به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، سید مهدی رمضانی امروز (3 تیر) در جلسه ستاد سرمایهگذاری با اشاره به ميزان سـرمايه گذاري بخش خصوصی استان اظهار داشت: از ابتداي آذرماه90 تا پايان تيرماه 92 در مجموع یک هزار و 638 طرح به میزان 798 میلیارد و 700میلیون تومان سرمايه گذاري جذب شده است.
وی با بیان اینکه از ابتداي مردادماه92 تا پايان اسفندماه93 در مجموع 10 هزار و 982 طرح به میزان 936 میلیارد و 767 میلیون تومان سرمايه گذاري جذب شده ، افزود: در مقایسه این دو بازه زمانی 570 درصد تعداد طرحها افزایش یافته و 17 درصد مازاد میزان سرمایه جذب شده است.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسانجنوبی گفت: از ابتداي مردادماه92 تا پايان اسفندماه93 در بخش صنعت 267 طرح با 150 میلیارد تومان اعتبار، در بخش معدن 211 طرح با 48 میلیارد تومان اعتبار، در بخش کشاورزی 10422 طرح با 210 میلیارد تومان اعتبار، در بخش گردشگری 26 طرح با یک میلیارد و 600 میلیون تومان اعتبار،در بخش مسکن 56 طرح با 42 میلیارد تومان اعتبار و در بخش حمل و نقل نیز 98 میلیارد تومان اعتبار ، سرمایه گذاری انجام شده است.
وی ادامه داد: همچنین در بخش صنعت استان از ابتداي مردادماه92 تا پايان اسفندماه سال گذشته، یک طرح با سرمایه گذاری خارجی بالغ بر 27 میلیون دلار انجام شده است.
رمضانی با اشاره به بلاتکلیفی استانها در خصوص نحوه پاسخگویی به سرمایه گذاران داخلی، تصریح کرد: با توجه به تعدد دستگاههای مجوز دهنده و پیچیدگی فرآیند صدور مجوز ها، درحال حاضر خلأ وجود يك سازمان يا نهاد كه به صورت متمركز مسئول رسيدگي به درخواست هاي متقاضيان سرمايه گذاري داخلی و رصد آن باشد، احساس ميشود.
وی افزود: باید یک مركز يا سازماني جهت تمركز بخشيدن به سرمايه گذاري داخلي با مديريت يكپارچه و اعمال كنترلهاي لازم براي پاسخگويي و كاهش زمان صدور مجوزها که درخواست سرمايه گذاران را تسهيل و بر آن نظارت کند، وجود داشته باشد.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسانجنوبی پيشنهادات داد از ظرفیت های مرکز خدمات سرمایه گذاری استان تا زمان اصلاح و رفع قوانین ومقررات استفاده شود و مرکز یا نهادی واحد برای رسیدگی به در خواست های سرمایه گذاران داخلی ایجاد شود.
رمضانی به آخرین وضعیت شناسایی و احصاء مجوز های کسب وکار در استان خراسان جنوبي اشاره کرد و بیان داشت: تا کنون 197 مجوز کسب وکار و 14 پيشنهادات ارائه شده پس از بررسی، در پايگاه اطلاع رساني مجوزهاي كسب و كار ثبت و بارگذاری شده است.
وی در ادامه با بیان اینکه تهیه طرح های امکان سنجی و دارای توجیه اقتصادی در استان ضرورت دارد، عنوان کرد: عدم پذیرش طرحهای بدون ساختارمالی و طرح توجیهی توسط فاینانسرها، منقضی شدن اطلاعات ساختار مالی طرحهای توجیهی پس از گذشت زمان کوتاه از جمله چالشهای پیش روی مطالعات امکان سنجی پروژهها توسط دستگاههای دولتی است.
رمضانی عدم پیش بینی چگونگي تهیه طرحهای مطالعاتی توجیهی فنی و اقتصادی تخصصی در قوانین و مقررات ابلاغی در حوزه های مختلف اقتصادی با نگاه جذب سرمایه گذار، زمان بر بودن و نیاز به صرف هزینه و اختصاص اعتبار برای انجام مطالعات امکان سنجی و ايجاد تعهد و مسئوليت براي دستگاه هاي اجرايي ارائه كننده طرح توجيهي را از دیگر چالشهای پیش روی مطالعات امکان سنجی پروژهها توسط دستگاههای دولتی برشمرد.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسانجنوبی با اشاره به اینکه تاکنون مرکز خدمات سرمایه گذاری استان تعداد 255 پروژه اولویتدار و نیمه تمام را شناسايي نموده، تصریح کرد: از اين تعداد 144 پروژه كه داراي خلاصه اطلاعات بوده جهت معرفی به سرمایهگذاران در نسخه جدید کتاب توانمندیها، پتانسیلها و فرصتهای سرمایه گذاری استان درج شده است.
رمضانی ادمه داد: همچنین تعداد 18 پروژه واحدهای صنعتی و خدماتی استان که در حال فعالیت و یا آماده اجرا بوده و با مشکل تأمین مالی مواجه هستند، جهت مشارکت با سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی بخش خصوصی شناسایی شده است.
وی با بیان اینکه تاکنون 11طرح مطالعاتی دارای توجیه فنی و اقتصادی، در سایت فرصت های سرمایه گذاری سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی ایران ثبت شده ، پیشنهاد داد حداقل 10مورد از پروژههای بزرگ استان برای انجام مطالعات امکان سنجی تامین اعتبار شود.
پایان پیام/
نظر شما