کسری ۱۷۱ میلیون مترمکعب ذخایر ‌آبی در خراسان جنوبی

خبرگزاری شبستان: مدیرعامل آب منطقه ای خراسان جنوبی با بیان اینکه هم اکنون منابع، ذخایر آبی استان با کسری ۱۷۱ میلیون مترمکعبی مواجه است، گفت: استاندارهای جهانی استفاده بین ۵۰ تا ۶۰ درصد از آب تجدید شونده را توصیه می‌کند در حالی که در استان بیش از ۱۰۰ درصد از منابع آبی بهره‌برداری می‌شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، حسین امامی امروز (6 تیر) در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسب هفته صرفه‌جویی در مصرف آب، اظهار کرد: خراسان جنوبی به دلیل خشکسالی چندین ساله و برداشت بی رویه از منابع آبی در شرایط بحران قرار دارد.

 

وی با اشاره به اینکه سفره‌های زیرزمینی با برداشت بی رویه در سالیان گذشته از نظر کمی و کیفی دچار تنش شده، افزود: در حال حاضر منابع، ذخایر آبی استان با کسری 171 میلیون مترمکعبی مواجه است.

 

مدیرعامل آب منطقه ای خراسان جنوبی گفت: استاندارهای جهانی استفاده بین 50 تا 60 درصد از آب تجدید شونده را توصیه می‌کند در حالی که در استان بیش از 100 درصد از منابع آبی بهره‌برداری می‌شود.

 

وی با بیان اینکه در حال حاضر از منابع آبی به درستی و منطقی استفاده نمی‌شود، تصریح کرد: با صرفه جویی 17 درصدی در بخش کشاورزی می‌توان کسری مخازن آب استان را به صفر برسانیم.

 

امامی با تاکید بر اینکه برای توسعه پایدار استان در همه بخش‌ها  باید بحث آب مورد توجه قرار گیرد، ادامه داد: امیدواریم بر اساس برنامه‌ریزی در گام نخست کسری مخازن را به صفر برسانیم و در مرحله بعدی حداکثر 75 درصد از منابع آبی استان بهره‌برداری کنیم.

 

وی تصریح کرد: شاید بزرگترین مانع بزرگ توسعه در دراز مدت موضوع آب باشد چرا که تنها کالای که محدودیت ذاتی در استان دارد آب است و تامین و انتقال آب بسیار هزینه‌بر است.

 

مدیرعامل آب منطقه ای خراسان جنوبی مصرف آب استان در بخش کشاورزی را 92 درصد، بخش شرب را 5 درصد و بخش صنعت را 3 درصد اعلام کرد و افزود: در  حال حاضر 3 هزار و 299 حلقه چاه مجاز  و 450 حلقه چاه غیر مجاز در استان وجود دارد.

 

امامی با اشاره به اینکه در پنج سال گذشته 650 حلقه چاه غیرمجاز در استان پرشده، بیان کرد: در استان بالغ بر یک هزار و 900 چاه‌ کشاورزی نیازمند کنتور هوشمند است که تاکنون یک هزار و 475 حلقه چاه بر روی آن کنتور هوشمند نصب شده و امسال همه چاه‌ها مجهز به کنتور هوشمند می‌شوند.

 

مدیرعامل آب منطقه ای خراسان جنوبی با اشاره به اقدامات این شرکت، گفت: تعیین تکلیف پروژه‌های فرسایش و پروژه‌های آبیاری انجام شده و در این راستا سده رزه عملیات ساخت آن اتمام و عملیات اجرایی آن تا پایان تیرماه انجام می‌شود.

 

امامی با بیان اینکه در پروژه‌های آب‌رسانی شهرستان بیرجند نیز خط توزیع آب تکمیل و بهره برداری آزمایشی آن آغاز شده، افزود: همچنین مصوبه محیط زیست، میراث فرهنگی و کمیته پدافند غیرعامل برای انتقال آب آهنگران به شهرهای زیرکوه و قاین گرفته شده که امیدواریم سال 95 ردیف اجرایی داشته باشد.

 

وی به انتقال آب در بحث کلان به استان از سایر حوزه‌ها اشاره کرد و گفت: در بحث انتقال آب از دریای عمان به 16 استان  فلات مرکزی  استانهای خراسان جنوبی، خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان و شرق کرمان در اولویت مطالعات قرار گرفته‌اند و در زمینه انتقال آب از سد دوستی نیز مطالعات فنی به تصویب رسیده و امیدواریم پروژه روند خود را ادامه دهد.

 

مدیرعامل آب منطقه ای خراسان جنوبی ادامه داد: مطالعات اولیه بحث باروی ابرها در استان نیز توسط مرکز تحقیقات انجام شده اما تامین زیرساخت‌ها و عملیاتی شدن آن 7.5 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

 

امامی برنامه آینده شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی را اجرای طرح احیا و تعادل‌بخشی به منابع آب زیرزمینی دانست و افزود: امسال برای این طرح 8.5 میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است.

 

وی هدف نهایی از طرح احیا و تعادل‌بخشی به منابع آب زیرزمینی را قرار گرفتن بیلان آب در نقطه سر به سر و در گام بعدی بهره‌برداری 75 درصدی از ذخایر آب تجدیدشونده عنوان کرد.

 

 

پایان پیام/

کد خبر 468542

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha