از برگزاری گفتمان و نشست های علمی تا ارایه خدمات ویژه در کتابخانه های مساجد

خبرگزاری شبستان: برگزاری گفتمان و نشست های علمی، ارایه خدمات ویژه کتابخانه ها در تابستان، برگزاری برنامه های تفریحی، علمی وفناوری اطلاعات در کانون های مساجد اصفهان و محور قرار گرفتن قرآن، نماز و خانواده در برنامه های خراسان رضوی از جمله برنامه های کانون های مساجد استان های چهار محال و بختیاری،کرمانشاه، اصفهان و خراسان رضوی در ایام اوقات فراغت است.

 به گزارش خبرگزاری شبستان، اوقات فراغت فرصتی است مغتنم به منظور فراهم آوردن بستری مناسب برای جذب حداکثری نوجوانان و جوانان به برنامه های کانونهای فرهنگی هنری مساجد که این امر با برنامه ریزی جامع و دقیق و استفاده از حداکثر ظرفیت ها و اهتمام به برگزاری برنامه های شاد و متنوع در پرتو آموزه های دینی محقق می شود.بخشی از برنامه های اوقات فراغت کانون های مساجد در تعدادی از استان های کشور به شرح زیر است.

 

۱۵۰۰ کانون مجری برنامه های اوقات فراغت اصفهان

‌حجت‌الاسلام رمضانعلی معتمدی، مسئول دبیرخانه کانون های مساجد استان اصفهان  با اشاره به اینکه نزديك به یک هزار و 700 كانون فرهنگي هنري در مساجد استان اصفهان راه اندازي شده است، گفت: بيش از یک هزار و 500 باب از اين مراكز فرهنگي هنري در فصل تابستان مجري طرح اوقات فراغت آسماني ها هستند.

وي افزود: برگزاري كلاس هاي آموزشي در رشته هاي مذهبي، فرهنگي، هنري، علمي، ورزشي و فناوري اطلاعات، برنامه هاي فرهنگي و تفريحي، اردوهاي فرهنگي و علمي و تفريحي از جمله مهمترين برنامه هاي طرح آسماني هاي كانون هاي فرهنگي هنري مساجد استان اصفهان است.

حجت الاسلام معتمدي ادامه داد: اين طرح فرهنگي در غني سازي اوقات فراغت كودكان، نوجوانان، جوانان و حتي بزرگسالان موثر بوده و سال گذشته بيش از 140 هزار نفر در اين طرح شركت كرده و از برنامه هاي آن بهره مند شده اند.

وي با اشاره به برنامه هاي امسال اين طرح در استان اصفهان گفت: طرح اوقات فراغت كانون هاي فرهنگي هنري مساجد تحت عنوان طرح آسماني ها همزمان با با دهه غباروبي و تكريم مساجد به صورت مشترك با طرح اوقات فراغت ساير نهادهای فرهنگي فعال در حوزه مساجد در استان اصفهان افتتاح شده است.

 

برگزاری گفتمان و نشست های علمی در ماه رمضان

حجت الاسلام یوسفی، مسئول دبیرخانه کانون های مساجد چهارمحال و بختیاری هم از آماده شدن کانون های مساجد این استان برای اجرای طرح غنی سازی اوقات فراغت خبر داد.

وی ادامه داد:امسال 23 برنامه فرهنگی هنری همزمان با آغاز طرح اوقات فراغت با عنوان 'آسمانی ها' از سوی کانون های فرهنگی هنری مساجد در استان اجرا می شود.

حجت الاسلام یوسفی دیدار با نماینده ولی فقیه در استان، دیدار با ائمه جمعه شهرستان ها و تجدید بیعت با شهدا را سرآغاز برنامه های اوقات فراغت کانون های مساجد این استان برشمرد.

وی افزود:امضای تفاهمنامه با آموزش و پرورش،هلال احمر،آموزش فنی و حرفه ای و ورزش و جوانان برای بهره گیری از فضا و امکانات آموزشی این ارگانها،از برنامه های دبیرخانه کانون مساجد این استان در ایام اوقات فراغت است.

