پیشگیری از وقوع جرم بیشتر مورد توجه قرار گیرد

خبرگزاری شبستان: آيت ‌الله سيدمحمدعلی موسوی جزايری، اظهار داشت: مجموعه دستگاه قضایی به دنبال کشف تخلفات و جرائم و مجازات مجرمان است اما بهتر آن است که به امر پیشگیری توجه بیشتری شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز و به نقل از روابط عمومی دادگستری خوزستان، آيت ‌الله سيدمحمدعلی موسوی جزايری، نماینده ولی فقیه در استان خوزستان و امام جمعه اهواز، در دیدار مسئولان قضایی دادگستری و مدیران ادارات تابعه دستگاه قضایی در استان گفت: دستگاه قضایی استان طی سال های اخیر در یک مسیر صعودی قرار گرفته که امیدواریم این روند در آینده نیز ادامه داشته باشد.

 

وی با اشاره به اهمیت نقش پیشگیری در کاهش آسیب های اجتماعی و جرائم، تصریح کرد: مجموعه دستگاه قضایی به دنبال کشف تخلفات و جرائم و مجازات مجرمان است اما بهتر آن است که به امر پیشگیری توجه بیشتری شود.

 

وی با بیان اینکه پیشگیری به معنای ایجاد تقوا بین مردم است و باید اقدامات ما به سمتی باشد که مردم جامعه متقی و پرهیزکار باشند تا زمینه های وقوع جرائم کاهش یابد افزود: دستگاه قضایی با تشکیل معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قدم مؤثری دراین راستا برداشته اما به تنهایی نمی تواند آن را در جامعه اجرا کند.

 

آيت الله موسوی جزايری، خاطر نشان كرد: افرادی که نقش تربیتی و تقواساز را در جامعه دارند، باید مردم را تقوا دعوت کنند و روحانیون، علما و فضلا در این راه می توانند نقش پررنگی داشته باشند. 

 

وی به نقش پژوهش در پیشگیری از وقوع جرم اشاره کرد و ادامه داد: با بررسی پرونده ها و مصاحبه با زندانیان می توان دریافت که کدام جرائم در کدام مناطق بیشتر رخ می دهد و علل و عوامل آن نیز ریشه یابی شود؛ با کسب این اطلاعات برنامه ریزی بهتری در زمینه فرهنگی و آموزشی صورت می گیرد.

 

وی با اشاره به اینکه تغییر اعتقادات برخی از مذهب شیعه به فرقه ضاله وهابیت فاجعه ساز است و آسیب های اجتماعی و جرائم متعددی را به دنبال دارد عنوان کرد: این مسئله که هر بار اتفاق ناگواری در یک منطقه از استان می دهد به این دلیل است که منافقان و معاندان نظام اسلامی هرگاه تحت فشار واقع می شوند به مکان دیگری در استان نقل مکان می کنند.

 

نماینده ولی فقیه در استان خوزستان، یاد آور شد: هم اکنون حوزه های علمیه از تمرکز خارج شده اند و در مناطق مختلف استان به ویژه مناطق محروم حوزه های علمیه جدید تأسیس و طلاب فاضل در حال فعالیت در این مناطق هستند.

 

همچنین حجت الاسلام عبدالحمید امانت بهبهانی، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان خوزستان، با ارائه گزارشی از عملکرد این معاونت، اضافه کرد: طی سال های گذشته با برگزاری دوره های آموزشی و کارگاهی برای اقشار مختلف مردم، 110 هزار نفر نیروی کارآزموده ستادهای مردمی پیشگیری از وقوع جرم استان شده اند.

 

وی با بیان اینکه کارگروه های متعددی در این معاونت تشکیل شده که جلسات آن به صورت مرتب با حضور اعضا برگزار می شود ابراز کرد: با تشکیل کارگروه ویژه در آموزش و پرورش استان، هم اکنون 35 نفر از قضات مرکز استان با حضور در مدارس پیش دانشگاهی، مسائل اولیه حقوقی را برای دانش آموزان این مقطع تحصیلی مطرح می کنند.

 

حجت الاسلام امانت بهبهانی اذعان داشت: همچنین 400 نفر از اساتید فرهیخته، کارشناسان و کارشناسان ارشد در کارگروه ویژه دانشگاه های استان عضو هستند که در این کارگروه اقدامات زیربنایی در حال انجام است.

 

وی برای بهره مندی از حضور روحانیون و طلاب در برنامه های معاونت پیشگیری از آسیب های اجتماعی و جرائم، اعلام آمادگی کرد و گفت: ما همواره خواهان این بوده و هستیم که از ظرفیت عظیم حوزه های علمیه در برنامه های این معاونت استفاده کنیم و از حضور این عزیزان در کارگروه ها استقبال می کنیم.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 467671

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha