خبرگزاری شبستان: لوران فابیوس وزیر خارجه فرانسه روز یکشنبه در ادامه نشستهایش با مقامات اسرائیلی، با «رئوین ریولین» رئیس رژیمصهیونیستی دیدار کرد.در این دیدار که در تل آویو برگزار شده است ، همچنین وی تاکید کرده است که پاریس به امنیت اسرائیل متعهد است و از ابتدای مذاکرات هستهای با ایران همواره مقید به جلوگیری از دستیابی تهران به تسلیحات هستهای (؟!)بوده است.در تکمیل پازل ایران هراسی برای کسب امتیاز بیشتر از جمهوری اسلامی ایران هم ، یولین هم همانند بنیامین نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی ایران را تهدیدی برای تلآویو خواند و گفت تهدید تهران تنها محدود به مسئله هستهای نیست، چراکه این کشور حزبالله لبنان را حمایت کرده و اکنون نفوذ خود را در کشورهای مختلف منطقه گسترش داده است.وی همچنین گفت: «ما باید تهدید ایران را بسیار جدی بگیریم. ما در معرض تهدید فوری قدرت امپریالیستیای هستیم که علنا در سازمان ملل اعلام کرده است که میخواهد اسرائیل را نابود کند.»
فرانسه به عنوان یکی از پنج کشور عضو دائم شورای امنیت که مجهز به قدرت هستهای است و نیز به عنوان کشوری که رسالتی جهانی برای خود قائل است و به همراه آلمان نقش تعیین کنندهای در اتحادیه اروپا دارد، از جمله قدرتهایی است که میکوشد در سیاست بینالملل نقشی عمده و تأثیرگذار ایفا کند. از اینرو، بررسی سیاست خارجی این کشور و رویکرد آن به مسائل ایران حائز اهمیت است. اهمیت این موضوع با توجه به تغییراتی که در سالهای اخیر در سیاست خارجی فرانسه به وجود آمده و موضع تندتر این کشور نسبت به مسئله هستهای ایران، دو چندان میشود.
به نظر می رسد وزیر خارجه فرانسه جای مقامات آمریکایی را گرفته است و پیش و پس از شرکت در مذاکرات هسته ای ، به تل آویو رفته و به مقامات اسرائیل گزارش می دهد.اما دلیل این امر چیست؟چرا پاریس در هفته قبل از توافق ژنو ( سوم آذر 1392 ) نقش پلیس بد را بازی کرد؟چرا فرانسه موضع تندی نسبت به ایران دارد؟شبستان در سلسله گزارش هایی تحلیلی – تبیینی به بررسی موضع کشورهای حاضر در مذاکرات هسته ای به ایران پرداخته است و اکنون در این گزارش نگارنده سعی دارد موضع فرانسه را بررسی کند.«لوران فابیوس» وزیر خارجه فرانسه بارها پس از نشست دوجانبه با محمدجواد ظریف، همتای ایرانی خود گفته است که : «در پی رسیدن به توافق هستیم اما توافقی محکم و نه توافقی بد.»
فروش تسلیحات گران قیمت به رقبا و دشمنان منطقه ای ایران:
روز دوشنبه چهارم می (14 اردیبهشت) دوحه شاهد امضای قرارداد فروش 24 فروند جنگنده رافال به نیروی هوایی قطر بود. این قرارداد 3/6 میلیارد یورویی (02/7 میلیارد دلار) به وسیله شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر و فرانسوا هولاند رئیسجمهور فرانسه، به امضا رسید. هولاند در رأس یک هیئت بلندپایه کشورش شامل «لوران فابیوس » وزیر مور خارجه و «ژان ایو له دریان » وزیر دفاع عازم خلیجفارس شده بود تا علاوهبر نهایی کردن قرارداد فروش جنگندههای رافال به قطر، به عنوان نخستین رهبر یک کشور غربی در نشست سران کشورهای شورای همکاری خلیجفارس که روز سهشنبه پنجم می در ریاض برگزار میشد، شرکت کند.
بدین ترتیب ، کشورهای حاشیه خلیج فارس که به غلط فکر می کنند بعد از توافق احتمالی هسته ای ، ایران ژاندارم منطقه خواهد شد ، به خرید سلاح روی آورده اند و به نوعی به آمریکا دهن کجی می کنند.آنها پول و دلارهای نفتی خود را در اختیار کشورهایی قرار می دهند و آن کشورها نیز به عنوان رشوه ، در مذاکرات با ایران و توافق احتمالی مخالفت می کنند.همزمان با کاهش نفوذ و نقش ایالات متحده در جهان عرب و نیز نگرانیهای رو به افزایش امنیتی در مورد فعالیتهای گروههای شبهنظامی تندرو در منطقه، جنگ داخلی خونین در سوریه، جنگ علیه داعش در عراق و سوریه، بحران یمن و افزایش نفوذ ایران به عنوان کشوری دارای فناوری هستهای در منطقه، فرانسه از فرصت استفاده میکند و قراردادهای تسلیحاتی پرسودی را با کشورهایی مانند مصر و قطر به امضاء میرساند.به عبارت دیگر قطر امروز با خرید رافال به آمریکا می گوید که ما نیازی به شما نداریم و با دهن کجی به آمریکا می گوید که از فرانسه خریداری می کند.زیرا اعراب فکر می کنند که آمریکا متحدانش را رها کرده و به سراغ ابر قدرت منطقه یعنی ایران رفته است.
ایران هراسی مستمر:
«ما باید تهدید ایران را بسیار جدی بگیریم. ما در معرض تهدید فوری قدرت امپریالیستیای هستیم که علنا در سازمان ملل اعلام کرده است که میخواهد اسرائیل را نابود کند.»
این بخش دائمی و تکراری سخنان مقامات اسرائیل است.هیچ کس نیست بگوید چه کسی طرف دیگر را به حمله نظامی تهدید می کند؟چه کسی دانشمندان هسته ای را ترور می کند؟چه کسی عامل ارسال ویروس های مخرب است؟ایران هراسی صورت می گیرد تا فروش سلاح های غربی به اسرائیل با روندی رو به رشد همراه باشد. ایران هراسی صورت می گیرد تا میان برنامه هسته ای و موشکی پل زده شود.ایران هراسی صورت می گیرد تا لابی اسرائیل در کشورهای اروپایی و به خصوص فرانسه ، مدام به وظیفه اش که جمع آوری کمک های مالی برای اسرائیل است است عمل کند.بعد از قضیه شارلی ابدو هم نخست وزیر اسرائیل ، پیش قدم شد و خواهان مهاجرت یهودیان به فلسطین شد.وی ادعا می کرد یهودیان در اسرائیل در امنیت هستند!
نتیجه گیری:
فرانسه به عنوان یک قدرت هستهای نگران این است که امتیازاتش در شورای امنیت، از سوی قدرتهای نوظهوری مانند ایران مورد چالش قرار گیرد. همچنین افزایش قدرت و نفوذ منطقهای ایران در تعارض با منافع فرانسه و سایر قدرتها قرار دارد و نیز همسویی فرانسه با امریکا و اسرائیل در تقابل با برنامه هستهای ایران، برای فرانسه فرصت نزدیکی راهبردی با این کشورها را ایجاد میکند. فرانسه نه تنها به دلیل متزلزل شدن موقعیت خود به لحاظ شکسته شدن انحصار هستهای بلکه همچنین به این دلیل به مخالفت با برنامه هستهای ایران پرداخته که موفقیت ایران در تثبیت موقعیت خود به عنوان یک قدرت هستهای فاقد تسلیحات هستهای، بهانههای همیشگی این کشور را برای عدم اجرای تعهداتش در رابطه با قراردادهای هستهای که در دوران پیش از انقلاب با ایران منعقد نموده است، از دست آن خارج میکند.
نویسنده:بهنام خسروی
منابع:
- http://www.tisri.org/default-1869.aspx
پایان پیام/
نظر شما