دوران کودکی تا به امروز که پیر شده ام در مسجد حضور فعالی داشته ام و در تمام فعالیت های آن از جمله همین بحث پختن  غذای افطاری مشارکت با فعالین مسجد همکاری دارم. وی همچنین می افزاید که در هر کاری که مسجد نیاز  داشته باشد، مشارکت با مسئولین مسجد داشته است.

 

وی می افزاید: در مسجد هیچکس به خاطر مادیات کاری نمی کند. من هم به دلیل علاقه شخصی اینجا فعالیت دارم  و خوشحالم که  این افتخار نصیبم شده تا به بندگان روزه دار خدا خدمت کنم و در پهن کردن سفره ضیافت الهی مشارکت داشته باشم.

 

 

موقع اذان همه خود را برای اقامه نماز جماعت آماده می کنند، هر لحظه بر جمعیت روزه‌داران افزوده می‌شود و صف‌هایی فشرده برای اقامه نماز جماعت مغرب و عشا تشکیل می‌شود تا بعد از اقامه نماز با آرامش در مسجد افطار کنند. نماز جماعت اقامه می‌شود. رکوع و سجود آن نمادی از عبودیت را به نمایش می گذارد. مؤمنان که به میهمانی نور دعوت شده‌اند با پایان یافتن این فریضه در کمال نظم و آرامش  هرکس سرگرم انجام وظیفه محوله خود است، یکی سفره‌ها را پهن می‌کند، دیگری بطری‌های آب معدنی را به‌ فاصله مناسب روی آن قرار می‌دهد و برخی نیز نفر در حال مهیا کردن بساط چای هستند.

 

 

در اینجا حال و هوای خاصی حاکم است و در قسمت ویژه بانوان نیز شرایط مشابهی دیده می‌شود و خدام خواهر در حال خدمت هستند. روزه داران یکی یکی بر سر سفرهای ضیافت الهی می نشینند.

سفره‌ها پر شده اند از روزه‌دار خدا که «دعای افطار» را پس از یک روز روزه‌داری زمزمه کرده سپس لب به طعام می زنند، اما این سفره افطار با دیگر سفرها تفاوت دارد.

 

اینجا خبری از سفره رنگین، میوه های رنگارنگ، غذاهای آنچنانی و... نیست اینجا فقط صفا و صمیمیت است. دل‌های مردمان اینجا دریاست و حس زیبای با هم بودن را در این سفره ایجاد کرده است افطاری با بارنگ و بوی سادگی، آنچه که مورد تاکید مقام معظم رهبری بود که فرمودند: مناسب است سنت افطاری دادن‌های ساده در مساجد و معابر عمومی مورد توجه همه‌ کسانی قرار گیرد که در ماه رمضان، نیت بذل و بخشش و گشاده‌دستی دارند.

 در این مسجد از بریز و بپاش های آنچنانی خبری نبوده و نیست و میهمانان این سفره حس قشنگ معنویشان را زمینی نکردند و مهمانان پیر و جوان همه با صمیمیت کنار هم نشستند.

 



 

گذری بر دیگر برنامه های مسجد
اینجا علاوه بر این که محلی برای عبادت است برای اعتلای فرهنگ و دانش مردم نیز تلاش می کند. این روزها مساجدی را در سطح شهر می بینیم که تنها برای ساعاتی در روز و فقط جهت اقامه نماز فعال هستند اما مسجد الجواد(ع) مسجدی فعال است که کتابخانه مسجد یکی از پر مخاطب ترین کتابخانه های این منطقه است که با بیش از ۲۰ هزار جلد کتاب در زمینه های مختلف دینی، علمی و فرهنگی در مخازن آن جای گرفته و عموم شهروندان از کودکان تا بزرگسالان می توانند با عضویت در کتابخانه الجواد(ع) از این کتاب ها استفاده کنند.


مهم ترین موضوعی که در زمینه کتابخانه این مسجد اهمیت دارد به روز بودن کتابخانه است و هر سال ۳ هزار جلد کتاب جدید به کتاب های این مرکز اضافه شده تا کتابخوانان منطقه در زمینه کتاب های جدید و تازه چاپ شده مشکلی نداشته باشند، سیستم کتابداری و استفاده از کتابخانه این مرکز نیز کامپیوتری است و هر فردی که به کتاب نیاز داشته باشد، می تواند با جست و جوی کامپیوتری کتاب مورد نظرش را پیدا کند.


در نظر سنجی مرکز رسیدگی به امور مساجد تهران، مسجد الجواد(ع) به عنوان بهترین مسجد تهران از دیدگاه مردم معرفی شد تا برگ درخشان دیگری در کارنامه پر افتخار این مکان مذهبی باشد. مدرن ترین مسجد شهر از ۲ بخش شبستان و سالن اجتماعات تشکیل شده، سالن اجتماعات نیز ۲ سالن مجزا برای بانوان و آقایان دارد. کتابخانه نیز در زیر زمین واقع شده و سالن های مجتمع فرهنگی و پایگاه مقاومت بسیج در بالای کتابخانه قرار دارد.

پایان پیام/

 

کد خبر 468851

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha