به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، طرح «بوسه بر پیشانی ماه خدا» برای اولین بار از سوی عبدالحسن مقتدایی، استاندار خوزستان مطرح و با برگزاری چندین جلسه و تشکیل کارگروه های مختلف به عنوان بخشنامه به فرمانداران، بخشداران، دهیاران و همه مدیران دستگاههای اجرایی استان ابلاغ شد.
این طرح بر لزوم «مردم محوری» تأکید و کار نظارت، هدایت و پشتیبانی را بر عهده فرمانداران، بخشداران و مدیران اجرایی استان قرار داده است.
محور قراردادن روح قرآن و فرهنگ قرآنی به عنوان سیمای کلی جامعه، فراهم کردن روح شوق و اشتیاق به روزه داری، ایجاد آگاهی و آموزش لازم جهت تبیین احکام روزه داری، آداب معنوی روزه داری و آشنایی با مناسبت های ماه مبارک رمضان، پررنگ کردن جشن نیمه ماه مبارک رمضان با هدف اکرام از جمله اهداف این طرح است.
در این طرح بر استقبال شایسته از ماه رمضان با هدف تقویت همگرایی مردم و ایجاد همدلی و مهرافزایی مذهبی و ملی و نشاط و جشن پیروزی در صحنه عبادت و بندگی در ابتدا، میانه و انتهای ماه خدا تاکید شده است.
برنامه های این طرح باید به قصد ایجاد یکپارچگی مذهبی در استان و عشق به اهل البیت(ع) ساماندهی شود، به طوری که همبستگی مذهبی و عشق به ائمه اطهار(ع) کاملاً نمایان باشد و فرهنگسازی به منظور نهادینه کردن عید فطر به عنوان یک عید مهم دینی و تمام شمول که همه مسلمانان و اقوام را دربر گیرد باشد.
تغییر فضای جامعه و انتشار نشاط و شادابی و سرور معنوی میان آحاد مردم، تقویت روحیه مشارکت اجتماعی بین مردم، دمیدن روح آرامش، محبت و عشق به همنوع، تقویت حس نوع دوستی، همگرایی و کمک به نیازمندان، تقویت سلامت جسمانی و نشاط از طریق برنامه های ورزشی، وحدت و همدلی بین دستگاه های دولتی و مردم از اهداف راهبردی این طرح محسوب می شود.
همچنین، استفاده از ظرفیت صدا و سیما و رسانه های جمعی، اصناف، تشکل های قرآنی، سازمان های مردمنهاد و انجمن های خیریه، بهره مندی از حداقل 10 درصد از ارزش افزوده ایجاد شده مناطق در ماه مبارک برای فعالیت های معنوی و مادی در این ماه به عنوان فرصت های برجسته این طرح شمرده شده اند.
جهت اجرای دقیق و مؤثر این طرح ساختار اجرایی نیز در نظر گرفته شده که در ساختار استانی این طرح نماینده ولی فقیه در استان، شهرداری اهواز، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، صنعت معدن و تجارت، اداره کل تبلیغات اسلامی خوزستان، اداره کل امور بانوان و خانواده، کمیته امداد امام خمینی(ره)، اداره کل بهزیستی، اداره کل ورزش و جوانان، نماینده اصناف، نماینده جامعه قرآنی حضور دارند.
در ساختار شهرستانی طرح نیز حضور فرماندار، امام جمعه شهرستان، شهردار، بخشداران، اصناف، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، اداره تبلیغات اسلامی، کمیته امداد امام خمینی(ره)، سازمان بهزیستی، ورزش و جوانان و نماینده جامعه قرآنی پیش بینی شده است.
از دیگر سو ساختار نظارتی طرح «بوسه بر پیشانی ماه خدا» نیز شامل کمیته نظارت متشکل از حداقل پنج نفر شامل مدیران ستادی استانداری، دستگاه های مرتبط و مشاورین استاندار است که نظارت بر فعالیت های مربوطه را بر عهده خواهند داشت و پس از پایان برنامه در دهه اول ماه مبارک رمضان، در نشستی با حضور فرمانداران و سایر عوامل اجرایی ارزیابی برنامه و نقاط قوت و ضعف آن مورد بررسی قرار می گیرد.
فرج الله خبیر، معاون سیاسی و اجتماعی استاندار خوزستان، با اشاره به برنامه های استقبال از ماه رمضان در استان گفت: امسال در ماه رمضان طرح «بوسه بر پیشانی خدا» در نظر گرفته شده که در این طرح برنامه های مذهبی با مشارکت همگانی با ساماندهی بهتری انجام می شود.
وی با بیان اینکه ستاد استانی برای این طرح تشکیل شده است، افزود: این ستاد ساختاری برای هدایت برنامه های مذهبی خواهد بود که در آن نماینده ولی فقیه در استان، اداره اجتماعی استانداری و شهرداری اهواز عضو هستندT همچنین ستادها در شهرستانها و ستاد نظارت استانی نیز ایجاد میشود.
معاون سیاسی و اجتماعی استاندار خوزستان، با اشاره به اهمیت استقبال از ماه مبارک رمضان تصریح کرد: باید همان گونه که به استقبال عید فطر و عید رمضان می رویم به پیشواز ماه مبارک رمضان رفت و چهره شهر و خیابان ها باید در این ماه تمیز و ارائه خدمات در این ماه بیشتر باشد.
وی با بیان اینکه برنامه های متنوعی برای ماه مبارک رمضان در نظر گرفته شده است، خاطر نشان کرد: تلاش شده تا اصناف و بازاریان در این ماه اجناس را با قیمت مناسب ارائه و از گرانی جلوگیری و به نیازمندان نیز کمک کنند؛ برنامههای قرآنی و تبلیغی نیز در این ماه اجرا خواهد شد.
پایان پیام/
نظر شما