وی جزء خوانی قران در ماه مبارک رمضان،برگزاری مسابقه پوستر اوقات فراغت، برگزاری گفتمان و نشست های علمی در ماه رمضان،برگزاری مسابقات کتابخوانی رااز دیگر برنامه های طرح اوقات فراغت امسال دانست.

وی گفت:برگزاری مسابقه عکس آسمانی ها، برپایی نمایشگاه دستاوردهای طرح اوقات فراغت، برپایی نمایشگاه های کتاب، برگزاری نشست های معارف مهدویت،برگزاری دوره های تخصصی حفظ، تجوید و قرائت توسط کانون تخصصی قرآن،گسترش مساجد مجری طرح تلاوت نور، خانه های نور و طرح قرآنی 1449 در تابستان امسال در مساجد استان همزمان با ایام اوقات فراغت برگزار می شود.

 

طراحی ۱۲۰ عنوان برنامه در سه حوزه

حجت الاسلام روحانی، مسئول دبیرخانه کانون های مساجد استان قم با بیان این که 25 جلسه برای رسیدن به تفاهم‌نامه اوقات فراغت کانون‌های مساجد برگزار شده است، گفت: طرح اوقات فراغت که 26 سازمان و نهاد دولتی و غیردولتی در اجرای آن همکاری می‌کنند، از 23 خرداد آغاز شده است و تا 10 شهریور به مدت 12 هفته ادامه دارد.

مسئول دبیرخانه کانون‌های مساجد استان قم اظهار کرد: امسال از میان پانصد کانون فرهنگی هنری استان قم، 350 کانون اقدام به بستن تفاهم‌نامه اوقات فراغت کردند و مابقی کانون‌ها به دلیل نداشتن نیروی کار و یا فضای کافی نتوانستند در این تفاهم‌نامه شرکت کنند.

وی عنوان کرد: برنامه‌های تفاهم نامه اوقات فراغت کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان قم در سه حوزه فرهنگ و هنر، آموزش و مهارت و همچنین تفریحات سالم است که 120 عنوان برنامه در این سه حوزه طراحی شده است.

مسئول دبیرخانه کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان قم ادامه داد: هر یک از کانون‌های مساجد در بازرسی‌هایی که صورت گرفته است و با توجه به امتیازی که کسب کرده است می‌تواند در سه حوزه برنامه‌های خود را اجرا کند.

حجت‌الاسلام روحانی اظهار کرد: در حوزه فرهنگ و هنر برنامه‌هایی از جمله نماز یاوران، ایثار و شهادت، سرود و نشریه نویسی برگزار می‌شود، همچنین در حوزه آموزش و مهارت کلاس‌های فنی و مهارتی، نشست‌های تخصصی، نویسندگی، رباتیک و دیگر کلاس‌های آموزشی برگزار می‌شود که به هر یک از این دو حوزه‌ 30 درصد بودجه تعلق گرفته است.

وی تصریح کرد: کانون‌های مساجد با مراکز مختلف از جمله سازمان فنی و حرفه‌ای، حوزه هنری ارتباط گسترده ای در برگزاری برنامه‌های اوقات فراغت داشته است و استقبال خوبی هم از طرف نوجوانان و جوانان استان صورت گرفته است.

حجت‌الاسلام روحانی یکی دیگر از فعالیت‌های دبیرخانه کانون‌های مساجد را تهیه و توزیع محتوا به صورت گسترده معرفی کرد و بیان کرد: دبیرخانه کانون‌های مساجد استان قم محتواها را شناسایی کرده و در اختیار کانون‌های مساجد قرار می‌دهد.

وی با بیان این که نمایشگاه‌های مختلف با موضوعات مختلف در مساجد استان قم برگزار می‌شود، افزود: در طول تابستان جشنواره‌های مختلف در زمینه‌های گوناگون از جمله قرآنی، ورزشی، فرهنگی، سرود و تئاتر برگزار می‌شود، همچنین در مشهد مقدس اسکانی را برای اعضاء و ائمه جماعات مساجد در نظر گرفته شده است.

