به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، هادی فیض منش، مدیر دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان همدان امروز( 7تیر) در جمع خبرنگاران به مناسبت افتتاحیه اوقات فراغت و برنامه های ماه مبارک رمضان کانونهای مساجد گفت: کانون های فرهنگی و هنری مساجد در سال 72 در سراسر کشور با دو هدف مقابله با تهاجم فرهنگی و احیای کارکرد واقعی مساجد تاسیس شده است.
وی افزود: استان همدان در بدو تاسیس فعالیت خود را با 12 کانون فرهنگی و هنری آغاز کرده که در حال حاضر با 517 کانون فرهنگی و هنری دارای مجوز در هرشهرستان و روستاها فعالیت می کند.
۲۵ درصد مساجد باید به کانون های مساجد مجهز شوند
وی تصریح کرد: با توجه به برنامه پنجم توسعه کشور 25 درصد مساجد باید به کانون های فرهنگی و هنری مجهز شوند و این در حالیست که استان همدان از این برنامه جلوتر است.
فیض منش اظهار داشت:در حال حاضر استان همدان دارای یک هزار و 700 مسجد می باشد و این در حالیست که امسال کانون های فرهنگی و هنر مساجد به 600 کانون افزایش پیدا می کند.
مدیر دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان همدان با بیان اینکه به دنبال احیای مساجد طراز اسلامی هستیم، خاطرنشان کرد: با نگاهی به تاریخچه مساجد شاهد کارکردهای مهمی چون نظامی و فرهنگی در این مکان مقدس هستیم.
و با اشاره به سیاست های حاکم بر کانون های فرهنگی و هنری مساجد، عنوان کرد: این کانون ها دارای سیاست های بلند، کوتاه مدت و تثبیتی و تقویتی است که شامل الگوسازی، فرهنگسازی، شبکه سازی، جوان سازی و هماهنگ سازی می باشد.
وی در خصوص سیاست های کلان کانون های مساجد نیز گفت: توجه به نامگذاری سال در حوزه کانون ها، توجه به سیاست های کلی نظام و دولت، تعامل با ائمه جمعه و جماعات و بسیج، اهتمام ویژه به تکالیف قانونی، بومی سازی برنامه ها متناسب با توانمندی ها، برون سپاری کارها، توجه به کانون های روستایی و عشایری، توجه به قرآن و معارف اهل بیت، گسترش و ترویج فرهنگ عامه یه ویژه در محلات از سیاست های کلان کانون ها است.
کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان رتبه بندی می شوند
وی گفت: استان همدان در خصوص سطح بندی کانون های مساجد اقدام کرده است و با توجه به این مهم اعتبارات تخصیص داده می شود که به کانون های سطح یک مبلغ 10 میلیون ریال، سطح دو 7 میلیون ریال و سطح 3 4 میلیون ریال و در مجموع 10 میلیارد ریال اعتبارات اختصاص داده می شود.
مدیر دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان همدان بیان کرد: کانونهای فرهنگی و هنری مساجد، کتابخانه های مساجد، خبرگزاری شبستان، کانونهای تخصصی، خانه های نور، خانه های دیجیتال، کارگروه مشورتی مساجد از جمله مراکز وابسته به دبیرخانه کانون های مساجد است.
فیض منش افزود: 283 کتابخانه در مساجد استان همدان در حال فعالیت می باشند که مهم ترین بخش مسجد محسوب شده که خدمات گسترده ای را به مخاطبین خود ارائه می دهند.
وی ابراز کرد: 24 کانون تخصصی در رشته های مختلف ازجمله همایش و مراسم ها، مهدویت، کتابخانه ای، سمعی و بصری، IT ، قرآن و نماز و غیره در استان در حال فعالیت می باشند که وظیفه برنامه ریزی و اجرای امور محوله را با نظارت دبیرخانه به عهده دارند.
وی تصریح کرد: همچنین 36 خانه نور در حال فعالیت می باشند که فعال ترین مراکز قرآنی می باشند.
وی اضافه کرد: جهت ترویج و نشر ارزش های قرآنی و قرائت صحیح قرآن طرح تلاوت نور در بیش از 823 مرکز مجری طرح تلاوت نور روزانه بعد از نماز مغرب و عشاء برگزار می شود که نمازگزاران از این برنامه نورانی استفاده می کنند.
اهدای 300 میلیون ریال تجهیزات کتابخانه ای به کانون های مساجد
فیض منش بیان داشت: 8 مرکز خانه دیجیتال در سطح کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان همدان فعالیت می نمایند که این مراکز در کنار مساجد تشکیل تا استفاده از اینترنت پاک و کافی نت و نرم افزارهای تولیدی روز استفاده و بهره مند شوند.
وی با اشاره به فعالیت های انجام شده دبیرخانه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان همدان در سه ماهه اول سال جاری، گفت: تجهیزات کتابخانه ای با اعتباری بالغ بر 300 میلیون ریال که شامل؛ 120 قفسه کتاب، 30 میز مطالعه، 120 صندلی که به 30 کتابخانه استان اهداء شد.
وی اضافه کرد: اهداء 5 هزار کتاب به کتابخانه های مساجد، آغاز طرح اوقات فراغت، اجرای طرح تلاوت نور، شرکت مدیران و کتابداران در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از فعالیت های سه ماهه گذشته دبیرخانه کانون های مساجد است.
فیض منش گفت: پیش بینی می شود امسال 80 هزار جوان و نوجوان از برنامه های اوقات فراغت کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان همدان از برنامه های قرآنی، آموزش روخوانی و روانخوانی، تجوید، احکام، فرهنگی و هنری بهره مند شوند.
پایان پیام/
نظر شما