به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، آیت الله سید محمد یثربی، رییس حوزه علمیه آیت الله یثربی(ره) کاشان، شامگاه گذشته(۶ تیر) در جمع طلاب و روحانیون در حسینیه آیت الله یثربی(ره) اسامی بعضی سوره های عُشر آخر قرآن به ویژه "سوره تغابن" را تاکید و گفت: ربط این دو نام به یکدیگر در این آیات «یوم یجمعکم لیوم الجمع/ذلک یوم التغابن» "سوره تغابن" قابل تامل است اول اینکه چرا یوم التغابن با اشاره به دور ذکر شده و دوم اینکه تغابن تفاعلی چه معنایی دارد که برای ما مگر به مدد روایات اهل بیت(علیهم السلام اجمعین) قابل فهم نیست.
وی در تبیین یوم تغابن و یوم الحسرة با اشاره به روایت مرحوم "ابن فهد حلی(رضوان الله تعالی علیه)" در کتاب "عدة الداعی" (یعنی سرمایه دعاخوان) گفت: در این روایت آمده است در روز قیامت برای هر بنده ای از بندگان خدا به عدد ساعات ایام و لیالی عمرشان 24 خزانه باز می شود که وقتی بنده خدا این صندوق ها و خزائن را باز می کند با نگاه به برخی از آن شادمانی و سرور و روشنی و با نگاه به بعضی از آن ظلمت، تاریکی تعفن و بدبختی دارد.
به گفته وی،خزائن بنده ای که دارای شادمانی، خوشحالی، عطر و زیبایی است که اگر این سرور و شادمانی بر تمام اهل جهنم تقسیم شود اهل جهنم از عذاب آتش غافل می شوند و اگر ذره ای از بعضی خزائنی که در آن تاریکی، تعفن، بوی بد و اشمئزاز است بر اهل بهشت تقسیم شود آنها از لذت بهشت غافل می شوند.
آیت الله یثربی، با تاکید بر اینکه بعضی از صندوق ها نیز و قتی بندگان به آن نگاه می کنندخالی است و برای آنها ندامت، حسرت و پشیمانی دارد گفت: در اینجاست که امام(ره) می فرماید یوم التغابن مصداق می یابد.
*رمضان ماهی که انسان می تواند خزانه های قیامتش را با آن پر کند/ عمر گرانمایه را با غفلت به خیار غبن نگذرانیم
وی استفاده از ماه رمضان ماه کسب و کار و تجارت معنوی را تاکید کرد و گفت: رمضان المبارک ماهی است که انسان می تواند 24 خزانه ساعات ایام و لیالی عمرش را با برکات آن سرشار از نور، سرور، ابتهاجف عطر، لذت و شیرینی کند.
به گفته وی، وای بر کسی که نقطه برابر این مو ضع قرار گیرد و این ساعات را به غفلت بگذراند و 24 خزانه ساعات ایام و لیالی عمرش را با عفونت، تعفن، گناه، معصیت و مصیبت پر کند.
آیت الله یثربی، اظهارداشت: زمانی نیز که بنده در قیامت صندوقی از خزائن عمرش را خالی ببیند همان یوم التغابن، یوم الحسرة است که هیچ کاری دیگر از دستش بر نمی آید.
وی، در خصوص معنی واژه "غبن" گفت: "غبن" آن چیزی است که داده آن بیش از حاصلش است یعنی آنچه که بدهیم بیشتر و آنچه گرفتیم کمتر است پس همه ما باید تامل کنیم در طول عمرمان که گذشته چقدر "خیار غبن" کرده ایم.
به گفته وی، اگر واقعا ساعات لیل و نهار عمر ما در این ماه رمضان که قرائت یه سوره توحید در آن برابر با هزار سوره، تلاوت یک آیه مساوی با هزار آیه است و تعلیم و دستگیری از جاهل و گمراه مقابل عظیمی دارد به غفلت، گناه و خطا بگذرد و برای شما روحانی و طلبه در مسجد و منبر مردم را به چیزی که به درد خودمان بخورد موعظه کنیم متاسفانه غبن کردیم و صندوق های خزائن اعمالمان در قیامت را خالی گذاشته ایم.
پایان پیام/
نظر شما