استاندار: از ظرفيت مساجد برای حل مشكلات اجتماعي به ویژه اعتیاد استفاده شود

خبرگزاری شبستان: استاندار گيلان گفت:بايد از ظرفيت مساجد، بسيج و تريبون‌هاي مختلف بهره‌مند شد بالاخص روحانيون در سخنراني‌هاي خود به بيان مسائل و مشكلات اجتماعي به ویژه اعتیاد بپردازند.

به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از پايگاه اطلاع رساني استانداري گيلان، دكتر محمدعلي نجفي، استاندار گیلان صبح امروز(۷خرداد) در مراسم امحاء بيش از ۹۰۰كيلوگرم موادمخدر كه به مناسبت بزرگداشت روزجهاني مبارزه با موادمخدر برگزار شد ضمن گراميداشت ياد و خاطره شهيد دكتر بهشتي و ۷۲تن از ياران امام و نيز شهداي مبارزه با موادمخدر گفت: در بحث مبارزه با موادمخدر نياز به جديت است كه اين مهم در پويايي اقدامات و تحركات در آمار و ارقام گيلان مشهود است.

وي به شعار روز جهاني مبارزه با موادمخدر كه« بياييد با هم زندگي كنيم و جامعه‌اي عاري از مواد مخدر بسازيم»اشاره و خاطرنشان كرد: اين شعار زماني تحقق مي‌يابد كه با توسعه اشتغال، ايجاد درآمد پايدار و آگاه سازي جامعه محيطي امن براي مردم مهيا كنيم.

نجفی گردش مالي سوداگران موادمخدر در جهان را چهار هزار و ۵۰۰ميليارد دلار عنوان و خاطر نشان كرد: حدود ۱۰ ميليون قاچاقچي در سراسر دنيا با سود خالص ۵۰۰ تا ۶۰۰ ميليارد دلار در اين بازار حضور دارند.

رئيس شوراي تأمين استان با بيان اينكه اين رقم درآمد چند دهه بسياري از كشورهاست گفت: اين حضور فعال، نشان دهنده وجود مخاطرات جهاني و منافع عده‌اي از سوجويان است كه باعث مي‌شود براي كسب سود به هر اقدامي دست بزنند.

وي بر ضرورت حفاظت بيشتر از مرزها تأكيد و يادآور شد: عليرغم اينكه بخشي از موادمخدر از طريق ترانزيت جابه جا مي‌شود اما وسعت مرز مشترك با افغانستان به ميزان هزار و ۲۰۰ كيلومتر حجم گسترده‌اي است كه كنترل اين بخش كار آساني نيست.

رئيس شوراي هماهنگي مبارزه با موادمخدر گيلان به تلاش دستگاه‌هاي مختلف براي بازپروري معتادين اشاره و خاطرنشان كرد: با اين همه تلاش صورت گرفته ۲۰ درصد از بهبوديافتگان پاك مي‌مانند كه يكي از دلايل عدم پذيرش آنان توسط جامعه است كه بايد در اين نگرش اصلاحاتي انجام گيرد.

وي با اشاره به اينكه ۸۰ درصد مصرف كنندگان به كار توزيع موادمخدر نيز مي‌پردازند گفت: در اين ميان كساني هستند كه ابتدا فرد را آلوده به اين مواد سپس آنها را براي مقاصد خود به اختيار مي‌گيرند.

دكتر نجفي به انتظارات جامعه از مسئولين شوراي هماهنگي مبارزه با موادمخدر اشاره و استفاده از ظرفيت خيرين و ورود دانشگاه‌ها و آموزش و پرورش در اين مسئله خانمان سوز را از اقدامات موثر دانست و گفت: گيلان در بحث پايان نامه‌هاي ارشد و دكتري شاخص است و بايد موضوعات به اين مسير هدايت شود تا از اين معضل كه هر خانوار مي‌تواند به آن گرفتار شود، جلوگيري كرد.

نماينده عالي دولت در گيلان با اشاره به نقش موثر رسانه‌ها گفت: رسانه ملي، جرايد و صدا و سيما بايد به صورت فعال و جدي در بحث مواد مخدر وارد شوند تا با تبليغات موثر به كاهش آمار موجود كمك کنند.

وي خاطر نشان كرد: افرادي كه اهل قلم هستند بايد با ارائه راهكارها و پيشنهادات در فعاليت‌هاي پيشگيرانه همكاري کنند.

رئيس شوراي هماهنگي مبارزه با موادمخدر استان ظرفيت‌هاي اجتماعي بعد از انقلاب را بسيار زياد دانست و گفت: بايد از ظرفيت مساجد، بسيج و تريبون‌هاي مختلف بهره‌مند شد بالاخص روحانيون در سخنراني‌هاي خود به بيان مسائل و مشكلات اجتماعي بپردازند.

وي پرداختن به كرامت انساني و ارزش‌هاي اجتماعي در ماه مبارك مضان را بسيار تأثيرگذار توصيف و تصريح كرد: دستگاه‌ها بايد بدون موازي كاري و با برنامه ريزي‌هاي هماهنگ، منسجم و همكاري متوازن با انديشه واحد به مقوله مبارزه با موادمخدر بپردازند.

فرمانده نيروي انتظامي استان نيز تعداد معتادين استان را طبق بررسي ميداني و اسناد ۴۲هزار و ۷۶۸نفر عنوان كرد و افزود: از اين تعداد ۹۹درصد مرد و يك درصد زن هستند.

سردار ابراهيم قائدرحمتي كشفيات گيلان در سال ۹۴را سه هزار و ۴۰۷كيلوگرم بيان و خاطرنشان كرد: اين رقم نسبت به سال ۹۲، سه درصد افزايش داشته است و در دستگيري معتادين نيز ۹۱درصد افزايش عملكرد داشتيم.

وي كشفيات در سه ماهه اول ۹۴را ۷۷۹ كيلوگرم دانست و گفت: در اين خصوص نسبت به سال قبل ۴۱ درصد افزايش عملكرد داشتيم.              

گفتنی است، در اين مراسم از خانواده شهيدان مصباح و كشاورز و نيز جانباز سرافراز مبارزه با موادمخدر ستواندوم مظاهر محمدي تجليل و قدرداني گرديد و در ادامه ۹۰۰كيليوگرم از موادمخدر غير استيصال استان امحاء شد.

کد خبر 468812

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha