گروه قرآن و معارف _ خبرگزاری شبستان: همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان، ماه دعا و مناجات فرصتی دست داد تا با دعوت از مداحان و ذاکران اهل بیت(ع) در خبرگزاری شبستان، به موضوع مداحی و آسیب ها و چالش هایی که در این مسیر قرار دارد بپردازیم.
برهمین اساس گفت و گویی حضوری با حسین هوشیار، مداح و ذاکر اهل بیت(ع) ترتیب داده ایم که از نظرتان می گذرد:
یک مداح حرفی جز حقیقت مطلق نباید بگوید
نظر شما درباره برخی جبهه گیری های مداحان و مطرح شدن مباحث سیاسی در مراسم میلیونی استقبال از 270 شهید دفاع مقدس چیست؟
میکروفون و منبر امام حسین (ع) امانتی است در دستان مداحان اهل بیت لذا باید مداحان این سوال را از خود بکنند که تا چه حد مجاز هستند که در سخنان و عقاید و افکاری که از این منبر مطرح می کنند دخل و تصرف کنند.
ظلم ستیزی یک حقیقت مطلق است که برگرفته از مضامین و فرهنگ مداحی و حماسه خونین ابا عبدالله الحسین (ع) است. بر همین منوال حق مطلق در سیاست، قانون و ولایت ما مشخص است لذا کسی که در منبر و جایگاه امام حسین (ع) قرار می گیرد حق ندارد حرفی جز حقیقت مطلق بزند زیرا اعتقاد داریم یک مداح حقیقت جوست و این حق طلبی را از قیام امام حسین (ع) گرفته است.
لذا با توجه به این رسالتی که بر دوش مداح قرار گرفته و او را منحصر به گفتن حقیقت مطلق می کند سخن از حرف هایی که برداشت و یا نظر نسبی مداح است از این منبر جایز نیست.
یکی از حقیقت های مطلق ولایت فقیه است
یکی از حقیقت های مطلق در زمانه کنونی ولایت فقیه است از نظر ما مداحان ولایت فقیه یک حقیقت مطلق است در این میان گاهی حضرت آقا سخنان و اظهارنظرهایی دارند که از سوی برخی از مداحان به تفسیر و برداشت شخصی منتج می شود این در حالی است که برداشت های شخصی نسبی و مقایسه ای است لذا یک مداح نمی تواند از منبر امام حسین (ع) که تنها منبر گفتن حقیقت مطلق است برداشت نسبی خود را از یک موضوع اعلام کند و تلخ تر آن است که این برداشت نسبی از این تریبون به جامعه مطلق بد القا می شود.
گوش های مردم امنتی در دستان مداحان است
لذا میکروفون امام حسین (ع) موقعیتی است که جز حقیقت مطلق نباید از آن بیان شود و بیان تفسیرهای نسبی از این منبر آغاز یک انحراف در مداحی است و حضرت آقا بارها مخالفت خود را با این موضوع اعلام کردند. همچنین اگر یک مداح از این موقعیت خود برای گفتن حقیقت های نسبی و حرف های برداشتی استفاده کند ارزش کار خود را پایین آورده است ما عقیده داریم گوش های مردم امانت است و نباید هر حرفی را از این منبر به گوش آنها رساند.
شهدا محور وحدت جامعه بودند
نظر شما در مورد حماسه پر شور استقبال مردم از شهدای دفاع مقدس چیست؟
به نظر من شهدا محور حقیقت مطلق بودند رسالت آنها در حماسه ای که چند روز گذشته اتفاق افتاد این بود که محور وحدت همه افکار و عقاید باشند و به نوعی همدلی و همزبانی را بین تمام طیف مردم به منصه ظهور برسانند اما برخی از افراد با گفتن برخی از سخنان که در این مراسم بیان شد به این محور وحدت لطمه زدند.
برخی مداحان می خواهند خود را مطرح کنند
به نظر شما مهم ترین انحرافی اکنون در هیئت ها با آن مواجه هستیم چیست؟
متاسفانه یکی از آسیب هایی که در بین مداحان وجود دارد این است که وظیفه والا و ارزش بزرگ کار خود را ارزان می فروشیم برخی از مداحان به هر قیمتی می خواهند خود را مطرح کنند و در صحنه باشند این در حالی است که یکی از بزرگان مداحی اعلام می کرد ما مداحان واسطه ای بین مردم و اهل بیت (ع) هستیم و تنها وظیفه ما این است که دست آنان را در دست امام حسین بگذاریم و خودمان زود عقب بکشیم تا دیگران زیاد معطل ما نشوند گاهی ما مداحان فلسفه نوکری را گم می کنیم.
روضه اباعبدالله روضه تمام حقیقت ها است
روضه خوانی از منبر امام حسین (ع) بیانگر تمام حقیقت هاست و نیازی نیست یک مداح به صورت خاص به یک موضوع بپردازد به عنوان مثال در هیئت عزاداری شاهد روضه خوانی مداح پیرامون ظلم به مردم یمن بودیم این در حالی است خود روضه امام حسین (ع) محور تمام ظلم ستیزی هاست و روحیه ظلم ستیزی را در مخاطب ایجاد می کند لذا مداح می تواند با اصل قرار دادن روضه امام حسین و رساندن تمام پیام ها و رسالت ها به موضوعات دیگر نیز بپردازد یعنی روضه سیدالشهدا را اصل قرار داده و مسایلی دیگر همچون شهادت مظلوم مردم یمن را در کنار آن بگنجاند.
یکی دیگر از دغدغه های ما این است که هیئت های ما از مساجد فراری شده اند از طرفی نیز حسینیه ها نیز از فرهنگ مساجد دور هستند لذا باید کاری کنیم که فرهنگ عزاداری در مساجد و مساجد ما با فرهنگ حسینی آمیخته شود.
پیان پیام/
نظر شما