بحران کم آبی در ۲۷۷ روستای استان زنجان

خبرگزاری شبستان: مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان زنجان به بحران کم آبی در ۲۷۷ روستا اشاره کرد و افزود: این بحران در ۸۲ روستا از طریق آبرسانی سیار، در ۵۴ روستا با اجاره چاه، در هفت روستا از طریق خرید آب ، در ۳۳ روستا از طریق آب بسته بندی شده و در ۱۰ روستا با جیره بندی تامین خواهد شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از زنجان، محمد حسین مهان‌فر، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان زنجان امروز(2 تیر) در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه از (1 تا 7 تیر) به عنوان هفته صرفه جویی در مصرف آب نامگذاری شده است، اظهار کرد: شرایط رسانه ای نسبت به گذشته تغییر کرده است و همه مردم از طریق شبکه های اجتماعی کار اطلاع رسانی را برای رسانه ها دشوار کرده است.

 

وی با اشاره به اینکه امکان سنجش اخبار رسانه ها برای مردم بیشتر شده است، افزود: همین مساله باعث شده است رسانه ها با دقت بیشتری به کار اطلاع رسانی بپردازند.

 

این مقام مسئول با یادآوری اینک رسالت روابط عمومی دستگاه های اجرایی برای اطلاع رسانی موثر و به هنگام نیز سنگین تر شده است، خاطرنشان کرد: این عملکرد در بین رسانه های استان زنجان مطلوب بوده است.

 

مهان فر با اشاره به اینکه آب گرانبهاترین دارایی انسان محسوب می شود، افزود: از کل آبی که در دنیا مصرف می شود 70 درصد در بخش کشاورزی، 23 درصد در صنعت و 7 درصد در شرب استفاده می شود.

 

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان زنجان با اشاره به اینکه در استان زنجان 89 درصد آب مصرفی در بخش کشاورزی و 3.8 درصد در صنعت و 6.77 درصد در بخش شرب مصرف می شود، افزود: در استان زنجان نسبت به میانگین جهانی و کشوری میزان آب مصرفی در بخش شرب بسیار کم است.

 

مهان فر با اشاره به اینکه تعداد کل منابع تامین آب 676 مورد است، ادامه داد: این منابع به شکل 300 حلقه چاه د مدار، 207 دهنه چشمه و 169 رشته قنات تامین می شود.

 

وی با یادآوری اینکه صرفه جویی 10 درصدی آب در کشاورزی می تواند آبی که در اختیار شرب و صنعت قرار می گیرد را 2 برابر کند، ادامه داد: در بخش شرب نیز باید صرفه جویی انجام شود و رسانه ها می توانند در حل بحران آب و نهادینه کردن فرهنگ مدیریت مصرف آب موثر باشند.

 

این مقام مسئول با اشاره به اینکه میزان بارش در استان زنجان 300 میلی لیتر بوده است که با کاهش 11 درصدی با سنوات گذشته مواجه بودیم، افزود: وجود چاه های غیرمجاز و جلوگیری از این برداشت ها موجب شده بهتر از این از منابع آبی حفاظت کنیم.

 

وی با اشاره به اینکه برخورد چهره به چهره با مصرف کنندگان می تواند موجب آگاهی بیشتر در مورد کنترل بهینه مصرف آب می شود، ادامه داد: سال گذشته 188 میلیارد ریال اعتبار تخصیص یافته داشتیم که نسبت به سال 92، رشد چهار برابری داشته است.

 

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان زنجان ادامه داد: با تخصیص اعتبارات در بخش نگهداری و بهره برداری آب و توسعه آن گام های بلند برداشته شده است.

 

وی افزود: ارتباط مستقیم و مستمری در بخش کمی و کیفی ارائه خدمات به مردم و تخصیص اعتبارات برای نگهداری و بهره برداری آب وجود دارد.

 

این مقام مسئول با یادآوری اینکه در استان زنجان 556 روستا تحت پوشش این شرکت هستند، افزود: 96 هزار و 90 مشترک از خدمات این شرکت بهره مند هستند.

 

مهان فر تعداد روستاهای دارای پروژه اجرایی آب در سال گذشته را 104 روستا اعلام کرد و گفت: متوسط مصرف سرانه هر نفر در شبانه روز 155 لیتر است.

 

این مقام مسئول به بحران کم آبی در 277 روستا در استان زنجان اشاره کرد و افزود: این بحران در 82 روستا از طریق آبرسانی سیار، در 54 روستا با اجاره چاه، در هفت روستا از طریق خرید آب، در 33 روستا از طریق آب بسته بندی شده و در 10 روستا با جیره بندی تامین خواهد شد.

 

پایان پیام/

کد خبر 467547

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha