دیپلماسی پارلمانی در قلب اروپا

خبرگزاری شبستان: همزمان با تلاش های دستگاه دیپلماسی برای برقرار ارتباط های دو جانبه با کشورهای جهان، مجلس شورای اسلامی نیز به تقویت این روابط می پردازد.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی کشورمان در ادامه همراهی با دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران به منظور تقویت روابط با کشورهای مختلف جهان سفری سه روزه به کشور ایرلند انجام داد.

بنابراین گزارش، علی لاریجانی که روز دوشنبه (25 خرداد) در رأس هیأت پارلمانی به همراه جواد هروی رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و ایرلند و شهلا میرگلوبیات نماینده ساوه به ایرلند سفر کرده بود، نیمه شب پنجشنبه به تهران بازگشت و مورد استقبال حجت الاسلام و المسلمین سید محمد حسن ابوترابی فرد نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، علاءالدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، محمدرضا خباز معاون تقنینی معاونت پارلمانی ریاست جمهوری و جمعی از مدیران کل مجلس شورای اسلامی قرار گرفت.

لاریجانی پس از ورود به فرودگاه مهرآباد ضمن تبریک حلول ماه مبارک رمضان در تشریح سفره سه روزه خود به ایرلند گفت: در این سفر فرصتی شد تا با 10 نفر از مقامات ایرلندی شامل مسئولان پارلمانی، مجلس ملی و سنا، نخست وزیر، وزیر خارجه، وزیر دفاع و وزیر سرمایه گذاری ملاقات کنیم.

وی در ادامه با اشاره به گزارش‌هایی که از وضعیت کشاورزی در این کشور ارائه شد، عنوان کرد: ایرلند کشوری است که امکان کشاورزی در آن به صورت ویژه صورت می‌گیرد و از این حیث شرایط مطلوبی داشته و سرمایه‌گذاری خوبی در این زمینه دارند که می‌توان از تجربیات آن‌ها استفاده کرد.

وی درباره همکاری‌های پارلمانی میان دو کشور اظهار کرد: از زمانی که گفت‌وگوهای پارلمانی شکل دیگری به خود گرفت، سرمایه‌گذاری بهتری در این زمینه شد و آمادگی نیز برای توسعه کشور برقرار شد؛ لذا از فرصت بوجود آمده استفاده کردیم و تمرکز را بر روی سرمایه‌گذاری و بهینه‌سازی کار کشاورزی و استفاده از آن در جهت افزایش صادرات و امور ترانزیتی گذاشتیم که آن‌ها نیز در این زمینه علاقه‌مندی خود را نشان دادند. از این رو توصیه می کنیم ریاست جدید اتاق بازرگانی به موضوع همکاری‌های کشاورزی ایران و ایرلند توجه کرده و دولت نیز در این خصوص کمک کند.

رئیس قوه مقننه در ادامه با اشاره به سایر زمینه‌های سرمایه‌گذاری و همکاری‌های دوجانبه میان دو کشور اظهار کرد: در حوزه صنعت، معدن، انرژی، محیط زیست دارو و تجهیزات پزشکی علاقه‌مندی‌هایی برای همکاری با ایران زیاد است و به مرحله ای رسیدیم که نیاز به کار عملیاتی دارد که لازم است مسئولان اجرایی در این خصوص اقدام کنند.

وی همچنین درباره مباحثی که پیرامون مسأله هسته‌ای کشورمان در جریان گفت‌وگوهای دو جانبه میان ایران و ایرلند مطرح شد، گفت: مذاکرات خوبی در این خصوص صورت گرفت و نگاه و موضع ایران در این زمینه به مسئولان آن کشور توضیح داده شد.

وی با بیان این‌که «مواضع ایرلند نسبت به ایران به صورت روشن و شفاف از زبان رئیس مجلس این کشور مطرح شد»، تصریح کرد: مقامات ایرلندی مطمئن شدند فناوری هسته ایران، صلح‌آمیز است و ما به سمت ساخت سلاح نمی‌رویم از این رو از موضع ایران حمایت کرده و همه مقامات آن‌ها علاقه‌مند به نتیجه‌گیری مذاکرات هسته‌ای میان ایران و گروه 1+5 بودند.

رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان در ادامه به موضوع دیگری که طی این دیدارها مطرح شد اشاره کرد و یادآور شد: موضوع تروریسم در منطقه باعث درگیری بسیاری از کشورها شده و اروپا را نیز در معرض خطر قرار داده است؛ لذا مقامات ایرلندی نگرانی‌هایی داشتند که در این خصوص علاقه‌مند به همکاری با ایران بودند.

وی افزود: آن‌ها به تأثیرگذاری کشورمان در منطقه و امنیت پایدار موجود در آن اذعان داشتند و خواستار هکاری‌های نزدیک بودند که در خصوص نوع این همکاری‌ها نیز گفت‌وگوهایی صورت گرفت.

رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان با اشاره به وضعیت ژئوپلتیکی ایرلند خاطرنشان کرد: این کشور جزء اتحادیه اروپاست و می‌تواند نقش مؤثری از این طریق داشته باشد؛ در نهایت به طور کل فضا برای توسعه روابط فراهم و بحث‌های جانبی در این خصوص مطرح شد.

پایان پیام/

کد خبر 466414

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha