آفت علم در کلام امیر (ع)

خبرگزاری شبستان: هر چیزی را آفتی است که مانع از رشد و اثرگذاری آن می شود؛ به گفته امیرمومنان امام علی (ع) علم را نیز آفتی است که مانع نفع آن می شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان، به تصریح قرآن و روایات ارزش عالمان به عمل آنها است وگرنه علمشان ارزش و بهایی ندارد آنچنان که قرآن در آیات دوم و سوم سوره مبارکه صف می فرماید: «اى كسانى كه ايمان آورده‏ايد! چرا چيزهايى مى‏گوييد كه به آنها عمل نمى‏كنيد؟ خدا سخت از آن خشمگين مى‏شود كه چيزهايى بگوييد و به آنها عمل نكنيد.»

و نیز در آیه 44 سوره مبارکه بقره می فرماید: «چرا مردمان را به نيكوكارى مى‏خوانيد و خود را فراموش مى‏كنيد؛ در صورتى كه شما كتاب (خدا را) مى‏خوانيد؟ آيا خرد خويش را به كار نمى‏بريد؟»

پيامبر اکرم (ص) نیز می فرمایند: «پناه مى‏بريم به خدا از علمى كه سودى ندارد، و آن علمى است كه توأم با عمل خالصانه نيست. و بدان كه علم اندك نيازمند عمل فراوان است، چه علم يك ساعت، دارنده آن را ملزم مى‏سازد كه در سراسر عمر به آن عمل كند.»

امیرمومنان على (ع) نیز فرموده اند: «آفت علم نداشتن عمل است.»

علاوه بر این، امام صادق (ع) در حديث معروف كه خطاب به عنوان بصرى گفته است: «اگر خواستار علمى، نخست در جان خود حقيقت بندگى را جستجو كن، و علم را با عمل كردن به آن بطلب، و از خدا فهم بخواه، كه به تو خواهد فهماند ..»

ایشان همچنین فرموده اند: «از علم هر چه را مى‏خواهيد فرا گيريد، ولى تا به آن عمل نكنيد خدا سودى از آن به شما نخواهد رساند ..

امام كاظم (ع) نیز به نقل از حضرت مسيح (ع) می فرمایند: «از روى حقيقت به شما مى‏گويم كه مردم در برابر حكمت (و علم) بر دو گونه ‏اند: يكى كسانى كه از آن درست سخن مى‏گويند و بدان عمل مى‏كنند، و ديگر كسانى كه از آن درست سخن مى‏گويند، ولى با كردار بد خود آن را تباه مى‏سازند. ميان اين دو دسته اختلاف فراوان است، پس خوشا به حال علماى با عمل، و بدا به حال علماى زبانى‏.

منابع:

بحارالانوار، 2/ 32.

غرر الحكم، 137- 136.

 بحارالانوار، 1/ 225

 عدّة الدّاعى، 67.

پایان پیام/

 

کد خبر 468704

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha