به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، اصغر امیرنیا، مدیرکل تبلیغ و ترویج معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست خبری ویژه برنامه جشن رمضان که امروز از ساعت 10 و 30 دقیقه در محل این معاونت برگزار شد، گفت: همزمان با حلول ماه مبارک رمضان و برپایی نمایشگاه بین المللی قرآن کریم در شهر تهران معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای بهره مندی سایر استان ها از طرح های قرآنی ویژه برنامه جشن رمضان را با محوریت اجرای محافل قرآنی، نمایشگاه ها، تئاتر خیابانی برگزار می کند.
وی افزود: ویژه برنامه جشن رمضان در سال گذشته در 12 استان کشور تجربه موفقی را داشت که بر این اساس امسال این طرح در تمام استان های کشور برگزار می شود که بر این اساس از 25 خردادماه آغاز شده و تا پایان ماه رمضان ادامه داشت.
امیرنیا عنوان کرد: با توجه به اینکه برای حضور تمامی مردم در نمایشگاه بین المللی قرآن محدودیت داریم و امکان دسترسی برای همگان فراهم نیست سعی کردیم این نمایشگاه ها در قالب ویژه برنامه جشن رمضان به سایر استان های کشور برود، بر همین اساس ضرورت ها شناسایی و با حمایت مدیران اداره کل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ها جلساتی برگزار شد و در این راستا تفاهم نامه هایی به امضا رسید.
مدیر کل تبلیغ و ترویج معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد تصریح کرد: هدف از طراحی ویژه برنامه جشن رمضان زمینه سازی برای تدبر و انس بیشتر مردم و آشنایی با قرآن و معارف اهل بیت (ع) است تا مردم در ماه ضیافت الهی از شور و نشاط معنوی بهره مند شوند.
وی با اشاره به اهم برنامه های طرح جشن رمضان گفت: این برنامه ها در 9 آیتم طراحی شده که در بخش اول نزدیک به 49 نمایشگاه قرآن در استان های کشور برگزار می شود که در آنها هنرهای تجسمی، غرفه های عفاف و حجاب و ارایه محصولات فرهنگی و قرآنی به معرض دید عموم درمی آید. همچنین آیتم بعدی ویژه برنامه جشن رمضان برپایی بیش از 555 محفل انس با قرآن کریم و بهره مندی از قرای شهرستانی و استانی در این مجالس است که باعث می شود استعدادهای بالقوه شناسایی و همچنین با جانمایی بخش تفسیر و تدبر امکان آشنایی مخاطبان با معانی قرآن کریم فراهم شود.
وی افزود: از مجموعه کارهایی که در ویژه برنامه جشن رمضان طراحی شده است برگزاری نشست های علمی با هدف بهره مندی از ظرفیت اندیشه و هنر در بخش آواها و نماها، هنر نمایشی و فیلم است که بر این اساس با توجه به تجربه خوبی که در حوزه اجرای تئاتر خیابانی داشته ایم بیش از 870 تئاتر خیابانی اجرا می شود. گفتنی است، پیش از این در ایام نوروز همزمان با راهی شدن کاروان های راهیان نور بیش از 1600 اجرا در قالب تئاتر خیابانی با محوریت دفاع مقدس اجرا شد که تجربه خوبی را رقم زد.
امیرنیا عنوان کرد: آیتم بعدی ویژه برنامه جشن رمضان اجرای 680 برنامه تواشیح و ابتهال و اجرای نماهنگ هایی زیبا با عنوان اسماء الهی اجرا می شود که به برگزاری باشکوه تر این جشن کمک می کند.
وی عنوان کرد: پخش فیلم های کوتاه و معرفی هنرمندان جوان در عرصه ساخت فیلم هایی با مضامین قرآنی از دیگر بخش های ویژه برنامه جشن رمضان است که در این میان نزدیک به 165 فیلم اکران خواهد شد. همچنین برگزاری محافل شعرخوانی، خاطره گویی و قصه گویی در قالب شب های شعر و خاطره با محوریت ماه رمضان، روزه و قصه های قرآنی در قالب جشن رمضان برگزار می شود.
امیرنیا تصریح کرد: طراحی مسابقات با هماهنگی صدا و سیمای استان ها و بر اساسا موقعیت هر استان از دیگر برنامه های جشن رمضان است که به برندگان هدایای ویژه ای اهدا می شود. گفتنی است برگزاری مراسم تجلیل از فعالان قرآن و عترت کشور در هر عرصه یک نفر به عنوان قاری، حافظ، خبرنگار قرآنی، ناشر و ... معرفی می شود از دیگر آیتم های جشن رمضان است.
وی عنوان کرد: یکی از اتفاقاتی که در این طرح رخ داده است این است که از ظرفیت و توانمندی موسسات قرآن و عترت استان ها و مشارکت شان در این طرح استفاده کرده و همچنین برای اجرای موفق تر جشن رمضان 32 نفر ناظر به استان های کشور اعزام می شوند تا در پایان این طرح با آسیب شناسی و شناخت نقاط ضعف درصدد برطرف کردن آن باشیم.
امیرنیا عنوان کرد: همزمان با برپایی جشن رمضان از 357 فعال قرآنی تجلیل می شود و در قالب مسابقات مختلف قرآن و عترت هدایای نفیسی به 2316 نفر اهدا می شود. گفتنی است، برپایی 198 مراسم شب شعر، برگزاری 257 نشست تخصصی، خریداری 65 هزار جلد قرآن و توزیع آن در استان های کشور و نیز توزیع هزار جلد مفاتیح الجنان، 5 هزار جلد نهج البلاغه و صحیفه سجادیه از دیگر برنامه های جشن رمضان است. گفتنی است، توزیع 10 هزار نسخه نرم افزار دایم ماه رمضان با صدای استاد سیدکریم موسوی، چاپ و توزیع ادعیه ماه رمضان، توزیع 10 هزار جلد کتاب طرح فراگیر 1449 از دیگر اقداماتی است که در قالب جشن رمضان اقدام شده است.
پایان پیام/
نظر شما