محمود لالوها، مدیر کل کتابخانه های عمومی استان قزوین به خبرنگار شبستان گفت: کتابخانه های مشارکتی استان دارای 184 هزار و 167 نسخه و کتابخانه های نهادی قزوین از 411 هزار و 494 نسخه کتاب برخوردار هستند.
وی افزود: هم اکنون حدود 80 هزار نفر عضو کتابخانه های عمومی استان قزوین اعم از کتابخانه های نهادی و مشارکتی هستند.
لالوها خاطرنشان کرد: طی سال گذشته تاکنون 2 میلیون و 500 هزار نسخه کتاب توسط کتابخوانان قزوینی مطالعه شده است.
وی اضافه کرد: طرح کتاب من نیز از که از سال 87 به طور رسمی در کتابخانه های عمومی استان قزوین راه اندازی شد، موجب افزایش حضور نوجوانان و جوانان در کتابخانه ها شده است.
مدیر کل کتابخانه های عمومی استان قزوین خاطرنشان کرد: این طرح به منظور تامین کتاب های مورد نیاز متقاضیان و غنی سازی منابع کتابخانه های عمومی توسط نهاد کتابخانه های عمومی کشور اجرا می شود که در افزایش رضایت مراجعان از خدمات کتابخانه ها نقش مهمی دارد.
لالوها افزود: در این طرح افراد می توانند کتاب های مورد نیاز خود را به کتابخانه اعلام کرده و پس از ارائه مشخصات کتاب مورد نظر، در کوتاه ترین زمان ممکن کتاب را به امانت ببرند که طبق آمار از ابتدای سال گذشته تاکنون 33 هزار و 626 نفر در سطح استان قزوین در طرح کتاب من شرکت کردند.
وی تصریح کرد: بر کسی پوشیده نیست که بدون پیشرفت فرهنگ کتابخوانی در جوامع، به رشد هیچ تمدنی نمی توان دل خوش کرد زیرا به رغم رشد رسانه های گوناگون جمعی، تاکنون هیچ رسانه ای نتوانسته نقشی را که کتاب در تمدن های بشری داشته، ایفا کند.
مدیر کل کتابخانه های عمومی استان قزوین تاکید کرد: در حقیقت کتاب از ارکان اصلی تعامل فرهنگ ها و اندیشه های مردمان و جوامع در همه ادوار تاریخی است.
وی اظهار داشت: گاهی زندگی چنان ما را به خود مشغول می دارد که فرصت های طلایی و غیرقابل بازگشت بسیاری را از دست می دهیم بی آنکه این زیان جبران پذیر باشد توسعه فرهنگ مطالعه می تواند راهکار پیشگیری از این زیان و راهی برای جلوگیری از هجوم بی امان تبلیغات منفی استعمار جهانی برای اسارت بردن ذهن و فکر نوجوانان و جوانان ما باشد.
لالوها بیان داشت: افرادی که با کتاب مانوس هستند و همواره در فرصت هایی هرچند کوتاه به مطالعه پرداخته و به خوبی از این فرصت های ناپیدای کوتاه بهره می برند به طور قطع از ذهنی فعال تر و توانمندی روحی بیشتری برخوردار هستند.
وی گفت: با توجه به مطالب مذکور و اهمیت مطالعه، لازم به یادآوری است که کتابخانه های عمومی مددرسان اقتصاد خانواده بوده و کمبود سبد کالای فرهنگی خانوار از نظر نیاز به کتاب را جبران می کنند.
لالوها یادآور شد: کتابخانه های عمومی متون مورد نیاز افراد را فراهم می آورند تا افراد جامعه ناگزیر نباشند خود اقدام به خرید کتاب کرده و بخشی از درآمد خود را برای خرید کتاب استفاده کنند، البته نکته مهم در تامین منابع کتابخانه ها، انتخاب کتاب های با محتوا و با ارزش است که به راهنمایی افراد آگاه و کارهای کارشناسی نیاز دارد.
وی با اشاره به اهمیت برنامه ریزی برای نهادینه کردن فرهنگ مطالعه بین نوجوانان و جوانان، افزود: مطالعه مفید راهی برای تقویت روحیه دینی جوانان است، از آنجا که گاهی والدین به دلیل ناآگاهی و درک نادرستی که از مسایل دینی و مذهبی دارند نمی توانند راهنمای خوبی برای جوانان خود باشند، مطالعه کتاب های دینی به جوانان کمک می کند تا درک صحیحی از این مسایل دست پیدا کنند.
مدیر کل کتابخانه های عمومی استان قزوین درباره شیوه انتخاب کتاب های مناسب برای مطالعه گفت: شیوه انتخاب کتاب برای کتابخانه ها به این صورت است که کارگروه هایی در نهاد کتابخانه های عمومی کشور، کتاب های معرفی شده از مبادی دیگر را مورد بررسی قرار می دهند و در مرحله بعد اگر کتاب با توجه به نیازهای مشخص شده کتابخانه ها همخوانی داشت در اولویت خرید قرار می گیرد.
لالوها خاطرنشان کرد: خوشبختانه به برکت انقلاب اسلامی در حال حاضر ، تفکر و تولید فکر در جامعه رونق چشمگیری دارد که توسعه کتابخانه ها و ارتقای مطالعه بخشی از اتفاقات خوب این عرصه هستند که امیدواریم با توسعه کتابخانه ها، زمینه ارتقای سطح فرهنگی و نهادینه کردن ارزش های اسلامی و قرآنی در جامعه هرچه بیشتر فراهم شود.
پایان پیام/
نظر شما