به گزارش خبرنگار خبرگزاري شبستان از مشهد، حجت الاسلام مهدي مهدوینیا صبح امروز(3تير)در ویژه برنامه «دین، نشاط، زندگی» که با حضور زائران و مجاوران بارگاه منور رضوی در صحن جمهوری اسلامی برگزار شد به موضوع تغذیه صحیح در ماه مبارک رمضان پرداخت.
وی با اشاره به اینکه در روایت معصومین(ع) از روزه به عنوان یک فرآیند درمانگری یاد شده است، ابراز داشت: در حوزه پزشکی یک دوره درمانی، یک ماه به طول می انجامد لذا روزه ماه مبارک رمضان در دوره یک ماه بسیاری از سموم را از بدن دفع و فعالیت کبد، کلیه و دستگاه گوارشی را تنظیم می کند.
این کارشناس طب اسلامی با بیان اینکه روزه سبب مقاوم سازی بدن می شود، اظهار داشت: بالارفتن هوش، نشاط روحی، احساس آرامش و کمتر شدن استرس برخی از فرآیندهای روزه بشمار می رود.
وی در ادامه درباره چگونه افطار کردن عنوان داشت: در هنگام افطار استفاده از نوشیدنی های گرم در کنار شیرینی های طبیعی چون خرما و عسل مورد توصیه اهل بیت(ع) قرار گرفته است.
این کارشناس دینی استفاده از آب سرد در هنگام افطار را علت احساس کسالت بعد از افطار معرفی کرد و ابراز داشت: در ابتدای افطار استفاده از نوشیدنی های سرد، افزون بر کسالت و سستی باعث غلظت خون، کبد چرب و گرفتگی رگ نیز می شود.
وی با اشاره به اینکه خوردن آش رشته بخاطر سخت هضمی برای افطار مناسب نیست، اظهار داشت: سوپ و حلیم بهترین غذا برای افطار بشمار می رود و به طور کلی غذاهایی که هضم آنها آسان است، برای افطار مناسب است.
مهدوی نیا با تاکید بر مصرف سبزیجات و لیمو ترش هنگام افطار و سحر اعلام داشت: نوشیدن شربت سکنجبین، تخم شربتی و خاکشیر باعث رفع تشنگی می شود و بهتر است یک الی دو ساعت بعد از افطار از میوه های متنوعی چون هندوانه و خربزه و انگوراستفاده کرد.
وی خوردن آب میان افطار و سحر را، عامل ضعف و درد معده معرفی کرد و اظهار داشت: 30 الی 40 دقیقه بعد از افطار بهترین زمان برای میل آب و دیگر نوشیدنی ها می باشد.
این استاد حوزه افزود: در خوردن غذای سحری باید وسعت وقت وجود داشته باشد و از غذای های چرب، سرخ کردنی، خشک و سنگین هضم پرهیز کرد.
وی تاکید کرد: غذای سحری هر مقدار سبک هضم باشد، قدرت و مقاومت بدن در برابر گرسنگی بیشتر شده و خوردن خربزه بعد از سحری از تشنگی در طول روز جلوگیری می کند.
پايان پيام/
نظر شما