ابراهیم مسجدیان، مدیرعامل گیم گیمز در پاسخ به این سوال که بازی های رایانه ای داخلی چقدر توانستند بین کاربران جا باز کند به خبرنگار شبستان گفت: متاسفانه در داخل کشور بازاری برای بازی های رایانه ای وجود ندارد زیرا هم کیفیت بازی ها در مقایسه با بازی های خارجی پایین است و هم قانون کپی رایت رعایت نمی شود.
مسجدیان با بیان اینکه در حال حاضر بازی های موبایل فروش خوبی دارد، اظهار داشت: در حال حاضر بازار بازی های موبایل داغ است و کاربران از بازی های موبایل بیشتر از بازی های رایانه ای استقبال می کنند زیرا این بازی ها کم حجم است و سریع می توانند هزینه را پرداخت و بازی را دانلود کنند.
وی خاطرنشان کرد: بازی های رایانه ای تولید داخل شبه بزرگ هستند و با یک تیم 10 نفره جمع شدند ،در صورتی که این بازی ها در خارج کشور با تیم 500 نفره به ثمر می رسد، بر این اساس نمی توان به راحتی کیفیت بازی های داخلی و خارجی را بدون توجه به امکانات مقایسه کرد.
مدیرعامل گیم گیمز بازی های موبایل را موفق تر از بازی های رایانه ای دانست و افزود: بازی های موبایل تولید داخل از نظر کیفیت به بازارهای خارجی نزدیک هستند اما این فاصله در مورد بازی های رایانه ای نزدیک نیست.
مجدیان در پاسخ به این سوال که آیا محتوای بازی های رایانه ای داخلی بیشتر کپی کاری از بازی های خارجی است، به شبستان گفت: نمی توان گفت کپی کاری، بازی سازان ما از برخی بازی های موفق و پرمخاطب خارجی ایده می گیرند.
وی که از سازندگان بازی شبان است با اشاره به دغدغه مالی بازیسازان تصریح کرد: در درجه اول بازیسازان باید به فکر درآمد باشند زیرا آنها با هزینه شخصی خود بازی می سازند. در درجه دوم باید به فکر بومی سازی باشند البته اگر بازیسازان بخواهند در محتوا به بومی سازی تاکید کنند، نمی توانند عرضه جهانی داشته باشند. تاکنون برای برخی بازی ها ناشر خارجی پیدا شده و آنها فروش جهانی داشتند.
مدیرعامل گیم گیمز با اشاره به مشکلات بازیسازان عنوان کرد: بزرگترین مشکل بازیسازان این است که نهادها و ارگان ها وعده هایی به آنها می دهند اما بدقولی می کنند. بازیسازان بر اساس وعده های آنها برنامه ریزی می کنند و این بدقولی به ضرر بازیسازان تمام می شود. بهتر است بازیسازان روی پای خود بایستند و متکی به نهاد و ارگانی و حتی دولت نباشند.
این بازی ساز در مورد ضرورت تبلیغات برای بازی های رایانه ای اظهار داشت: هزینه تبلیغات به صورت بیلبورد و در تلویزیون بسیار بالاست و از عهده بازیسازان برنمی آید. بازیسازان به دنبال تبلیغات از راه های کم هزینه هستند. ما خود راه ها را پیدا کردیم در سایت ها و شبکه های اجتماعی تبلیغات بازی ها را انجام می دهیم.
پایان پیام/
نظر شما