به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین حسین انصاریان، مفسر قرآن کریم و استاد حوزه علمیه قم امروز یکشنبه 31 خردادماه 94 در جمع روزه داران و نمازگزاران مسجد حضرت امیر (ع) تهران گفت: بالاترین ویژگی ای که خداوند مهربان در قرآن مجید برای پیغمبر عظیم الشان اسلام بیان کرده عبد بودن اوست.
وی اضافه کرد: خیلی مهم است که وقتی خداوند می خواهد درباره نزول قرآن به حضرت سخن بگوید به جای اینکه بگوید ما این قرآن را بر پیامبر یا رسول خود نازل کردیم می گوید ما این کتاب را بر بنده خود فرو فرستادیم.
حجت الاسلام والمسلمین انصاریان افزود: اهل دل و اهل الله و به قول ابی عبدالله اهل اشارات که حتی در حروف نیز دقت می کنند می فرمایند حرف عین در عبد به این معناست که عبد واقعی عرفان به حق دارد و این حس را دارد که من وظیفه و مسئولیت دارم که تسلیم او باشم. در این معنا امیرالمومنین (ع) یک عبد واقعی است که می فرماید محبوب من ترس از دوزخ مرا وادار به عبادت تو نکرد و طمع به بهشت موتور حرکت بندگی من نبود. نظر من فقط بندگی توست زیرا یافتم که سزاوار و شایسته بندگی هستی.
استاد حوزه با اشاره به اینکه اهل دل و اهل الله در نتیجه اندیشه در آثار خود و معرفت به آنها به خداوند عشق یافته اند و تمام زیبایی های عالم را در کنار زیبایی های خدا مانند یک نقطه نیز ندانسته اند، گفت:
یک شبی مجنون به خلوتگاه ناز
با خدای خویشتن می کرد ناز
ای خدا نامم تو مجنون کرده ای
بحر یک لیلی دلم خون کرده ای
ای خدا آخر نصیبم کجاست
مردم از حسرت حبیب من کجاست
ای خدا من کم نیم از بت پرست
روی امیدم به درگاه تو هست
ای خدا من کم نیم از ذره ای
عاشقم بر روی آهو بره ای
پس خطابت ای شوریده حال
هر چه می خواهی به درگاهم بنال
کار لیلی نیست این کار من است
روی خوبان است و روی من است
مفسر قرآن کریم با اشاره به اینکه عاشق هیچ توقعی از معشوق ندارد و فقط دنبال رضایت معشوق است، تصریح کرد: چنین عاشقی به این کار ندارد که هوا گرم یا سرد است و تنها برای رضای خدا حتی در تابستان 18 ساعت روزه دار می باشد. بنده چند وقت پیش در فنلاند منبر می رفتم و از بعضی از آنها پرسیدم آیا در ایام تابستان 22 ساعت روزه دار هستید که پاسخ دادند با جان و دل روزه می گیریم.
وی ادامه داد: حرف عین در کلمه عبد به معنای خیر یعنی نیکی و خیرخواهی و حرف دل به معنای دنو یعنی مقام قرب محبوب و تبدیل شدن هجران به وصال است، اظهار داشت: بنابراین عبد واقعی یعنی کسی که خدا را شامل شناخت تمام زیبایی ها و نیکی های عالم را انجام داد و هیچ کس مثل او به قرب الهی نرسیده است.
حجت الاسلام والمسلمین انصاریان بیان کرد: پیامبر به معنای یک عبد واقعی تنها شنوای حق بود و گوشش وقت شنیدن کلام الهی و حرف درست و حسابی بود و چنین گوشی تنها خدا را عبادت می کند.
وی با بیان اینکه عبادت پاک یعنی وقت گوش برای شنیدن حرف الهی و موعظه، دوری چشم از نگاه به محرمات و غیره تصریح کرد: بیشترین عبادت زبان پیامبر عظیم الشان اسلام از زبان بعثت تا رحلت سخن گفتن درباره امیرالمومنین (ع) بود.
حجت الاسلام والمسلمین انصاریان اضافه کرد: پیغمبر (ص) به علی (ع) گفت می ترسم اگر پرده از حقایق وجود بردارم بعد از مردن من مردم تو را خدا بدانند.
استاد حوزه با تاکید بر اینکه بیشترین عبادت زبان پیغمبر بیان ارزش های وجود مبارک امیرالمومنین علی (ع) است، گفت: اگر ما روایات مربوط به فضیلت علی را در کتب خودمان می آوردیم می گفتند این روایات را شیعه ساخته است اما خداوند روایات مربوط به فضیلت و مقام حضرت علی را به قلم اهل تسنن نقل کرده است تا حجتی برای همه باشد.
پایان پیام/
نظر شما