به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، محمدرضا پارسی، مدیرکل بهزیستی گیلان امروز(3 تیر) در نشست خبری با اصحاب رسانه استان به مناسبت هفته مواد مخدر با بیان اینکه پیشگیری همواره مقدم بر درمان است، اظهارکرد: اولویت سازمان بهزیستی در بحث مبارزه با مواد مخدر پیشگیری است.
وی ادامه داد: برای اثربخشی پیشگیری از اعتیاد باید این نوع پیشگیری از سنین پائینتر از سن ابتلا به اعتیاد انجام شود که بدان پیشگیری نخستین گفته میشود.
پارسی آموزش و آگاهی را یکی از استراتژیهای پیشگیری دانست و افزود: باید نوع آموزشها متناسب با نوع گروه هدف بوده و برای کودکان، والدین و دانش آموزان متفاوت باشد.
وی آموزش مهارتهای زندگی را اصلی مهم دانست و تصریح کرد: باید مهارت نه گفتن را به افراد یاد دهیم و زمینهایی فراهم کنیم تا گروههای هدف از مشاورههای بهزیستی بهره مند شوند.
مدیرکل بهزیستی گیلان با بیان اینکه هر فردی ممکن است در طول زندگی دچار یک بحران شود اذعان کرد: در مواقع بحران احتمال استفاده از مواد افزایش مییابد و باید مداخله به موقع داشت تا بحران رفع شود و میتوان از طریق خطوط 2480 و 123 این بحرانها را برای مداخله به هنگام اطلاع داد.
وی ادامه داد: جوامعی که از نظر باورهای مذهبی و فرهنگی در سطوح بالاتری هستند کمتر در معرض مواد مخدر قرار دارند.
پارسی با اشاره به نقش آگاهی در پیشگیری از مواد مخدر تصریح کرد: این آگاهی باید به گونهایی عمیق و نهادینه شود که منجر به تغییر نگرش و رفتار گردد.
وی با بیان اینکه آموزش در بدنه اجتماع با مشارکت مردم تحقق مییابد اذعان کرد: در زمینه پیشگیری برنامههای بهزیستی اجتماع محور است و در سال 93 توانستیم جمعیتی بالغ بر 500 هزار نفر را در محلههای شهری، روستایی، مهدکودک، محیط صنعتی و نظامی تحت آموزش قرار دهیم.
مدیرکل بهزیستی گیلان تصریح کرد: 150 هزار نفر به صورت چهره به چهره متناسب با گروه هدف آموزش دیدند.
وی در ادامه با بیان اینکه اعتیاد یک برچسب اجتماعی است اذعان کرد: 2.5 درصد جمعیت گیلان با معضل اعتیاد درگیر است.
پارسی افزود:60 هزار نفر در گیلان معتاد هستند که از این تعداد 10 درصد را بانوان تشکیل میدهند.
وی با بیان اینکه سن اعتیاد به زیر 30 سال کاهش یافته است اذعان کرد: بیشترین رده سنی استفاده از مواد مخدر بین 25 تا 30 سال است.
مدیرکل بهزیستی گیلان با اشاره به فعالیت مراکز اقامتی ترک اعتیاد کوتاه مدت، بلند مدت در استان اذعان کرد: هم اکنون 77 مرکز سرپایی درمان اعتیاد و 47 مرکز اقامتی میان مدت، و یک مرکز اقامتی طولانی مدت در استان مشغول ارائه خدمات است.
پایان پیام/
نظر شما