به گزارش خبرگزاری شبستان از خوزستان، هاشم عبدالله کرمی، عضو هیات بازرسی قوه قضاییه، عصر گذشته(28 خرداد) در نشست هیأت های فرعی و منطقه ای ارزیابی قضات که در سالن جلسات دادگستری استان خوزستان برگزار شد، گفت: بحث نظارت بر عملکرد در همه نهادها و وزارتخانه ها و حتی مشاغل خصوصی بسیار حائز اهمیت و تاثیر گذار بوده و در اسلام نیز انسان به نظارت بر اعمال خود توصیه شده است.
وی با بیان اینکه موضوع اصلی این هیأت، ارزیابی همکاران قضایی است، از زحمات رئیس کل دادگستری خوزستان در تشکیل هیأت های منطقه ای و فرعی در این استان به منظور ارزیابی قضات، تقدیر کرد و افزود: تشکیل این هیأت ها باید به صورت الگویی برای تمام استان ها مدنظر قرار گیرد.
کرمی اضافه کرد: هرآنچه در این ارزیابی ها از جمله نظم، تلاش، نفوذ ناپذیری، سعه صدر و برخورد مناسب، برای همکاران قضایی لحاظ می شود، باید در وجود مدیران و اعضای هیأت های ارزیابی نیز باشد.
ایرج نادمی، مدیرکل پیشگیری و حفاظت اطلاعات قوه قضاییه، نیز در این نشست بیان داشت: مأموریت این هیأت بررسی نحوه رسیدگی به پرونده ها، اتقان آرا، فناوری اطلاعات، پاسخگویی به مراجعه کنندگان، بررسی سوابق و اخذ نظر مسئولان مربوطه در استان و... است.
وی تصریح کرد: برای پیشگیری از تخلفات، باید به دنبال کشف علت ها و آسیب ها بود که در این راستا اولین وظیفه حفاظت اطلاعات مجموعه قوه قضاییه، پیشگیری از وقوع تخلفات و مقابله با فعالیت افرادی است که قصد نفوذ به سیستم قضایی را دارند.
نادمی با بیان اینکه واحد های حفاظت اطلاعات در استان ها نیز موظف هستند که از حوزه های قضایی استان خود بازدید کنند، از سیاست رئیس کل دادگستری خوزستان در ثبت کلیه پرونده های ورودی به حوزه های قضایی این استان قدردانی کرد و ادامه داد: این اقدام در جهت حفاظت از اسناد و مدارک بسیار مؤثر است و باید به عنوان نمونه مثبت در سایر استان ها نیز به کار گرفته شود.
همچنین مجید یوسفی، قائم مقام دادگستری استان خوزستان نیز خاطر نشان کرد: قضات صاحب امتیازاتی هستند که آنان را از دیگران متمایز می کند اما انتخاب اعضای حاضر در هیأت های ارزیابی قضات، بر اساس تجربیات این افراد است.
وی با بیان اینکه نظارت و بازرسی در دستگاه قضایی مانند سایر ارکان نظام، جایگاه ویژه ای دارد، یاد آور شد: با اعمال نظارت و حاکمیت، قانون اعمال از رفتارهای سلیقه ای دوری می شود.
قائم مقام دادگستری استان خوزستان، تأکید کرد: ثمره اول نظارت، حاکمیت قانون در دستگاه قضایی بوده و ثمرات بعدی آن ارتقای سطح علمی قضات و افزایش اخلاق اسلامی در دستگاه قضایی است.
وی با بیان اینکه اهمیت نظارت بر کسی پوشیده نیست، اذعان داشت: در سال 82 آیین نامه نظارت دادستانی به تصویب رسید و در ماده 18 این آیین نامه، علاوه بر مأموریت دادسرای انتظامی قضات، رؤسا نیز موظف به تشکیل هیأت های ارزیابی قضات شدند که این هیأت در سال 84 در استان خوزستان تشکیل شد.
یوسفی، اظهار کرد: در سال گذشته 31 حوزه قضایی استان خوزستان مورد ارزیابی قرار گرفته و سفرهای متعددی به این حوزه ها و بازدیدهای فرعی انجام شد، در همین راستا طی سال گذشته 45 جلسه به این امر اختصاص یافت و 380 نفر از همکاران مورد ارزیابی قرار گرفتند.
وی با اشاره به اینکه در سال 89 به دستور رئیس دادگستری استان، حلقه های نظارتی تکمیل و شش هیأت منطقه ای و 17 هیأت فرعی در استان تشکیل شد، عنوان کرد: آنچه در این میان مهم است، شناخت ارزش ها و ضد ارزش هاست و اینکه مطابق با معیار اخلاق اسلامی و قانون، همکاران قضایی مورد ارزیابی قرار گیرند.
محمود پور محمدی، مسئول ارزشیابی قضات استان خوزستان، نیز در ادامه این نشست بیان کرد: مقصد ما سالم سازی و ارتقای کیفیت عملکرد قضات و حوزه های قضایی است و نباید ارزیابی های این شورا به تضعیف شخصیت، انگیزه و شجاعت قضات منجر شود و هنگام ارزیابی باید نقاط مثبت قاضی را برجسته و نقاط ضعف او را محرمانه و محترمانه به وی گوشزد کرد.
پایان پیام/
نظر شما