مسئول دبیرخانه کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان قم گفت: برنامه جزء خوانی در حرم مطهر حضرت معصومه (س) یکی از برنامه‌های ستادی دبیرخانه کانون‌های مساجد است و کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان قم، برنامه جزء‌خوانی حرم مطهر را اداره می‌کنند و چند سال است که این برنامه به عنوان برنامه نمونه کشوری در بحث جزء‌خوانی انتخاب شده است و به صورت زنده از شبکه‌های صدا و سیما پخش می‌شود.

حجت‌الاسلام روحانی عنوان کرد: در برنامه جزء‌خوانی حرم مطهر که امسال تغییرات جدی در آن صورت گرفته است، هر روز حدود 700 نفر از کانون‌های مختلف استان در حرم مطهر حضرت معصومه (س) گردهم می‌آیند و برنامه حزب خوانی قرآن کریم همراه با برنامه‌های متنوع دیگر به صورت روزانه برگزار می‌شود.

 

اجرای طرح آسمانی ها در ۵۰۰ کانون آذربایجان شرقی

محمد هادی‏‌نیا، مسئول دبیرخانه کانونهای مساجد استان آذربایجان شرقی هم اظهار کرد:  طرح اوقات فراغت با عنوان «آسمانی ها» در تابستان سال جاری در 500 کانون فرهنگی هنری مساجد این استان اجرا می شود.

وی با اشاره به جذب بیش از 45 هزار نفر در طرح اوقات فراغت سال گذشته کانون های مساجد افزود: پیش بینی می شود، تعداد 50 هزار نفر از نوجوانان و جوانان در طرح اوقات فراغت امسال، شرکت داشته باشند.

 

 قرآن، نماز و خانواده محوریت برنامه های اوقات فراغت در خراسان رضوی

 محمد حسین عبد اللهی، مسئول دبیرخانه کانون‌های مساجد خراسان رضوی با اشاره به اینکه ۵۰۰ پایگاه ویژه اوقات فراغت در کانون‌های فرهنگی مساجد خراسان رضوی راه‌اندازی شده است، گفت: برنامه‌های دبیرخانه استان در بحث اوقات فراغت بر محورهای قرآن، نماز، خانواده و برنامه‌های مفرح برنامه ریزی شده است.

وی تصریح کرد: 500 پایگاه اوقات فراغت نیز به‌صورت ویژه تعیین شده و برنامه‌های لازم به آنها ابلاغ شده است.

مسئول دبیرخانه کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان خراسان رضوی تاکید کرد: اولویت‌های این دبیرخانه در سال 94 علاوه بر برنامه‌های معمول هر ساله در دو محور آمایش سرزمینی و پایش کانون‌ها دنبال خواهد شد.

وی در مورد پایش کانون‌های فرهنگی هنری مساجد افزود: این طرح که در واقع رتبه بندی کانون‌ها است در سال‌های قبل نیز اجرا شده لیکن در سال جاری بطور جدی و خاص اجرا خواهد شد.

 

250 پایگاه فراغتی برای پرکردن اوقات فراغت تابستان در لرستان

 حجت الاسلام موسوی، مسئول دبیرخانه کانون‌های‌فرهنگی هنری مساجد استان لرستان از برگزاری برنامه های اوقات فراغت در 250 پایگاه خبر داد و گفت: با توجه به این‌که 250 پایگاه فراغتی برای پرکردن اوقات فراغت تابستان امسال در کانون‌های فرهنگی هنری مساجد لرستان فعال هستند، پیش‌بینی می‌شود تعداد افراد شرکت‌کننده در برنامه این پایگاه ها در استان به 20 هزار نفر نسبت به سال گذشته افزایش یابد.

 وی اظهار کرد: سال گذشته 17 هزار و 800 نفر در برنامه‌های اوقات فرغت کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در لرستان شرکت کردند.

