تروریسم پشت  دروازه های کشورهای عربی است

خبرگزاری شبستان: یک رسانه عرب زبان با اشاره به انفجار مسجد شیعیان در کویت آن را سرآغاز بی ثباتی در کشورهای عربی دانست که طی سال های گذشته و هم اکنون حامی گروه های افراطی بوده و هستند،

به گزارش خبرگزاری شبستان، بر اثر وقوع انفجار تروریستی در مسجد امام صادق علیه السلام واقع در منطقه الصوابر در کویت، 25 نفر شهید و 202 تن دیگر زخمی شدند که حال 25 تن از زخمی‌ها وخیم گزارش شده است.گفته می‌شود که 2 هزار روزه‌دار برای ادای نماز جمعه به مسجد امام صادق علیه السلام رفته بودند.این حمله توسط یک عامل انتحاری و بین نمازگزاران در حین مراسم نماز جمعه صورت گرفته است. گزارش شده که نمازگزاران در حال ادای رکعت آخر نماز بودند که این حمله تروریستی به وقوع پیوست.رسانه‌های کویت گزارش دادند که امیر کویت و وزیر کشور، بلافاصله بعد از وقوع انفجار در محل حادثه حاضر شدند.بر اساس این گزارش، گروه تروریستی و تکفیری داعش مسئولیت این انفجار را بر عهده گرفت و اسم فرد انتحاری را «ابو سلیمان‌الموحد» اعلام کرده است.

پایگاه رای الیوم در مطلبی با اشاره به این انفجار آورده است: سناریوی هجوم با کمربند انفجاری و ماده منفجره از مساجد شرق عربستان به کویت منتقل شده است و احتمالا شاهد این پدیده در دیگر کشورهای حوزه خلیج فارس هم خواهیم بود.این موضوع از آن جهت حائز اهمیت است که به ثبات این کشورها مربوط می شود به ویژه که اکثر این کشورها در قبال اقدامات تروریستی از نوعی امنیت برخوردار بودند.

انفجاری که مسجد امام صادق(ع) را در شهر کویت هدف قرار داد در واقع حلقه جدیدی از این سناریو است و چه بسا گواه انفجارهای دیگری به سبب تنش طایفه ای میان سنی ها و شیعیان در این کشور، باشد.

رای الیوم می نویسد: این عجیب نبود که داعش با صدور بیانیه ای رسمی خود را عامل این انفجار انتحاری معرفی کند همانطور که قبلا نیز مسئولیت انفجارهای مساجد و حسینیه های منطقه القطیف که شیعه نشین هستند را بر عهده گرفته است.

کویت و عربستان و قطر متهم به حمایت مالی از گروههای افراطی هستند که برای سرنگونی نظام بشار اسد می جنگند خواه به شکل مستقیم و خواه از طریق بازرگانان و مبلغان کویتی و بسیاری از آنها در فهرست تروریسم قرار دارند و یکی از آنها وزیری بود که مجبور به استعفا از سمت خود شد.

به سبب بحران طایفه ای کویت وضعیت نابسامانی دارد.با توجه به رسانه ها و شبکه های اجتماعی که از نظر مالی تامین می شوند طبیعی است که گروههای افراطی در راستای انفجار مساجد و موسسات اقتصادی و رسانه ای به عنوان یک اقدام انتقام جویانه روی آورند.

شیعیان در کشورهای حوزه خلیج فارس از اینکه مورد بی توجهی قرار می گیرند ناراضی هستند.آنها به ویژه در عربستان سعودی از کارهای دولتی منع می شوند و اجازه ورود به دستگاه های امنیتی و ارتش و اطلاعاتی را ندارند و اگر هم به آنها اجازه ورود داده شود فقط در رده های پایین می مانند.در کویت وضع شیعیان بهتر است زیرا آنها از ثروتمندان هستند و این به خاطر فعالیت اقتصادی آنهاست.آنها حق آزادی عبادت و احداث حسینیه ها و مساجد قرار دارند و در پارلمان کویت نزدیک به 10 نماینده دارند و مناصب وزراتی دارند.

رای الیوم می نویسد: بیشتر کشورهای حوزه خلیج فارس متهم به فراهم آوردن زمینه و بستر لازم برای گروههای اسلامی هستند خواه به شکل مستقیم و خواه به شکل غیر مستقیم و از نظر رسانه ای.کافی است اشاره کنیم که نزدیک به 30 شبکه تلویزیونی اسلامی از عربستان یا با حمایت مالی آن در راستای اقدامات طایفه ای تلاش می کنند.

انفجارهای کویت و قبل از آن انفجار القطیف و الدمام در عربستان به مثابه قله کوه یخی است که امنیت و ثبات کشورهای حوزه خلیج فارس را نشانه رفته است به ویژه که این کشورها از انقلاب های بهار عربی ایمن بوده اند و این کشورها در راستای حمایت مالی از انقلاب های دیگر کشورها حرکت کرده اند به این امید که آتش این انقلاب ها دامن آنها را نگیرد اما گویا اشتباه کرده اند.

این رسانه می نویسد: مصون ماندن از خشونت و تروریسم با اصلاحات داخلی و برابری و توقف همه اقدامات خشونت آمیز در کشورهای حوزه خلیج فارس و نیز دیگر کشورهای عربی حاصل می شود.

پایان پیام

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 468314

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha