خبرگزاری شبستان- استان گیلان: همه والدین تمایل دارند شیوه تربیتی صحیح فرزندانشان را بدانند که آیا باید محبت و مهربانی را به مرحله ای برسانند که فرزندان به خود اجازه دهند دست به هر کاری بزنند؟ یا اینکه برای کوچک ترین خطایی آنان را تنبیه کنند؟
شناخت رفتارهای ناسازگارانه کودکان توسط والدین و نحوه برخورد مناسب با آنان امری بسیار مهم در تربیت فرزندان است بنابراین به والدین توصیه می شود آموزش های لازم فرزند پروری را جدی گرفته و ناسازگاری آنها را در همان دوران کودکی درمان کنند.پدر و مادری كه ابزار نفوذ به ناخودآگاه فرزندان خود را نشناخته و شیوه ورود به آن را ندانند هیچ گاه نخواهند توانست ارتباط صمیمی با آنها برقرار سازند؛ دردهایشان را بشناسند و درمان كند،«مهرورزی به كودك» از مهم ترین ابزار نفوذ به ضمیر ناخودآگاه اوست. زمانی كه فردی به كودك محبت و مهربانی می كند، قلب او را در اختیار می گیرد و آرام آرام می تواند از رنج هایش آگاه شود و راه درمانش را شناسایی و دنبال کند.
بزرگان، دوران نونهالی را آغاز آموزش دینی میدانند، حضرت علی(علیه السلام) میفرمایند:«آنچه را فرد در کودکی میآموزد، مانند نقشی است که روی سنگ حک میشود» بنابراین اذان و اقامه که در بدو تولد در گوش نوزاد طنین انداز میشود، در واقع عصارهای از آموزههای دینی- الهی است که در ضمیر ناخودآگاه او تأثیر خواهد داشت.
دکتر شهرام اسلامی، دکترای روانشناسی و کارشناس تربیتی سیمای خانواده در حاشیه همایش تخصصی زندگی خوشبخت به خبرنگار شبستان از لنگرود گفت: ما باید خوشبخت زندگی کردن را یاد بگیریم تا بتوانیم با بهتر کردن شکل گیری شخصیتها، ناهنجاریها را کاهش دهیم.
وی با تاکید براینکه سیستم تربیتی باید اصلاح شود تا آینده فرزندان نیز به تبع آن تضمین شود، افزود: ما باید در زندگی واکسن هر کاری را به فرزندان خود تزریق کنیم تا آموزش ببینند و تجربه کنند.
دکتر اسلامی خاطرنشان کرد: طبق آمار سه سال گذشته بیش از 88 درصد نوجوانان با والدین خود درگیر شدند که این امر نشان دهنده این است که با وجود اینکه کودکان امروز تنبیه بدنی نمی شوند اما همچنان شاهد هستیم که خوب تربیت نمی شوند و این نتیجه تربیت غلطی است که باید اصلاح شود تا آینده را از دست ندهیم.
کارشناس تربیتی سیمای خانواده، با بیان اینکه ما در انتخاب آزاد هستیم اما در عواقب آن آزاد نخواهیم بود، تصریح کرد: انتخاب کردن باید به کودکان یاد داده شود که در صورت انتخاب اشتباه و عواقب آن باید مطابق تنبیه تعریف شده(منع کردن از کاری) برخورد کنیم.
وی ادامه داد: تنبیه(منع از کاری) باید مخصوص همان روز باشد و در این راستا نیز باید بخشش فرزندان را بپذیریم.
دکتر اسلامی با بیان اینکه راهکارهای غربی در تربیت فرزندان در ایران جوابگو نیست، تاکید کرد: بچه های ایرانی به خاطر ارزش های فرهنگی و دینی با بچه های غربی متفاوت هستند و واکسن زدن هر کاری و حق انتخاب کردن از بزرگ ترین اصول تربیتی است.
وی با اشاره به اینکه شخصیت آدم ها تا 7 سالگی شکل می گیرد، اذعان کرد: شخصت آدمی در 7 سال اول زندگی با تربیت صحیح و اصولی متحول می شود و تا 12 سالگی این شخصیت تثبیت خواهد شد و تا زمان باقی است باید شخصیت را بسازیم وگرنه از سن 12 سالگی به بالا اصلاح شخصیت سخت خواهد شد و گران تمام می شود.
کارشناس تربیتی سیمای خانواده، 12 سالگی را سن احساس هویت دانست و خاطرنشان کرد: بسیاری از آسیب ها از 12 سالگی به بالا شروع می شود و امروز زیادی اطلاعات و افزایش شبکههای اجتماعی موجب گمراهی است.
پایان پیام/
نظر شما