رسانه های غربی با ایران هراسی سرمایه گذاران را از بازگشت به ایران منع می کنند

خبرگزاری شبستان: رسانه های جریان اصلی آمریکا و اروپا(main stream )در راستای منافع دولتهای خودشان عمل کرده و با ایجاد هراس در میان شرکتهای بزرگ سرمایه گذاری غربی به خصوص نفتی و پتروشیمی آنها را از حضور در ایران منصرف می کنند.

خبرگزاری شبستان: بلومبرگ در گزارشی نوشت؛ برای خیلی از سرمایه گذاران که به دنبال فرصتهای سرمایه گذاری در ایران بعد از لغو تحریم‌ها هستند، کسانی نیز هستند که همان مشکلات قدیمی برای سرمایه گذاری در ایران را می‌بینند.از دیدگاه بلومبرگ این مشکلات ، همان تحریم ها هستند.تحریم های مالی و بانکی و بیمه ای و نفتی.

رسانه های جریان اصلی آمریکا و اروپا(main stream )در راستای منافع دولتهای خودشان عمل کرده و با ایجاد هراس در میان شرکتهای بزرگ سرمایه گذاری غربی ؛ به خصوص نفتی و پتروشیمی؛آنها را از حضور در ایران منصرف می کنند. این رسانه ها حاضر نیستند جو روانی ایجاد شده علیه ایران و امنیتی سازی جمهوری اسلامی ایران را شکسته و واقعیات اقتصادی – اجتماعی کشورمان را منعکس کنند.

رسانه های غربی مدام در گزارشهایشان یادآوری می کنند که هنوز هیچ تحریمی علیه ایران لغو نشده و کنگره و دولت آمریکا و همچنین وزارت خزانه داری این کشور ، با سرمایه گذاران در ایران به شدت برخورد خواهد کرد و هر سرمایه گذار را تنبیه خواهد نمود. خط اصلی این رسانه ها به این شکل دنبال می شود : « از بین بردن شبکه گسترده تحریم ها به مدت زمان زیادی نیاز دارد و هنوز موانع زیادی برای ایران باقی مانده است. درواقع بانک ها و کسب وکارهای بین المللی پس از سال ها تحریم از انجام معامله با ایران بیم دارند. از سوی دیگر احتمال دارد کنگره آمریکا نیز با قانونی جدید به آنها ضربه بزند. هر چند توافق به معنای آن است که ایران می تواند به طور کامل به بازار جهانی نفت و سیستم های مالی بازگردد، ولی هنوز مشخص نیست دوران نقاهت و بازگشت ایران به تجارت بین المللی چه مدت خواهد بود. این در حالی است که شرکت های آمریکایی آخرین شرکت هایی هستند که اجازه می یابند با ایران همکاری کنند. چراکه حتی اگر تحریم های مرتبط با موضوع هسته ای ایران هم لغو شود، آمریکا تحریم های مربوط به حقوق بشر و سایر موضوعات را لغو نمی کند.»

این واضح است که اگر توافق هسته ای صورت گیرد و تحریم ها لغو شود، علاقه زیادی از سوی غرب برای بازگشت به بازار ایران وجود دارد.اما مساله اصلی اینجاست که هنوز بخش مهمی از قوانین و تحریم های آمریکا علیه ایران لغو نشده است و آن ها با همین چماق شرکتهای غربی را از بازگشت به ایران منع می کنند. بعنوان مثال در تحریم های بانکی، ضربه ای کاری یکی از مهم ترین و مخرب ترین تحریم ها به استفاده از بخش ۳۱۱ قانون USA PATRIOT مربوط است که ایران را ناعادلانه مکانی برای پولشویی معرفی کرد و اوباما هنوز حاضر نشده آن را لغو کند.

دولت مردان و دیپلماتهای آمریکایی مدام ایران و شرکتهای خارجی و کشورهایی که با ایران روابط مالی و تجاری دارند را تهدید می کنند که اگر از تحریم ها سر باز بزنند ، با تحریم های فلج کننده وزارت خزانه داری آمریکا مواجه خواهند شد.آنها نه تنها حاضر به لغو و تعلیق تحریم های مهم و تاثیر گذار نیستند ، بلکه در مورد توقف اجرای قانون برخی تحریم ها هم مدام ایران را تهدید می کنند که مکانیزم تحریم ها برگشت پذیر است.این در حالی که تعهدات ایران بازگشت ناپذیر است.آمریکا در تلاش است با گنجاندن بندی درباره «بازگشت آنی تحریم‌ها» راه را برای بهانه‌تراشی‌های آینده خود باز گذارند.«بازگشت آنی تحریم‌ها» یا «Snapback» که به آن مکانیزم ماشه نیز گفته می شود، این روزها وِرد زبان مقامات غربی به ویژه آمریکایی شده است. بر این اساس ، در صورت نقض عهد طرف ایرانی ، تحریم ها به سرعت مجددا وضع می شود.با این کار همه شرکتها و کشورها از برقراری رابطه تجاری با ایران ، خودداری می کنند.بدین ترتیب ، در ظاهر تحریم ها علیه ایران لغو یا تعلیق شده اند ؛ اما در عمل به دلیل قوانین و تهدیدات آمریکا ، هیچ شرکتی در ایران و پروژه های نفتی و گازی ایران مشارکت نمی کند.

به همین خاطر است که طرف ایرانی بر لغو تحریم ها و لغو زیر ساخت قانونی آنها اصرار دارد.به این صورت ، طرف غربی نمی تواند تحریم ها را مجددا به سرعت وضع کند.اگر تحریم های شورای امنیت ، کنگره آمریکا ، دولت آمریکا و اتحادیه اروپا ؛ به سرعت لغو شوند ؛ به سادگی برگشت پذیر نیستند و دقیقا مانند تعهدات ایران ، به طور متناسب اجرا شده اند.تناسب تعهدات طرفین ؛ چیزی است که آمریکا و غرب از آن فرار می کنند و ایران بر آن اصرار دارد.

نویسنده:بهنام خسروی


پایان پیام/

کد خبر 468322

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha