دکتر حسین فاطمی به شخصیت‌های مانا پیوست

خبرگزاری شبستان: کتاب «زندگی‌نامه دکترسید حسین فاطمی» نوشته محمد چگینی از مجموعه شخصیت‌های مانا منتشر می‌شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از سوره مهر،محمد چگینی، نویسنده کتاب زندگی‌نامه «دکترسید حسین فاطمی» از مجموعه کتاب‌های شخصیت‌های مانا، درباره این کتاب گفت: تاریخ ایران همیشه در هر برهه زمانی شخصیت‌هایی را پرورش داده که به دنبال حفظ استقلال ایران بوده‌اند و دکتر فاطمی یکی از شخصیت‌های موثر در تاریخ ایران به شمار می‌رود، که در این کتاب به زندگینامه ایشان پرداخته‌ایم.

چگینی اظهار داشت: دکتر فاطمی در سال 1296 در شهر نائین اصفهان متولد و در سال 1316 برای تحصیل و فعالیت مطبوعاتی به تهران مهاجرت می‌کند. از همین سال به مدت سه سال با روزنامه ستاره به همکاری می‌پردازد و در سال 1319 به اصفهان بر می‌گردد. مجددا سال 1321 به تهران برمی‌گردد و اقدام به انتشار روزنامه باخترمی‌کند که تا سال 1324 ادامه می‌یابد. در همان سال فاطمی تصمیم می‌گیرد، برای ادامه تحصیل به فرانسه سفر کند و سرانجام در مهرماه 1327 در رشته حقوق فارغ التحصیل می‌شود و در بازگشت به ایران، دی ماه 1328 روزنامه باختر امروز را منتشر می‌کند.

این نویسنده خاطرنشان کرد: اواخر سال 1328 به دنبال تشکیل جبهه ملی، فاطمی در کنار مصدق قرار می‌گیرد و روزنامه خود را ارگان جبهه ملی می‌کند. فعالیت‌ها و برنامه‌ریزیهای او در جبهه ملی باعث می‌شود او را به عنوان کارگردان جبهه ملی و مشاور نزدیک دکتر مصدق بشناسند.

وی ادامه داد: با آغاز نخست وزیری دکترمصدق، حسین فاطمی به عنوان معاونت سیاسی و پارلمانی دولت وقت انتخاب می‌شود و نزدیک هشت ماه دراین سمت باقی می‌ماند تا اینکه در اواخر آذرماه سال 1330 برای شرکت در انتخابات مجلس شورای ملی از سمت خود کناره‌گیری می‌کند. در بهمن ماه 1330 در مراسمی که دکتر فاطمی در آن مشغول به سخنرانی بود مورد اصابت گلوله قرار می‌گیرد که در اروپا تحت عمل جراحی و درمان قرار می‌گیرد.

چگینی اضافه کرد: در مهرماه 1331 فاطمی عهده‌دار وزارت امور خارجه می‌شود. در این سمت در اجرای سیاست خارجی دولت قاطعانه عمل می‌کند که عمده‌ترین کارهای اساسی او در وزارت امور خارجه قطع رابطه سیاسی با انگلستان و بستن سفارت انگلستان در تهران و کنسولگری‌ها این کشور در شهرستان‌ها بود. روز ششم اسفندماه 1332 فاطمی توسط مأموران فرمانداری نظامی دستگیر و در حین انتقال به شهربانی توسط عده‌ای مورد ضرب و شتم با چاقو ترور می‌شود که از این مهلکه هم جان به در می‌برد و سرانجام در مهرماه 1333 دادگاه حکم اعدام او را صادر می‌کند و در 19 آبان ماه 1333 تیر باران می‌شود.

چگینی هدف از نگارش این کتاب را آشنایی بیشتر با این شخصیت دکتر فاطمی عنوان کرد و گفت: دکتر فاطمی با وجود اینکه یکی از شخصیت‌های ارزشمند و جنجالی در تاریخ ایران  است، ولی کمتر در آثار مکتوب به ایشان پرداخته شده است. بر همین اساس زندگی ایشان را بطور کامل بازگو کردم و تلاشم بر این بود تا تمام خاطرات ایشان در این کتاب گنجانده شود.

پایان پیام/

کد خبر 467168

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha