شبکه های اجتماعی ظرفیت تبلیغ دین را دارد/رویکرد تدافعی کافی نیست

خبرگزاری شبستان: بسیاری از مبلغان می توانند در شبکه های اجتماعی حضور فعال یافته و به رصد شبهات بپردازند و پاسخ جدی و قانع کننده ای برای آنها داشته باشند؛ البته هر مبلغی نمی تواند عهده دار این مسئولیت خطیر شود.

جعفر رحمانی، مدیر گروه مدیریت و آینده پژوهی دانشگاه بین المللی المصطفی (ص) در گفتگو با خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان با اشاره به فرا رسیدن روز تبلیغ و اطلاع رسانی و سالروز صدور فرمان امام خمینی (ره) مبنی بر تاسیس سازمان تبلیغات اسلامی اظهار کرد: شبکه های اجتماعی فرصتی است که از آن می توان در راستای اطلاع رسانی دینی به عنوان یک ابزار روز بهره برد.

 

وی با بیان اینکه این شبکه ها دو نوع مخاطب و کاربر دارد، ادامه داد: گروهی از این کاربرها افراد باایمانی هستد که اگر سوال و شبهه و مساله ای برای آنها پیش آید، با مراجعه به منابع معتبر دینی آنها را رفع می کنند.

 

عضو هیئت عملی دانشگاه بین المللی المصطفی (ص) تصریح کرد: در مقابل حجم وسیعی از کاربران در این شبکه ها ممکن است مومن نباشند اما با ذهنی مملو از شبهه و سوال در این فضا حضور یافته اند و حتی بسیاری از آنها شبهه افکن نیز هستند و اصولا گاه با همین نیت در شبکه های اجتماعی فعالیت می کنند.

 

وی با بیان اینکه تحقیقات حاکی از آن است که افراد حاضر و فعال در شبکه های اجتماعی از بلوغ فکری بالاتری نسبت به سایرین برخوردار هستند، بیان کرد: در این فضاست که جایگاه مبلغان دین برجسته تر و روشن تر می شود و می توانند اقدامات موثری داشته باشند.

 

مولف کتاب "مدیریت فرهنگی" تاکید کرد: به طور کلی گاه مخاطب شبهه ای در ذهن دارد و خود در پی یافتن پاسخ آن است اما گاه مبلغان نباید منتظر بمانند دیگران به سراغ آنها آمده و شبهه مطرح کنند بلکه باید پیشدستی کرده و به رصد شبهات و پاسخ به آنها بپردازند.

 

 

رحمانی افزود: بنابراین، بسیاری از مبلغان می توانند در شبکه های اجتماعی حضور فعال یافته و به رصد شبهات بپردازند و پاسخ جدی و قانع کننده ای برای آنها داشته باشند که البته هر مبلغی نمی تواند عهده دار این مسوولیت خطیر شود بلکه این مساله، مبلغانی توانمند، حاذق، کارکشته و آگاه نسبت به مسائل روز، فقه، کلام، سیره، تاریخ و ... را می طلبد و این افراد باید بتوانند مقابله علمی و به روزی با کاربران شبهه افکن یا شبهه دار داشته باشند.

 

مولف کتاب "فروغ هدایت" کابرانی را که به قصد شبهه افکنی و ایجاد تزلزل در اعتقادات دیگران به شبکه های اجتماعی ورود پیدا می کنند را همچون ویروس آلوده ای خواند که افکار و اذهان دیگران را نیز مسموم می کنند و تصریح کرد: بنابراین باید حضور جدی مبلغان را در این فضاها مهم و حیاتی دانست و حضور پیشگیرانه آنها را جدی گرفت همان طور که بسیاری از مراکز دینی با به راه اندازی سایت ها و پایگاه های اطلاع رسانی اقدام به پاسخ به شبهات می کنند که این اقدام پسندیده ای است.

 

وی اضافه کرد: در این راستا و برای رویارویی با کاربر، مبلغان دین باید مخاطب خود را به خوبی بشناسند و ویژگی های افراد حاضر در شبکه های اجتماعی را شناخته و پیش بینی کنند و بدانند که جنس این مخاطبان خاص بوده و اقناع آنها امری ساده نیست و از سوی دیگر برخی مخاطبان نیز، مخاطب ساکتی هستند که مباحث مطرح شده در این فضا را به نظاره می نشینند بدون آن که حضور فعالی داشته باشند که باید ایمان این قشر نیز تقویت شود چرا که در معرض تزریق شبهه هستند.

 

مدیر گروه مدیریت و آینده پژوهشی دانشگاه بین المللی المصطفی (ص) در پایان با تاکید بر اینکه این فعالیت نیاز به مهارت خاص و دانش و آگاهی دارد، خاطرنشان کرد: از سوی دیگر مبلغان دینی از منابر می توانند از این فرصت استفاده کرده و با شناسایی شبهات هر محله و منطقه و کسب اطلاعات لازم، هم بتوانند به شبهات و سوالات پاسخ صریح گویند و هم با ایجاد جذابیت منبرها را مثمرثمر معرفی کنند.

پایان پیام/

 

کد خبر 467103

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha