به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، حمید کارگر، رئیس مرکز ملی فرش ایران، عصر روز گذشته(27 خرداد) در آئین رونمایی از لوح ثبت جهانی فرش دستباف ترکمن گلستان اظهار داشت: امروز روز بسیار خوبی برای گلستان است، زیرا خیلی وقتها هنگامی که یک داشته فرهنگی و تاریخی کشور ما را به نام کشور دیگری ثبت می کنند برای ما خیلی درد آور است.
وی افزود: ثبت جهانی فرش ترکمن گلستان ثبت داشته های فرهنگی و تاریخی ما است که این ثبت عامل باز دارنده از کپی برداری ها است و اگر ما در این زمینه گام بر نداریم دیگران برخواهند داشت و همه چیز را به نام خودشان ثبت می کنند.
کارگر تاکید کرد: تاکنون 40 منطقه فرش دستباف در کشور ما شناسایی و به ثبت ملی رسیده است و در شرایطی که از اقتصاد مقاومتی حرف می زنیم فرش دستباف شاه بیت اقتصاد مقاومتی است.
رئیس مرکز ملی فرش ایران خاطرنشان کرد: حوزه فرش دست باف حوزه کوچکی در کشور ما نیست، بلکه در یک حوزه جغرافیایی وسیع و در اقلیمهای مختلف عشایری، دشت و کوهپایه ها و روستاهای ما گسترده شده است.
کارگر یادآور شد: یکی از نکته های با اهمیت این است که در حوزه فرش دستباف بخش عمده ای از مواد اولیه در داخل کشور در حال تامین است و عوامل خارجی نمی تواند تاثیر گذار بر تولید باشد.
وی اذعان داشت: تولی گری فرش دستباف تنها از صنعت معدن و تجارت و سازمان ثبت ساخته نیست بلکه لازم است همه دستگاهها صدا وسیما، آموزش و پرورش، هنرستانهای فرش و آموزشکده های فنی و حرفه ای در این راه مصمم باشند.
رئیس مرکز ملی فرش ایران همچنین تاکید کرد: علیرغم اینکه به عنوان متولی فرش در همه مراحل باید همراه و حامی این هنر و صنعت باشیم، انتظار می رود همراه شدن نهادهای استانی نیز اتفاق بیفتد.
پایان پیام/
نظر شما