ناصر محمدی، عکاس و مدرس عکاسی در دانشگاه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از زنجان اظهار کرد: از نظر سازمان جهانی بهداشت سلامت انسان، دارای سه بعد جسمی، روانی و اجتماعی است که مانند حلقه های زنجیر به هم متصل اند.
وی با اشاره به اینکه جامعه زمانی می تواند سالم و متعادل باشد که انسان ها با برخورداری از سلامت روان در عرصه های مختلف اجتماعی به فعالیت بپردازند، ادامه داد: زندگی و تاریخ بشری بدون هنر غیرقابل تجسم است چرا که هنر در سازگاری و ارتقای معرفت جوامع در همه جوانب زندگی بشر و در همه دوره ها و اعصار نفوذ و حضور داشته است و اکنون هنر درمانی یکی از شیوه های کاربردی است که از آن در تقویت سلامت روان عموم و پیشگری استفاده می شود.
این هنرمند عکاسی تصریح کرد: با این تفکر، اندیشه و نگاه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زنجان حرکتی ماندگار و تاثیر گذار به نام جشنواره عکس سلامت روان را آغاز کرد، که اکنون بعد از برگزاری سه دوره موفق این جشنواره می رود که تبدیل به یک جریان بزرگ هنری در سطح منطقه شود.
محمدی با بیان اینکه هنر هر چه که باشد، به بیان چیزی در این زندگی خلاصه می شود، افزود: از بیان کمال و زیبایی و احساسات گرفته تا بیانِ هنر برای خودش.
وی افزود: هنر در این بیان خود، گاه رازآلودگی، شک و تردید و اغراق و تاکید و تضاد و هم احساسی با دیگران رابه کار می گیرد تا ماندگاری خود را سبب شود.
به گفته محمدی، هنر عکاسی از جمله هنرهای مدرن و پرطرفدار معاصر است و در مقایسه با سایر هنرها، عکاسی دارای ویژگی خاص و متفاوتی می باشد.
وی با اشاره به اینکه عکاسی به رغم توانایی هایش برای مستند کردن محیط زندگی ما، دارای محدودیت هایی است که از ذات این پدیده نشأت می گیرد، گفت: برخلاف هنرهای دیگر مانند نقاشی که هنرمند مختار است عناصر دلخواه خود را بر بوم نقاشی بنشاند، عکاس محدود است به این که با حذف عناصر ناخواسته از صحنه های واقعی پیرامون خود، توجه بیننده را به عناصر مورد نظرش جلب کند و بدینسان مقصود خود را به بیننده منتقل کند.
این استاد عکاسی با یادآوری اینکه ما در سطح کشور شاهد برگزاری جشنواره های مختلف عکاسی با موضوعات مختلف هستیم، اظهار کرد: موضوعاتی که ورود به آنها و کار کردن در آن چندان سخت و دشوار نیست و عکاس به راحتی می تواند با دقت و تامل به یک تک عکس یا مجموعه عکس خوب دست یابد و به کار قابل قبولی برسد.
به گفته محمدی، اما برخی مواقع یک سری از موضوعات خاص و پیچیده وجود دارد که نیازمند این است که هنرمند با یک اشرافیت و آگاهی بسیار بالا و مسلط به آن موضوع کار عکاسی را انجام دهد، از جمله این موضوعات بسیار سخت و پیچیده موضوع سلامت روان است که دارای ابعاد بسیار گسترده و دشوار است.
داور سومین جشنواره ملی عکس سلامت روان خاطرنشان کرد: ولی با وجود این مسئله با ارزیابی آثار رسیده به دبیرخانه جشنواره سلامت روان عکاسان تا حد بسیار خوبی توانسته بودند، به این مسئله فائق آیند.
به گفته محمدی جشنواره عکس سلامت روان با برگزاری سه دوره موفق خود توانست فضای رقابتی دلنشین واستانداردی را در بین عکاسان کشور بوجود آورد.
وی ادامه داد: نمایش ودیده شدن عکس های جشنواره از طریق چاپ کتاب نفیس آثار راه یافته به بخش مسابقه در دو دوره آن و توزیع آن در بین عکاسان کل کشور رویکرد و تعریف جشنواره از مفهوم سلامت روان را برای عکاسان و علاقمندان فراهم آورد.
این هنرمند عکاسی افزود: چاپ کتاب جشنواره نشان از تلاش مجددانه برگزارکنندگان بود که این حرکت فرهنگی شروع شده را تا به سرانجام خویش برسانند، چرا که در برخی موارد شاهد آن هستیم که به دلایل مختلف در برخی از جشنواره ها چاپ کتاب در بین راه می ماند و هرگز این امر محقق نمی شود.
محمدی با اشاره به اینکه برگزاری نمایشگاه آثار برگزیده در اندازه بسیار مناسب و با چاپی عالی و نوع جنس کاغذ چاپ، نحوه پاسپارتو، نوع قاب، چیدمان از اتفاق های خوب جشنواره عکس سلامت روان بود، تصریح کرد: ایجاد موضوعی بکر با عنوان سلامت روان برای نخستین بار در سطح کشور و ارائه تعریفی روشن در ابتدای مسیر خود برای عکاسان از دلایل موفقیت این جشنواره بود.
این استاد دانشگاه افزود: برگزاری سه دوره موفق جشنواره عکس سلامت روان نمایشی است از توان واراده مردان و زنانی سخت کوش وپرتلاشاست که می توانند جان تازه ای به عکاسی ایران ببخشند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: امید است ما شاهد برگزاری دوره های بعدی این جشنواره با قدرت و گستردگی بیشتر باشیم تا از این رهگذر عکاسی زنجان به جایگاه واقعی خود در سطح کشور برسد.
پایان پیام/
نظر شما