به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، پرویز فتاح، رییس کمیته امداد امام خمینی (ره) در حاشیه ضیافت افطاری شب گذشته در جمع خبرنگاران اظهار کرد: 60 درصد سرپرستان خانواده کمیته امداد زن هستند.
وی با بیان اینکه با زنانه شدن فقر در کشور روبرو هستیم، افزود: تعداد یک میلیون و 30 هزار سرپرست خانوار زن تحت پوشش کمیته امداد قرار دارند.
فتاح تصریح کرد: با همفکری مجلس، مسئولان و نهادها باید راهکارهای مقابله با زنانه شدن فقر را دنبال کنیم.
وی افزود: 100 هزار خانواده به دلیل اینکه مردان آنان دچار اعتیاد هستند تحت پوشش کمیته امداد قرار گرفته اند لذا تحقیقی پیچیده تری نیاز است صورت گیرد.
وی درباره پراکندگی متولیان آسیب های اجتماعی در کشور اظهار کرد: جلسه ای با رییس سازمان بهزیستی داشته ایم تا با هماهنگی طرح ها انجام شود و از موازی کاری دور باشیم. کمیته امداد آمادگی دارد تا مجلس برای قانون تفکیک وظایف بهزیستی کمیته امداد ورود پیدا کند.
رییس کمیته امداد امام خمینی درباره تغییر نگرش و رویکرد این کمیته بیان کرد: تغییر رویکرد به دلیل تغییر هیئت امنا رییس کمیته امداد و تغییر اساسنامه است.
وی افزود: برخورد ما با مقوله فقر متناسب با زمان است اکنون فقر علمی و پیشرفته شده است و کسی به خاطر نان و آب به کمیته امداد مراجعه نمی کند.
فتاح اظهار کرد: طلاق، اعتیاد صنعتی و نوسانات اقتصادی موجب تولید فقر می شود. نتیجه تصمیمات اقتصادی همه دولت ها را باید در جامعه مددجویی جستجو کرد و اقتصاد باید به گونه ای باشد که فقر تولید نکند ما باید واقعیت ها را ببینیم در غیر این صورت نمی توانیم یک نسخه درست ارایه دهیم.
وی به ضرورت اجباری شدن تامین اجتماعی اشاره کرد و گفت: به مجلس و هیئت دولت نیز عرض کرده ام تا تامین اجتماعی را اجباری نکنید مشتری های کمیته امداد را خواهیم داشت.
رییس کمیته امداد امام در پاسخ به پرسشی که برای حمایت از بازتوانی معتادان چه برنامه ای دارید، اظهار کرد: حمایت برای بازتوانی معتادان جزء وظایف ما نیست و ما تنها خانواده آنان را تحت پوشش قرار می دهیم.
فتاح درباره فروش ساختمان کمیته امداد اظهار کرد: ما خیلی در ساختمان سوهانک راحت و در آسایش هستیم و برای پاسخ به پرسش افکار عمومی که چرا کمیته امداد که از فقرا حمایت می کند در شمال شهر است و در پایین شهر نیست ساختمان را خواهیم فروخت و مطمئنا حرف و حدیث هایی نیز به میان می آید اما ساختمان کمیته امداد در سوهانک مطمئنا بیشتر از ساختمانی که ما در مرکز یا پایین شهر خواهیم خرید به فروش می رود و بخشی از پول آن در جیب کمیته امداد باقی می ماند.
وی افزود: ساختمان کمیته امداد با قیمت کارشناسی رسمی می فروشیم و با قیمت کارشناسی رسمی خواهیم خرید و خیلی ها برای خرید آن اقدام کرده اند که طی مزایده ای خواهیم فروخت.
وی درباره خیریه ها اظهار کرد: ما هنگامی که یک خیریه مجوز می گیرد اطلاعی پیدا نمی کنیم چرا که نظارت آن بر عهده ما نیست و نمی دانیم از سوی چه ارگانی نظارت می شود اما حاضریم اگر قانون ما را مکلف کند بر روی خیریه ها نظارت داشته باشیم و بخشی از بار مددجویی را به خیریه ها بسپاریم.
فتاح درباره این مسئله که تعدادی از کارمندان کمیته امداد که در خارج از کشور هستند درخواست شده به ایران بازگردند نیز بیان کرد: تعداد معدودی را برای کمک و آموزش اعزام کرده ایم و اکنون در حال بازگشت هستند چرا که آموزش از سیستم الکترونیکی دنبال می شود.
وی تاکید کرد: شایعه است که صدقات را به مردم غزه، یمن، سوریه و عراق ارسال می کنیم نظام جمهوری اسلامی از این کشورها حمایت می کند اما از صدقات پولی ارسال نمی شود چرا که کمیته امداد لبنان سالانه 20 میلیون دلار جمع آوری می کند و چه احتیاجی به پول ما دارد و قطعا حمایت مالی از طریق صدقات نمی شود.
وی در پاسخ به پرسشی درباره ورودی و خروجی مددجویان کمیته امداد اظهار کرد: فرهنگ بدی در کشور رایج است که 70 میلیون مردم با وجود اینکه رییس جمهور و دولت می گوید برای یارانه ثبت نام نکنید به خاطر 45 هزار تومان ثبت نام می کنند و اگر ما کمیته امداد را آزاد بگذاریم مردم برای گرفتن مستمری هم باز اقدام می کنند و نمی توان گفت چقدر ورودی و خروجی خواهیم داشت، این فرهنگ باید درست شود.
پایان پیام/
نظر شما