به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، عصر دیروز (شنبه 6 تیر) نشست «اتفاق ترانه» همچون ماه های پیشین، اولین شنبه هر ماه برگزار شد و مهمان این ماه این نشست مجید اخشابی، خواننده و آهنگ ساز بود.
نشست اتفاق ترانه با شعر خوانی چند تن از جوانان شروع و در ادامه مثل ماه های گذشته با سخنان كوتاهی از عبدالحمید ضیایی، شاعر و دانش آموخته فلسفه، پی گرفته شد.
ضیایی با اشاره به طرح موضوعی كه برای شعرا و شعردوستان بسیار جذاب و مهم است، گفت: من دوست دارم امروز سخنان كوتاهی درباره منشأ شعر بگویم و در واقع شما هنرمندان را ترغیب كنیم كه در این مورد به منابع رجوع كنید و درباره منشأ شعر و چگونگی سرچشمه گرفتن شعر در شاعر مطالعه كنید.
وی در ادامه با اشاره به اولین جمله ای كه در این باره در زبان فرانسه دیده است یادآور شد: من اولین جمله ای كه در این باره شنیده ام در زبان فرانسه بود: «مصرع اول الهام خدایان است در دل شاعر». این جمله برای من بسیار جذاب بود. این جمله از پل والری بود.
وی افزود: البته دیدگاه های تلخی هم در این باره وجود دارد كه هم شاعر و هم شعردوستان را نوعی بیمار تلقی می كنند. ماكیاولی شعر را نوعی اختلال ذهنی می دانست و نیچه هم معتقد بود شاعران بی شرمانه ترین رفتار را با تجربیاتشان انجام می دهند.
ضیایی در ادامه به بازگویی نظر فروید و كارل گوستاو یونگ پرداخت و تصریح كرد: در این میان بسیاری از اندیشمندان و روانشناسان درباره منشأ شعر سخنان بسیار جالب توجهی ایراد كردند. فروید انسان را حائز سه ناخودآگاه می دانست. ناخودآگاه فردی، قومی و جهانی. او معتقد بود ناخودآگاه فردی برخی اوقات در مواجهه با ناخودآگاه فردی قرار می گیرد و گاهی در مواجهه با ناخودآگاه جهانی. این مواجهه به شعر می انجامد.
در ادامه این نشست، مجید اخشابی خواننده و آهنگساز به معرفی سه كتاب پرداخت. او در حوزه تخصصی هنر كتاب «روش ها و نظریه های تاریخ هنر» را مناسب دانست و گفت: این كتاب نوشته «آن دلاو» و ترجمه آناهیتا مقبلی است. در این كتاب می توانید با نظریه های متعدد درباره هنر آشنا شوید.
دومین كتابی كه مجید اخشابی معرفی كرد و گفت كه در زندگی او بسیار تاثیر داشته كتابی نبود جز كتاب پرفروش فلورانس اكواچی با عنوان «چهار كتاب».
اخشابی درباره «چهار كتاب» اسكواچی گفت: این كتاب راه و روش زندگی من را تغییر داد. چون كه از واژه ها معنای دیگری را نیز نشان داد كه تا آن موقع نشنیده یا متوجه اش نشده بودم.
وی افزود: درباره ایمان یا هر واژه دیگری مفهومی غیر از آنچه كه به نظر ما می آید را این كتاب در بر دارد.
در نهایت این خواننده كتابی كه به تألیف خودش منتشر شده است را معرفی كرد: این كتاب درباب نوازندگی در استودیو است كه به صورت تخصصی درباره این مسئله توضیحاتی برای مخاطب دارد. نوازندگی در هر موقعیتی با موقعیت دیگر بسیار متفاوت است ولی در كشور ما این مسئله مورد توجه نیست و معمولا به خاطر اینكه نوازندگان استودیو آموزش های لازم را نمی گذرانند در این امر چندان موفق نیستند جز تعداد انگشتشماری.
پایان پیام/
نظر شما