مسئول دبیرخانه کانون‌های فرهنگی هنری مساجد لرستان عنوان کرد: برنامه‌های پایگاه‌های فراغتی در قالب طرح آسمانی‌ها  از 21 خردادماه آغاز شده است و تا 15 شهریورماه ادامه می‌یابد.

وی از عضویت 20 هزار نفر در 400 کانون و کتابخانه مساجد لرستان خبرداد و تصریح کرد: بیش از 400 مرکز طرح تلاوت نور در لرستان فعال هستند.

حجت الاسلام موسوی برنامه‌های قرآنی، تبیین اصول دین و برنامه‌های ورزشی را محور برنامه‌های فرغتی کانون ساجد عنوان و خاطرنشان کرد: تفسیر کوتاه قرآن و جزء سوم توسط نماینده ولی‌فقیه در لرستان یکی از برنامه‌های در نظر گرفته شده برای کانون مساجد است.

 

ارایه خدمات ویژه در کتابخانه های مساجد کرمانشاه

حجت الاسلام طیب صفری، مسئول دبیرخانه کانون های مساجد استان کرمانشاه  با اشاره به تشکیل سه جلسه ستاد اوقات فراغت کانون ها با طرح برنامه های تابستان در این دبیرخانه، بیان کرد: با توجه به تقارن برنامه ها با ماه مبارک رمضان، تفکیکی را در اولویت های طرح آسمانی ها ایجاد کرده ایم که در این راستا اولویت برنامه ها در ماه مبارک با برنامه های قرآنی، احکام و اعتقادات است به گونه ای که برگزاری محافل قرآنی و طرح تلاوت نور در رأس کارها قرار گرفته و در کنار آن به سایر برنامه های فرهنگی، آموزشی، هنری و ورزشی نیز پرداخته می شود.

وی برگزاری برنامه های فرهنگی و آموزشی، کلاس های درسی و فوق برنامه، آموزش های هنری و صنایع دستی، برنامه های ورزشی و اردوهای تفریحی و زیارتی درون و برون استانی را از دیگر برنامه های اوقات فراغت کانون های مساجد برشمرد.

وی همچنین به فعالیت 120 کتابخانه دارای مجوز رسمی از ستاد عالی کانون های مساجد کشور در استان اشاره کرد و گفت: کتابخانه های مساجد این استان در ایام تابستان با ظرفیت 2 برابری به مخاطبین ارائه خدمت می کنند.

صفری، اظهار کرد: 10 باب خانه فرهنگ دیجیتال فعال در کانون های مساجد استان نیز در این ایام در بحث بازی های رایانه ای، خدمات اینترنتی، ساخت فیلم، انیمیشن و ارائه نرم افزارهای مختلف به فعالیت می پردازند.

وی 29 باب خانه نور و کانون های تخصصی موجود در حوزه های مختلف را از دیگر ظرفیت های قابل توجه جهت ارائه خدمت به مردم به ویژه نسل جوان و نوجوان برشمرد.

وی ادامه داد: اعزام اعضای کانون ها به اردوهای اندیشه های آسمانی که به صورت متمرکز در مشهد مقدس برگزار می شود و همچنین تجلیل از کانون های برتر و مربیان برتر اوقات فراغت در تاپایان اجرای طرح را نیز در دستور کار قرار داده ایم.

مسئول دبیرخانه کانون های مساجد کرمانشاه به اجرای طرح 1449 در سطح کانون های مساجد همزمان با آغاز برنامه های اوقات فراغت اشاره کرد و گفت: سال گذشته کلاس های آموزشی این طرح 2 برابر سهمیه اعلامی برگزار شد و برگزیدگان خوبی هم در این زمینه داشتیم که امسال هم با مشارکت خوب کانون ها پیش بینی می کنیم تعداد بزگزیدگان بیشتری در این طرح داشته باشیم.

 

پایان پیام/

کد خبر 466587

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha