حجت الاسلام محمد رضا ضمیری عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور قم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم با شاره به آثار تربیتی اجتماعی روزه گفت: روزه از جمله عباداتی است که کارکردهای اجتماعی و تربیتی ارزنده ای برای انسان دارد.
وی افزود: تمرین برای تقوا و پاکدامنی مهمترین اثرتربیتی روزه است چرا که اگر فردی بخواهد درهرچیزی خبره و توانمند شود نیاز به تمرین دارد که اگر نتواند آن را انجام دهد موفق نخواهد.
عضوهیات علمی دانشگاه پیام نورقم ادامه داد:انسان برای اینکه بتواند درطول سال روح تقوارادرخود نهادینه کندو در مقابل گناه مقاومت داشته باشد ماه مبارک رمضان بهترین فرصت برای تمرین تقوا است.
حجت الاسلام ضمیری تصریح کرد: درماه مبارک رمضان افراد یادمیگیرند برای ماههای آینده آگاهی بیشتری کسب کنند و این تمرین تقوا مسیر دوری از گناه را برای انسان هموار میسازد.
روزه سبب کم شدن فاصله طبقاتی در جامعه میشود
عضوهئیت علمی دانشگاه پیام نورقم یادآورشد: نزدیک سازی طبقات اجتماعی به هم با توجه به اینکه درهرجامعه ای افراد به لحاظ مادی، شخصیت حقوقی و حقیقی درردههای ضعیف و یا سطح بالا قراردارند ماه رمضان همه افراد جامعه را از غنی و فقیر در یک طبقه و کنار هم قرار می دهد .
حجت الاسلام ضمیری خاطر نشان ساخت: وقتی افرادی که درطبقه اجتماعی بالا طعم گرسنگی و تشنگی را می چشند حس نزدیکی و دستگیری بیشتری با افراد طبقه ضعیف جامعه ایجاد میشود چرا که زمانی که افراد متمکن تجربه استفاده نکردن ازامکانات را تمرین کنند درطول سال نیز میتوانند کمک و درک بیشتری نسبت به هنوعان خود داشته باشند که این امرنیز میتواند از اثرات اجتماعی روزه باشد.
وی ابراز داشت: یکی دیگر از اثرات تربیتی روزه ایجاد فرصت مناسب برای عبادت همراه با خودسازی و توجه بیشتر به معنویات است هرچند انسان درطول سال همواره به عبادت مشغول است اما ماه مبارک رمضان فرصتی است که انسان بهترمیتواند با قرآن، نماز و عبادات دیگرارتباط برقرار کرده و روح عبادت، تقوا و بندگی را تجربه و در خود نهادینه سازد.
عضوهئیت علمی دانشگاه پیام نورقم اذعان کرد: روزه تنها بحث خوردن و آشامیدن نیست بلکه مقدماتی است که انسان را به سمت دوری ازدغدغه ها می کشاند واین مقدمات ومأخرات است که انسان فرصت بهتری برایعبادت و رقت قلب بیشتری جهت درک نورمعرفت وایمان پیدا میکند.
حجت الاسلام ضمیری ادامه داد: قرآن تنها کتاب آسمانی تحریف نشده ای است که خداوند درآن با بشرصحبت کرده ومسیرهدایت را برای انسان روشن ساخته است وانسان میتواند با توجه به آیات، مفاهیم و تفاسیر قرآنی بهترین نتیجه وبهره مندی لازم را ازاین ماه کسب کند.
رمضان فرصتی برای تربیت نفس
وی افزود: فرصت خودسازی وخودشناسی دیگراثرات تربیتی اجتماعی ماه مبارک رمضان است که انسان با مراجعه به درون خود ونوعی حسابرسی از اعمال و رفتارخود می تواندعیوب خود را شناسایی و در مسیر اصلاح آنها بکوشد که این امر بزرگترین نعمت در ماه مبارک رمضان می باشد.
عضو هئیت علمی دانشگاه پیام نور قم اذعان کرد: انسان باید روی اعمال خود دقت نظرداشته باشد وازفرصتهایی همچون ماه رمضان برای تربیت نفس خود استفاده نماید.
حجت الاسلام ضمیری ابراز داشت: در برخی برهههای زمان بیشتر کجروی های اجتماعی زمینهای برای ظهور و بروز پیدا میکنند و سبب میشود دزدی، جنایت، خیانت و ...در جامعه صورت گیرد که خوشبختانه به جهت فضای معنوی ماه مبارک رمضان مردم انگیزه کمتری برای گناه پیدا میکنند و وقوع درصدی از جرائم در ماه مبارک رمضان کاهش می یابد.
وی بیان کرد: حتی افرادی که کج رو و ناهنجارند سعی میکنند خود را با این شرایط وفق دهند و کمتر به دنبال کارهای خلاف بروند که اگر این روحیه معنوی در جامعه وجود داشته و حفظ شود خواه ناخواه تاثیربسزایی درعملکرد افراد خواهد گذاشت.
عضوهئیتعلمی دانشگاه پیام نورقم افزود: ماه مبارک رمضان وروزه فرصت مناسبی است که جامعه تنفس پیدا کرده و سطح ناهنجاریها کاهش پیدا کرده و کج رویها کنترل شود.
گرفتن روزه تقوای عمومی در جامعه را افزایش می دهد
حجت الاسلام ضمیری خاطرنشان ساخت: روزه یک تقوای عمومی و اجتماعی است که وقتی همه روزه میگیرند این تقوای عمومی درجامعه حاکم میشود و اگر مردم ارزش ماه رمضان را می دانستند دلشان می خواست ماه رمضان یکسال ادامه داشته باشد.
وی ادامه داد: مردم در ماه مبارک رمضان نسبت به هم درک متقابل پیدا کرده و مهربان میشوند و این امر یکی از اثرات تربیتی ماه رمضان است که دلها را به هم نزدیک می کند و رعایت حقوق شهروندی بیشتر می شود.
عضو هئیت علمی دانشگاه پیام نورقم یادآورشد: روزه یک لذت شادمانی برای مؤمنین ایجاد میکند که نباید از اثرات آن غفلت کند با توجه به اینکه جامعه همواره دچار تنش و گرفتاریست این رمضان فرصتی است که با ایجاد محبت و دوست داشتن میتوان درک متقابل را در افراد افزایش داد و حس بدگمانی و کدورت را از بین برد.
حجت الاسلام ضمیری در پایان گفت: انسان هموراه باید از تمامی فرصتهای معنوی ماه مبارک رمضان برای تربیت نفس و اندیشه خود استفاده نماید چرا که بهره مندی ازاین ماه برای انسان همیشه ممکن نخواهد بود و اجازه ندهیم افکارشیطانی سعادت استفاده ازاین ماه را از ما بگیرند.
پایان پیام/
نظر شما